reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Mi mowila, ze od drugiego tyg mam podawac, w rozpisce mam tez zelazo ale to od 6.tyg.
A mogę spytać z jakiego powodu żelazo? Bo w Polsce się nie suplementuje tak po prostu tylko w konkretnych przypadkach jak wcześniactwo na przykład. Bez powodu bym nie dawała bo moja Zosię strasznie żelazo zapchalo miała problem z kupą...a dostała, bo wynik żelaza z krwi miała na granicy normy. A ponoć i tak w ten sposób się nie bada, bo nie jest to miarodajne...
Ty poza Polską chyba mieszkasz dobrze kojarzę? Co kraj to inne zalecenia, w Niemczech wiem że też fluor każą suplementowac...

A mogę spytać z jakiego powodu żelazo? Bo w Polsce się nie suplementuje tak po prostu tylko w konkretnych przypadkach jak wcześniactwo na przykład. Bez powodu bym nie dawała bo moja Zosię strasznie żelazo zapchalo miała problem z kupą...a dostała, bo wynik żelaza z krwi miała na granicy normy. A ponoć i tak w ten sposób się nie bada, bo nie jest to miarodajne...
Ty poza Polską chyba mieszkasz dobrze kojarzę? Co kraj to inne zalecenia, w Niemczech wiem że też fluor każą suplementowac...
Dokladnie, bezppdstawne suplementowanie zelazs nie ma sensu. Dzieci na mm na pewno go nie potrzebuja, a dziexci kp do 6mz tez nie, tylko w skrajnych przypadkach.

Mamusie karmiace kp, jak sie podaje dziecku wit D w kroplach? Polozna mowila, ze mam podawac od 2.tyg. mamy jeszcze czas ale warto wiedziec wczesniej :)
Ja podaje strzykawka byla w zestawie z kroplami .Od 1 dż
2 jednostki jak byla na piersi
1 jednostke jak jest na mm i wypija pół litra mleka .
Żelaza profilaktycznie nie podaje ....
15313188123228434090777573234778.jpg

Załączniki

• 15313188123228434090777573234778.jpg
    15313188123228434090777573234778.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 390
Marcelina wcześniak badane żelazo w szpitalu bylo ok .
Chciałem powtórzyć morfologie żelazo .... bo wszędzie czytam ze wszyscy badają....
Pediatra powiedziała ze jeżeli prawidłowo przybiera na wadze jej kolor skóry jest prawidłowy i nie jest apatyczna ( te 3 rzeczy lub 1 ) to nie kłuje sie zdrowego dziecka bo tak ....
A głowa mi spuchła od czytania bo matki robią co miesiąc bo tak ...
No to myślę moze jestem dziwna bo 7 miesięcy nie robiłem....

Moja Sara nie chce smoczka, wczoraj probowalam jej dac dwa rozne i dupa. Przed jedzeniem placze przy zmianie pieluszki i myslalam, ze smoczek pomoze.
To nie jest prosta sprawa ......
Potrzebuje czasu by sie nauczyć.
I musi jej pasować a kształtów i materiałów z jakich je wykonują jest milion :laugh2:
Obys szybko znalazła ten jedyny .
U nas nuk
15313199966625128578519235380726.jpg

Załączniki

• 15313199966625128578519235380726.jpg
    15313199966625128578519235380726.jpg
    772,1 KB · Wyświetleń: 485
reklama
Do góry