reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

@hope322 ogólnie taki maluch musi być przystawiany na żądanie i to normalne, że robi kupki po każdym karmieniu :) u mnie Zosia ma bardzo silny odruch ssania, cyc był uspokajaczem i usypiaczem i rzeczywiście w pewnym momencie zaczęła mi ulewać bardzo przybrała na wadze. Całe noce potrafiła spędzić przy piersi w wieku 2 miesięcy na przykład. Zaczęłam więc intensywną naukę smoczka i jakoś jak miała 4miesiace nauczyła się kauczukowego i to naprawdę odmieniło nasze życie. Z marudnego niezadowolonego, niewyspanego dziecka stała się "normalnym niemowlakiem".
Nasz przypadek nie musi być waszym przypadkiem, ulewanie nie zawsze jest oznaką przejedzenia itd, musisz obserwować Malutką i tyle...A pierwsze tygodnie tak wyglądają cyc i kupy :)
Wlasnie probowalam smoczka i nie chce go ssac, musze kupic ten co mowisz. A Sara nie ulewa, to mi sie mleko z cyca ulewa hehe ;) Ja moge i cale noce ja karmic tylko w lozku boje sie, ze zasne :/ mam bardzo miekki materac i przy kazdym moim ruchy „faluje”, znow jak karmie na poduszce to boje sie, ze jak zasne to z niej spadnie. Pewnie dojde za pare dni do wprawy i nie bede sie tak bac.

reklama
Dziewczyny
Zostałam szczęśliwą mamą Lenki urodzona 10.07 55 cm waga 3360
Poród od przybycia na porodówkę 3.5 godziny.Bol wiadomo był,ale daliśmy radę.Mamy problem z przystawieniem małej bo sutki wklęsłe.Ogolnie jest dobrze.Bo ani mnie nie ponacinali ani nas nie rozerwało. Pozdrawiam
Gratulacje kochana ❤️❤️❤️ Lenka ma piekne wymiary. Porod poszedl Ci szybko i mam nadzieje, ze szybko wrocisz do formy ✊❤️ Trzymam kciuki za szybka nauke karmienia ✊✊❤️❤️

Mamusie karmiace kp, jak sie podaje dziecku wit D w kroplach? Polozna mowila, ze mam podawac od 2.tyg. mamy jeszcze czas ale warto wiedziec wczesniej :)

Moja Sara nie chce smoczka, wczoraj probowalam jej dac dwa rozne i dupa. Przed jedzeniem placze przy zmianie pieluszki i myslalam, ze smoczek pomoze.
U nas też smoczek nie działa. Jak jest zaspana przy zmianie pieluchy to nie płacze, ale zanim zrobię mleko to ryk niesamowity. Mam nadzieję, że sąsiedzi nie naślą na mnie kiedyś opieki...

U nas też smoczek nie działa. Jak jest zaspana przy zmianie pieluchy to nie płacze, ale zanim zrobię mleko to ryk niesamowity. Mam nadzieję, że sąsiedzi nie naślą na mnie kiedyś opieki...
U mnie tez Sara ma bardzo donosny placz. Faktycznie tu trzeba uwazac ale kazdy raczej wie, ze noworodki placza ;)

reklama
Wlasnie probowalam smoczka i nie chce go ssac, musze kupic ten co mowisz. A Sara nie ulewa, to mi sie mleko z cyca ulewa hehe ;) Ja moge i cale noce ja karmic tylko w lozku boje sie, ze zasne :/ mam bardzo miekki materac i przy kazdym moim ruchy „faluje”, znow jak karmie na poduszce to boje sie, ze jak zasne to z niej spadnie. Pewnie dojde za pare dni do wprawy i nie bede sie tak bac.
Ale ja opowiadałam, że Zosia z przejedzenia ulewala.
U mnie kilka tygodni jak nie dłużej prób załapała smoczka.

Do góry