reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Marcelina wcześniak badane żelazo w szpitalu bylo ok .
Chciałem powtórzyć morfologie żelazo .... bo wszędzie czytam ze wszyscy badają....
Pediatra powiedziała ze jeżeli prawidłowo przybiera na wadze jej kolor skóry jest prawidłowy i nie jest apatyczna ( te 3 rzeczy lub 1 ) to nie kłuje sie zdrowego dziecka bo tak ....
A głowa mi spuchła od czytania bo matki robią co miesiąc bo tak ...
No to myślę moze jestem dziwna bo 7 miesięcy nie robiłem....
Ja ostatnio słyszałam, że żelazo magazynuje się w szpiku i badanie w osoczu jest niemiarodajne.
Zosia była kluta raz, miała takie zalecenie ze szpitala by zbadać TSH, przy okazji resztę badań miała robione.
Ale tak po prawdzie to ja to bardziej przeżyłam niż Ona, nie widać było by Ją bolało nawet, za to na szczepieniu zawsze bardzo płacze [emoji26]

reklama
Dziewczyny mi polozna puki co mowila tylko o witaminie D. Dostalam od niej cos w rodzaju ksiazeczki zdrowia i po prostu wyczytalam tam w rozpisce, ze zelazo podaje sie od 6.tyg ale nie wiem czy poprzedza sie to badaniami. Polozna bedzie w piatek to dopytam. @jasani tez napewno dostalas taka ksiazeczke. Masz tam tez informacje o zelazie? W ogole bedziesz szczepila Bianke na rotawirusy? Tych szczepien nie ma obowiazkowych ale pytalam polozna to mam powiedziec lekarzowi na pierwszej wizycie w 5.tż, ze chce takie szczepienie i podobno moze Sara dostac a wszyscy znajomi Polacy, mowili mi, ze nie ma takich szczepien.
A Wy dziewczyny szczepicie/szczepilyscie swoje Skarby na te rotawirusy?
@dreamscometrue mieszkam w DK :)

Dziewczyny mi polozna puki co mowila tylko o witaminie D. Dostalam od niej cos w rodzaju ksiazeczki zdrowia i po prostu wyczytalam tam w rozpisce, ze zelazo podaje sie od 6.tyg ale nie wiem czy poprzedza sie to badaniami. Polozna bedzie w piatek to dopytam. @jasani tez napewno dostalas taka ksiazeczke. Masz tam tez informacje o zelazie? W ogole bedziesz szczepila Bianke na rotawirusy? Tych szczepien nie ma obowiazkowych ale pytalam polozna to mam powiedziec lekarzowi na pierwszej wizycie w 5.tż, ze chce takie szczepienie i podobno moze Sara dostac a wszyscy znajomi Polacy, mowili mi, ze nie ma takich szczepien.
Ja szczepilam i polecam. Widzialam co rota zrobilo z nieszczepionymi doroslymi i w tym samym czasie z moja wtedy 9mies corka. Bez porownania.

Tak rotavirus 3 dawki
Menogokoki c i b

Ja ostatnio słyszałam, że żelazo magazynuje się w szpiku i badanie w osoczu jest niemiarodajne.
Zosia była kluta raz, miała takie zalecenie ze szpitala by zbadać TSH, przy okazji resztę badań miała robione.
Ale tak po prawdzie to ja to bardziej przeżyłam niż Ona, nie widać było by Ją bolało nawet, za to na szczepieniu zawsze bardzo płacze [emoji26]
Marcelina Meningokoki B źle zniosła ....
Inne bardzo dobrze

To co sie działo? Ja jestem przerazona tymi szczepienami. Wiem ze chce szczepic ale mam straszny metlik czy te stare czy kilka w 1
Jak dla mnie tylko 6w1 bez dyskusji
Menigokoki b to ponoć bolesna szczepionka ......
Marcelina 2 dni noga nie ruszała i kilka dni była taka "zmeczona"
Nozka z tydzień ja bolała
W sierpniu mamy 2 dawke :szok:

reklama
ja daje 2 kropelki oklo godz po karmieniu lub przed, tak jak już jestem pewna ze nie uleje, ale nie lubiłam tych z pompka i teraz kupiłam te w kapsułkach twist i przynajmniej wiem ze na pewno wszystko mu wcisnelam .wcześniej wyciskałam czasem na lyzeczke i lyzeczka dawalam

Do góry