Evelin83
Fanka BB :)
tez go mam i polecamTak, to ten
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tez go mam i polecamTak, to ten
ja szczepilamDziewczyny mi polozna puki co mowila tylko o witaminie D. Dostalam od niej cos w rodzaju ksiazeczki zdrowia i po prostu wyczytalam tam w rozpisce, ze zelazo podaje sie od 6.tyg ale nie wiem czy poprzedza sie to badaniami. Polozna bedzie w piatek to dopytam. @jasani tez napewno dostalas taka ksiazeczke. Masz tam tez informacje o zelazie? W ogole bedziesz szczepila Bianke na rotawirusy? Tych szczepien nie ma obowiazkowych ale pytalam polozna to mam powiedziec lekarzowi na pierwszej wizycie w 5.tż, ze chce takie szczepienie i podobno moze Sara dostac a wszyscy znajomi Polacy, mowili mi, ze nie ma takich szczepien.
A Wy dziewczyny szczepicie/szczepilyscie swoje Skarby na te rotawirusy?
@dreamscometrue mieszkam w DK
Dopiero od 2tygodnia? Ja myslalam ze to od razu sie podaje.
Wg mnie to za wczesnie. Lepiej zmienic na 32-34tc.Halo Mamusie potrzebuję opinii - jutro ostatnie prenatalne i gdzieś miałam karteczkę w którym tc się je robi, oczywiście karteczkę zapodziałam i tak się zastanawiam czy właśnie jutro - to będzie 28 tc i 6 doba czyli 29 tc to nie za wcześnie? Na te badania zapisałam się będąc bez kalendarza przy okazji II prenatalnych i nie obliczałam czy termin ok tylko zaakceptowałam zaproponowany dzień i godzinę. Może uda mnie się je przesunąć.. tylko czy warto? Jest sens?
To nie jest prosta sprawa ......
Potrzebuje czasu by sie nauczyć.
I musi jej pasować a kształtów i materiałów z jakich je wykonują jest milion
Obys szybko znalazła ten jedyny .
U nas nuk Zobacz załącznik 876325
Nic nigdy nie jest super do konca ha ha ha ....Hi, hi. Teraz macie problem jak nauczyć smoczka, a za rok będzie problem jak odstawić smoczek
Myślałam że to super jak bejbika nie ciągnie do smoka.
Jasani gdyby to byla kolka to bys wiedziala. Bylby to straszny placz przez kilka h i codzinnie mniej wiecej o tej samej porze. To co opisujesz to niedojrzalosc ukladu pokarmowego. Mozesz jej kupic probiotyk np. BIOGAIA zeby pomoc jej brzuszkowi, albo jakies kropelki typu espumisanDziewczyny jak u Waszych maluchów objawiała się kolka? Czytam o tym i czytam i głupieję. Bianka jakoś nie płacze przerażająco, czasami tylko stęka jakby chciała kupę zrobić i nie mogła. Nóżki czasami podkurcza a czasami prostuje. Nie jestem w satnie stwierdzić czy brzuszek jest twardy. Bąki sadzi non stop i to śmierdzące.
Ja mialam w podobnym terminie takie usg, z tego co pamietam to wlasnie od 28tc robi sie takie badanie ale jak masz byc spokojniejsza to zmien termin. Ja bym przesunela tak jak napisala @nieagatkaHalo Mamusie potrzebuję opinii - jutro ostatnie prenatalne i gdzieś miałam karteczkę w którym tc się je robi, oczywiście karteczkę zapodziałam i tak się zastanawiam czy właśnie jutro - to będzie 28 tc i 6 doba czyli 29 tc to nie za wcześnie? Na te badania zapisałam się będąc bez kalendarza przy okazji II prenatalnych i nie obliczałam czy termin ok tylko zaakceptowałam zaproponowany dzień i godzinę. Może uda mnie się je przesunąć.. tylko czy warto? Jest sens?