reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

My już po wizycie, mała waży 580g i się dużo rusza, jest główka do góry. Rozmawiałam z ginem o porodzie i oboje doszliśmy, że raczej cesarka przez moje biodra, plus ja mam straszny lęk przed niedotlenieniem maluszka. On nie widzi problemu w CC, więc muszę tylko do ortopedy iść po zaswiadczenie. Jak CC to na początku wrzesnia [emoji4]
Juz nie taka mala :p Pieknie rosnie ❤️ Ja tez bardzo sie boje niedotlenienia, tyle teraz o tym sie slyszy w tv. Ja jestem za cc ;)

reklama
Juz nie taka mala [emoji14] Pieknie rosnie [emoji173]️ Ja tez bardzo sie boje niedotlenienia, tyle teraz o tym sie slyszy w tv. Ja jestem za cc ;)
No to mnie chyba najbardziej przeraża, plus rodzenie po naście godzin, słyszałam więcej negatywnych opinii dotyczących sn niż pozytywnych. Nie mówię, że nie zdarzają się te pozytywne i porodu gładkie ale odstetek ich jest i tak ostatnio mniejszością, przynajmniej w moim otoczeniu. A tak skończę 39 tydzień i moga mnie kłaść i ciąć.

Ja dzisiaj miałam spotkanie z położną i na jej oko mała waży około 2700 czyli mniej niż się spodziewałam. Cały czas jest główką w dół, ale wysoko, więc jeszcze nie zapowiada się na poród.
Od czasu do czasu czuję kłucie w pochwie i nie wiem czy jakoś można to do skurczy porównać do tego napina mi się brzuch u góry. Zazdroszczę Wam dziewczyny, które macie cesarkę bo przynajmniej wiecie kiedy ten dzień nastąpi a mnie czeka czekanie i siedzenie jak na szpilkach...
U mnie polozna myli sie z waga o ok 300g. Wiem, bo czesto wypada mi usg w podobnym terminie ;) Ja obstawiam, ze Bianka ma juz 3000g. U Ciebie porod juz lada chwila, wiec nie nazekaj :p
Ja mialam prac juz od 30tc, zaczal sie 33tc a ja jeszcze nic nie zrobilam :p Jutro zamierzam sprzatnac generalnie pokoik i w koncu ruszyc z praniem, bo troche tego jest. Ja piore kompletnie wszystko, łącznie z wózkiem i maskotkami, a Wy?

No to mnie chyba najbardziej przeraża, plus rodzenie po naście godzin, słyszałam więcej negatywnych opinii dotyczących sn niż pozytywnych. Nie mówię, że nie zdarzają się te pozytywne i porodu gładkie ale odstetek ich jest i tak ostatnio mniejszością, przynajmniej w moim otoczeniu. A tak skończę 39 tydzień i moga mnie kłaść i ciąć.
Tez jestem tego zdania. Moja kuzynka ma dziecko z porazeniem i jesli da sie tego uniknac to juz wole cc. Ja bede dopiero wiedziala w poniedzialek czy na 100% bedzie cc ale nie widze innej opcji. Nie zgadzam sie i juz.

Ja dzisiaj miałam spotkanie z położną i na jej oko mała waży około 2700 czyli mniej niż się spodziewałam. Cały czas jest główką w dół, ale wysoko, więc jeszcze nie zapowiada się na poród.
Od czasu do czasu czuję kłucie w pochwie i nie wiem czy jakoś można to do skurczy porównać do tego napina mi się brzuch u góry. Zazdroszczę Wam dziewczyny, które macie cesarkę bo przynajmniej wiecie kiedy ten dzień nastąpi a mnie czeka czekanie i siedzenie jak na szpilkach...
O to super waga. Dacie radę!! [emoji110][emoji110][emoji110] Domyślam się że najgorsza jest właśnie ta niepewność kiedy się coś zacznie...

Ale pięknie :-)) cudny brzusio!! Który.Jesteś dokładnie tc??;-) już chyba się trochę opuszcza ku dołowi??:-)

Dokladnie 37 i 6 [emoji6] No mówią,ze nisko [emoji51]

Dziewczyny jest jeden pecherzyk. 7,3 mm z cialkiem żółtym. 17dpt blastek. Powinien byc teraz tydzien 5+1

Cudownie, jeszcze raz gratulacje !!
Zwalniam Ci brzuchacza [emoji6]

Juz nie taka mala :p Pieknie rosnie [emoji173]️ Ja tez bardzo sie boje niedotlenienia, tyle teraz o tym sie slyszy w tv. Ja jestem za cc ;)

Wiecie co..... Dalybyscie juz spokoj z tym niedotlenieniem... Chcecie cc wasza brocha ale to ciagle pisanie o komplikacjach SN jest juz moim zdaniem nie na miejscu.
Słyszy sie o tym bo złe historie świetnie sie sprzedaja i każdy o tym trąbi. Ale zdążają sie również powikłania po cc i to częstsze...
Pierwszy lepszy artykuł

Link do: Negatywne skutki cesarskiego cięcia: powikłania po cesarce - Strona: 1 - Poród - m.mjakmama.pl

Chcecie o tym cały czas na forum czytać? Bo mojej koleżanki kolezanka miala sepsę.... a kuzyna kolegi dziecko ma astmę i alergie.....

Ja sie nastawiam na SN, moim zdaniem jest to najlepsze dla dziecka- primo,a pózniej dla mnie.

Dokladnie 37 i 6 [emoji6] No mówią,ze nisko [emoji51]

Cudownie, jeszcze raz gratulacje !!
Zwalniam Ci brzuchacza [emoji6]

Wiecie co..... Dalybyscie juz spokoj z tym niedotlenieniem... Chcecie cc wasza brocha ale to ciagle pisanie o komplikacjach SN jest juz moim zdaniem nie na miejscu.
Słyszy sie o tym bo złe historie świetnie sie sprzedaja i każdy o tym trąbi. Ale zdążają sie również powikłania po cc i to częstsze...
Pierwszy lepszy artykuł

Link do: Negatywne skutki cesarskiego cięcia: powikłania po cesarce - Strona: 1 - Poród - m.mjakmama.pl

Chcecie o tym cały czas na forum czytać? Bo mojej koleżanki kolezanka miala sepsę.... a kuzyna kolegi dziecko ma astmę i alergie.....

Ja sie nastawiam na SN, moim zdaniem jest to najlepsze dla dziecka- primo,a pózniej dla mnie.
No dokładnie miałam to samo napisać, ale skasował mi się post [emoji58] Dziewczyny dajmy sobie spokój z tymi różnymi historiami w trakcie porodów. Inaczej to się czyta gdy poród ma się już za sobą lub do terminu porodu jeszcze daleko. Sama mam mieć cc, ale mam gęsią skórkę gdy to czytam. A co dopiero czują dziewczyny, które będą próbowały sn. Różne komplikacje mogą być zarówno po cc jak i po sn. Zaufajmy lekarzom i bądźmy dobrej myśli, bo na pewno wszystko będzie dobrze.

reklama
U mnie polozna myli sie z waga o ok 300g. Wiem, bo czesto wypada mi usg w podobnym terminie ;) Ja obstawiam, ze Bianka ma juz 3000g. U Ciebie porod juz lada chwila, wiec nie nazekaj :p
Ja mialam prac juz od 30tc, zaczal sie 33tc a ja jeszcze nic nie zrobilam :p Jutro zamierzam sprzatnac generalnie pokoik i w koncu ruszyc z praniem, bo troche tego jest. Ja piore kompletnie wszystko, łącznie z wózkiem i maskotkami, a Wy?
No ja też właśnie obstawiałam 3 kg, ale do porodu niedaleko, więc mam nadzieję, że do 4 nie dobije :) No na pranie to już zdecydowanie czas. Ja prałam wszystko oprócz wózka. O nim nawet nie pomyślałam, ale chyba muszę. I ciuszki też nie wszystkie. Na początek tylko te małe rozmiary. Reszta jest w torbach.

Do góry