Ja podaję na łyżeczceMamusie karmiace kp, jak sie podaje dziecku wit D w kroplach? Polozna mowila, ze mam podawac od 2.tyg. mamy jeszcze czas ale warto wiedziec wczesniej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja podaję na łyżeczceMamusie karmiace kp, jak sie podaje dziecku wit D w kroplach? Polozna mowila, ze mam podawac od 2.tyg. mamy jeszcze czas ale warto wiedziec wczesniej
Mi mowila, ze od drugiego tyg mam podawac, w rozpisce mam tez zelazo ale to od 6.tyg.Dopiero od 2tygodnia? Ja myslalam ze to od razu sie podaje.
Tak, to tenAle ona jest sliczna i slodka To ten bujaczek 3w1?
A mogę spytać z jakiego powodu żelazo? Bo w Polsce się nie suplementuje tak po prostu tylko w konkretnych przypadkach jak wcześniactwo na przykład. Bez powodu bym nie dawała bo moja Zosię strasznie żelazo zapchalo miała problem z kupą...a dostała, bo wynik żelaza z krwi miała na granicy normy. A ponoć i tak w ten sposób się nie bada, bo nie jest to miarodajne...Mi mowila, ze od drugiego tyg mam podawac, w rozpisce mam tez zelazo ale to od 6.tyg.
Ja o żelazie nic nie wiem, żadna położna ani pielęgniarka mi nic nie mówiła o tym.Mi mowila, ze od drugiego tyg mam podawac, w rozpisce mam tez zelazo ale to od 6.tyg.
Dokladnie, bezppdstawne suplementowanie zelazs nie ma sensu. Dzieci na mm na pewno go nie potrzebuja, a dziexci kp do 6mz tez nie, tylko w skrajnych przypadkach.A mogę spytać z jakiego powodu żelazo? Bo w Polsce się nie suplementuje tak po prostu tylko w konkretnych przypadkach jak wcześniactwo na przykład. Bez powodu bym nie dawała bo moja Zosię strasznie żelazo zapchalo miała problem z kupą...a dostała, bo wynik żelaza z krwi miała na granicy normy. A ponoć i tak w ten sposób się nie bada, bo nie jest to miarodajne...
Ty poza Polską chyba mieszkasz dobrze kojarzę? Co kraj to inne zalecenia, w Niemczech wiem że też fluor każą suplementowac...
Ja podaje strzykawka byla w zestawie z kroplami .Od 1 dżMamusie karmiace kp, jak sie podaje dziecku wit D w kroplach? Polozna mowila, ze mam podawac od 2.tyg. mamy jeszcze czas ale warto wiedziec wczesniej
Marcelina wcześniak badane żelazo w szpitalu bylo ok .A mogę spytać z jakiego powodu żelazo? Bo w Polsce się nie suplementuje tak po prostu tylko w konkretnych przypadkach jak wcześniactwo na przykład. Bez powodu bym nie dawała bo moja Zosię strasznie żelazo zapchalo miała problem z kupą...a dostała, bo wynik żelaza z krwi miała na granicy normy. A ponoć i tak w ten sposób się nie bada, bo nie jest to miarodajne...
Ty poza Polską chyba mieszkasz dobrze kojarzę? Co kraj to inne zalecenia, w Niemczech wiem że też fluor każą suplementowac...
To nie jest prosta sprawa ......Moja Sara nie chce smoczka, wczoraj probowalam jej dac dwa rozne i dupa. Przed jedzeniem placze przy zmianie pieluszki i myslalam, ze smoczek pomoze.
Dziękuję [emoji4] 2450 i 2505. 37tydzienGratuluje !!!!!
Ile kruszyny ważą?
W ktorym tc sie urodzili ?
Duuuuuuzo zdrówka