reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Mi mowila, ze od drugiego tyg mam podawac, w rozpisce mam tez zelazo ale to od 6.tyg.
A mogę spytać z jakiego powodu żelazo? Bo w Polsce się nie suplementuje tak po prostu tylko w konkretnych przypadkach jak wcześniactwo na przykład. Bez powodu bym nie dawała bo moja Zosię strasznie żelazo zapchalo miała problem z kupą...a dostała, bo wynik żelaza z krwi miała na granicy normy. A ponoć i tak w ten sposób się nie bada, bo nie jest to miarodajne...
Ty poza Polską chyba mieszkasz dobrze kojarzę? Co kraj to inne zalecenia, w Niemczech wiem że też fluor każą suplementowac...

A mogę spytać z jakiego powodu żelazo? Bo w Polsce się nie suplementuje tak po prostu tylko w konkretnych przypadkach jak wcześniactwo na przykład. Bez powodu bym nie dawała bo moja Zosię strasznie żelazo zapchalo miała problem z kupą...a dostała, bo wynik żelaza z krwi miała na granicy normy. A ponoć i tak w ten sposób się nie bada, bo nie jest to miarodajne...
Ty poza Polską chyba mieszkasz dobrze kojarzę? Co kraj to inne zalecenia, w Niemczech wiem że też fluor każą suplementowac...
Dokladnie, bezppdstawne suplementowanie zelazs nie ma sensu. Dzieci na mm na pewno go nie potrzebuja, a dziexci kp do 6mz tez nie, tylko w skrajnych przypadkach.

Mamusie karmiace kp, jak sie podaje dziecku wit D w kroplach? Polozna mowila, ze mam podawac od 2.tyg. mamy jeszcze czas ale warto wiedziec wczesniej :)
Ja podaje strzykawka byla w zestawie z kroplami .Od 1 dż
2 jednostki jak byla na piersi
1 jednostke jak jest na mm i wypija pół litra mleka .
Żelaza profilaktycznie nie podaje ....
15313188123228434090777573234778.jpg

Załączniki

• 15313188123228434090777573234778.jpg
    15313188123228434090777573234778.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 392
Marcelina wcześniak badane żelazo w szpitalu bylo ok .
Chciałem powtórzyć morfologie żelazo .... bo wszędzie czytam ze wszyscy badają....
Pediatra powiedziała ze jeżeli prawidłowo przybiera na wadze jej kolor skóry jest prawidłowy i nie jest apatyczna ( te 3 rzeczy lub 1 ) to nie kłuje sie zdrowego dziecka bo tak ....
A głowa mi spuchła od czytania bo matki robią co miesiąc bo tak ...
No to myślę moze jestem dziwna bo 7 miesięcy nie robiłem....

Moja Sara nie chce smoczka, wczoraj probowalam jej dac dwa rozne i dupa. Przed jedzeniem placze przy zmianie pieluszki i myslalam, ze smoczek pomoze.
To nie jest prosta sprawa ......
Potrzebuje czasu by sie nauczyć.
I musi jej pasować a kształtów i materiałów z jakich je wykonują jest milion :laugh2:
Obys szybko znalazła ten jedyny .
U nas nuk
15313199966625128578519235380726.jpg

Załączniki

• 15313199966625128578519235380726.jpg
    15313199966625128578519235380726.jpg
    772,1 KB · Wyświetleń: 489
reklama
Do góry