reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny mi polozna puki co mowila tylko o witaminie D. Dostalam od niej cos w rodzaju ksiazeczki zdrowia i po prostu wyczytalam tam w rozpisce, ze zelazo podaje sie od 6.tyg ale nie wiem czy poprzedza sie to badaniami. Polozna bedzie w piatek to dopytam. @jasani tez napewno dostalas taka ksiazeczke. Masz tam tez informacje o zelazie? W ogole bedziesz szczepila Bianke na rotawirusy? Tych szczepien nie ma obowiazkowych ale pytalam polozna to mam powiedziec lekarzowi na pierwszej wizycie w 5.tż, ze chce takie szczepienie i podobno moze Sara dostac a wszyscy znajomi Polacy, mowili mi, ze nie ma takich szczepien.
A Wy dziewczyny szczepicie/szczepilyscie swoje Skarby na te rotawirusy?
@dreamscometrue mieszkam w DK :)
ja szczepilam

Halo Mamusie potrzebuję opinii - jutro ostatnie prenatalne :szok: i gdzieś miałam karteczkę w którym tc się je robi, oczywiście karteczkę zapodziałam i tak się zastanawiam czy właśnie jutro - to będzie 28 tc i 6 doba czyli 29 tc to nie za wcześnie? Na te badania zapisałam się będąc bez kalendarza przy okazji II prenatalnych i nie obliczałam czy termin ok tylko zaakceptowałam zaproponowany dzień i godzinę. Może uda mnie się je przesunąć.. tylko czy warto? Jest sens?
Wg mnie to za wczesnie. Lepiej zmienic na 32-34tc.

To nie jest prosta sprawa ......
Potrzebuje czasu by sie nauczyć.
I musi jej pasować a kształtów i materiałów z jakich je wykonują jest milion :laugh2:
Obys szybko znalazła ten jedyny .
U nas nuk Zobacz załącznik 876325

Hi, hi. Teraz macie problem jak nauczyć smoczka, a za rok będzie problem jak odstawić smoczek:D
Myślałam że to super jak bejbika nie ciągnie do smoka.

Hi, hi. Teraz macie problem jak nauczyć smoczka, a za rok będzie problem jak odstawić smoczek:D
Myślałam że to super jak bejbika nie ciągnie do smoka.
Nic nigdy nie jest super do konca ha ha ha ....
Moja nie ciagnie dostaje po obiedzie jak idzie do spania-zabieram jak usnie .
A ze cycki mialam puste to mogła ciumkac 24 h na dobe ;)sie sie nie przejadła :)

Dziewczyny jak u Waszych maluchów objawiała się kolka? Czytam o tym i czytam i głupieję. Bianka jakoś nie płacze przerażająco, czasami tylko stęka jakby chciała kupę zrobić i nie mogła. Nóżki czasami podkurcza a czasami prostuje. Nie jestem w satnie stwierdzić czy brzuszek jest twardy. Bąki sadzi non stop i to śmierdzące.

Dziewczyny jak u Waszych maluchów objawiała się kolka? Czytam o tym i czytam i głupieję. Bianka jakoś nie płacze przerażająco, czasami tylko stęka jakby chciała kupę zrobić i nie mogła. Nóżki czasami podkurcza a czasami prostuje. Nie jestem w satnie stwierdzić czy brzuszek jest twardy. Bąki sadzi non stop i to śmierdzące.
Jasani gdyby to byla kolka to bys wiedziala. Bylby to straszny placz przez kilka h i codzinnie mniej wiecej o tej samej porze. To co opisujesz to niedojrzalosc ukladu pokarmowego. Mozesz jej kupic probiotyk np. BIOGAIA zeby pomoc jej brzuszkowi, albo jakies kropelki typu espumisan

Halo Mamusie potrzebuję opinii - jutro ostatnie prenatalne :szok: i gdzieś miałam karteczkę w którym tc się je robi, oczywiście karteczkę zapodziałam i tak się zastanawiam czy właśnie jutro - to będzie 28 tc i 6 doba czyli 29 tc to nie za wcześnie? Na te badania zapisałam się będąc bez kalendarza przy okazji II prenatalnych i nie obliczałam czy termin ok tylko zaakceptowałam zaproponowany dzień i godzinę. Może uda mnie się je przesunąć.. tylko czy warto? Jest sens?
Ja mialam w podobnym terminie takie usg, z tego co pamietam to wlasnie od 28tc robi sie takie badanie ale jak masz byc spokojniejsza to zmien termin. Ja bym przesunela tak jak napisala @nieagatka ;)

reklama
Termin prenatalnego raczej bym z tydzień, dwa później zrobiła.

Iskra jesteśmy ssakami i w naturze mamy potrzebę ssania. Dziecko ją zaspokoi cycem smoczkiem albo kciukiem. U nas smoczek to najlepsza opcja póki co...a oduczyć może być ciężko eh

Do góry