reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dokladnie 37 i 6 [emoji6] No mówią,ze nisko [emoji51]

Cudownie, jeszcze raz gratulacje !!
Zwalniam Ci brzuchacza [emoji6]

Wiecie co..... Dalybyscie juz spokoj z tym niedotlenieniem... Chcecie cc wasza brocha ale to ciagle pisanie o komplikacjach SN jest juz moim zdaniem nie na miejscu.
Słyszy sie o tym bo złe historie świetnie sie sprzedaja i każdy o tym trąbi. Ale zdążają sie również powikłania po cc i to częstsze...
Pierwszy lepszy artykuł

Link do: Negatywne skutki cesarskiego cięcia: powikłania po cesarce - Strona: 1 - Poród - m.mjakmama.pl

Chcecie o tym cały czas na forum czytać? Bo mojej koleżanki kolezanka miala sepsę.... a kuzyna kolegi dziecko ma astmę i alergie.....

Ja sie nastawiam na SN, moim zdaniem jest to najlepsze dla dziecka- primo,a pózniej dla mnie.
Ja nie mam problemu czytac o komplikacjach po porodzie sn czy cc, lubie wiedziec co moze sie zdazyc w kazdej sytuacji ale jak sobie nie zyczycie o tym czytac to nie ma problemu :) Mi tez sie zbliza termin porodu i coraz bardziej sie denerwuje, tymbardziej, ze moj synek urodzil sie ciezko chory i zmarl. Nie wiem co teraz mnie czeka i denerwuje sie wszystkim po kolei. Nie robilam amniopunkcji i wszystko moze sie zdazyc, wiec mysle, ze cc to nie jest jakis moj wymysl. Rozumiem, ze Wy tez sie stresujecie porodem sn i wiecej o tym nie napisze.

reklama
No ja piję 3 l wody plus 2x dziennie po pół litra herbaty i mi się wydaje że mało latam albo mało oddaje podjade w jutro do rodzinnego po skierowanie i zrobię badanie moczu bo ogólnie zawsze miałam tendencje do tworzenia się piasku w nerkach
Limoncia nie wyszukuj na siłe[emoji6]

Hej kochane :D mam problem.. od rana mam kłucie w pochwie i teraz trochę odczuwam chyba pieczenie :/ brzucha nie mam twardego, Mała sie wierci .. może trochę mniej ale ma takie swoje dni ;)
Troszkę boli mnie brzuch ale nie jest to uciążliwe.. rano polecę i chyba zrobię mocz.. co myślicie?

Mocz na posiew na pewno nie zaszkodzi zrobić.

Zaczęłam swirowac, że szyjka się skraca ale myślę żeby ten mocz zrobić ogólny i posiew.. skurczy też żadnych nie mam u nas zaczelysmy 28tc :)

Na pewno wszystko jest w porządku. Jak czujesz pieczenie to lepiej zrobić, ale po to żeby uniknąć zapalenia pęcherza. Z szyjką na pewno jest ok - myśl pozytywnie :) ja tak się staram [emoji8]

Na pewno wszystko jest w porządku. Jak czujesz pieczenie to lepiej zrobić, ale po to żeby uniknąć zapalenia pęcherza. Z szyjką na pewno jest ok - myśl pozytywnie :) ja tak się staram [emoji8]
Myślałam o IP ale najpierw zrobię mocz i dopiero będę myśleć dalej :) Mała tancuje więc to mnie cieszy najbardziej :*

Doradza sie kapiel, bo jesli to fslszywy alarm to kapiel pomaga sie rozluznic i skurcze moga minac.
Nam na szkole rodzenia mowili, ze do szpitala dopiero jak skurcze sa regularne co 5min przez godzine, choc dla mnie to abstrakcja [emoji23] Do tego czasu zeszlabym na zawal ze stresu [emoji3]

Ja nie mam problemu czytac o komplikacjach po porodzie sn czy cc, lubie wiedziec co moze sie zdazyc w kazdej sytuacji ale jak sobie nie zyczycie o tym czytac to nie ma problemu :) Mi tez sie zbliza termin porodu i coraz bardziej sie denerwuje, tymbardziej, ze moj synek urodzil sie ciezko chory i zmarl. Nie wiem co teraz mnie czeka i denerwuje sie wszystkim po kolei. Nie robilam amniopunkcji i wszystko moze sie zdazyc, wiec mysle, ze cc to nie jest jakis moj wymysl. Rozumiem, ze Wy tez sie stresujecie porodem sn i wiecej o tym nie napisze.

Jeśli ktoś sie decyduje, na któryś ze sposób porodu z wyboru to doskonale wie jakie są zagrożenia i nie widzę sensu pisania o tym cały czas tutaj bo są od tego inne fora.
A mam wrażenie,ze tutaj modne stało sie demonizowanie sn...

Jeśli ktoś sie decyduje, na któryś ze sposób porodu z wyboru to doskonale wie jakie są zagrożenia i nie widzę sensu pisania o tym cały czas tutaj bo są od tego inne fora.
A mam wrażenie,ze tutaj modne stało sie demonizowanie sn...
Pixie, ale czemu cytujesz moj post? Ja pisalam o kapieli...

My po usg... Mały nie jest mały:D wg początkowych usg termin na 28.09 a teraz z wymiarów nóg glowki i brzuszka termin na 18.09... taki mały wielki człowiek;) ale od meza strony to sie tacy uodzili po 60 cm i 4 kg. wszystko ok wiec kamień z serca:)

reklama
Do góry