reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

My już po wizycie, mała waży 580g i się dużo rusza, jest główka do góry. Rozmawiałam z ginem o porodzie i oboje doszliśmy, że raczej cesarka przez moje biodra, plus ja mam straszny lęk przed niedotlenieniem maluszka. On nie widzi problemu w CC, więc muszę tylko do ortopedy iść po zaswiadczenie. Jak CC to na początku wrzesnia [emoji4]
Juz nie taka mala :p Pieknie rosnie ❤️ Ja tez bardzo sie boje niedotlenienia, tyle teraz o tym sie slyszy w tv. Ja jestem za cc ;)

reklama
Juz nie taka mala [emoji14] Pieknie rosnie [emoji173]️ Ja tez bardzo sie boje niedotlenienia, tyle teraz o tym sie slyszy w tv. Ja jestem za cc ;)
No to mnie chyba najbardziej przeraża, plus rodzenie po naście godzin, słyszałam więcej negatywnych opinii dotyczących sn niż pozytywnych. Nie mówię, że nie zdarzają się te pozytywne i porodu gładkie ale odstetek ich jest i tak ostatnio mniejszością, przynajmniej w moim otoczeniu. A tak skończę 39 tydzień i moga mnie kłaść i ciąć.

Ja dzisiaj miałam spotkanie z położną i na jej oko mała waży około 2700 czyli mniej niż się spodziewałam. Cały czas jest główką w dół, ale wysoko, więc jeszcze nie zapowiada się na poród.
Od czasu do czasu czuję kłucie w pochwie i nie wiem czy jakoś można to do skurczy porównać do tego napina mi się brzuch u góry. Zazdroszczę Wam dziewczyny, które macie cesarkę bo przynajmniej wiecie kiedy ten dzień nastąpi a mnie czeka czekanie i siedzenie jak na szpilkach...
U mnie polozna myli sie z waga o ok 300g. Wiem, bo czesto wypada mi usg w podobnym terminie ;) Ja obstawiam, ze Bianka ma juz 3000g. U Ciebie porod juz lada chwila, wiec nie nazekaj :p
Ja mialam prac juz od 30tc, zaczal sie 33tc a ja jeszcze nic nie zrobilam :p Jutro zamierzam sprzatnac generalnie pokoik i w koncu ruszyc z praniem, bo troche tego jest. Ja piore kompletnie wszystko, łącznie z wózkiem i maskotkami, a Wy?

No to mnie chyba najbardziej przeraża, plus rodzenie po naście godzin, słyszałam więcej negatywnych opinii dotyczących sn niż pozytywnych. Nie mówię, że nie zdarzają się te pozytywne i porodu gładkie ale odstetek ich jest i tak ostatnio mniejszością, przynajmniej w moim otoczeniu. A tak skończę 39 tydzień i moga mnie kłaść i ciąć.
Tez jestem tego zdania. Moja kuzynka ma dziecko z porazeniem i jesli da sie tego uniknac to juz wole cc. Ja bede dopiero wiedziala w poniedzialek czy na 100% bedzie cc ale nie widze innej opcji. Nie zgadzam sie i juz.

Ja dzisiaj miałam spotkanie z położną i na jej oko mała waży około 2700 czyli mniej niż się spodziewałam. Cały czas jest główką w dół, ale wysoko, więc jeszcze nie zapowiada się na poród.
Od czasu do czasu czuję kłucie w pochwie i nie wiem czy jakoś można to do skurczy porównać do tego napina mi się brzuch u góry. Zazdroszczę Wam dziewczyny, które macie cesarkę bo przynajmniej wiecie kiedy ten dzień nastąpi a mnie czeka czekanie i siedzenie jak na szpilkach...
O to super waga. Dacie radę!! [emoji110][emoji110][emoji110] Domyślam się że najgorsza jest właśnie ta niepewność kiedy się coś zacznie...

Ale pięknie :-)) cudny brzusio!! Który.Jesteś dokładnie tc??;-) już chyba się trochę opuszcza ku dołowi??:-)

Dokladnie 37 i 6 [emoji6] No mówią,ze nisko [emoji51]

Dziewczyny jest jeden pecherzyk. 7,3 mm z cialkiem żółtym. 17dpt blastek. Powinien byc teraz tydzien 5+1

Cudownie, jeszcze raz gratulacje !!
Zwalniam Ci brzuchacza [emoji6]

Juz nie taka mala :p Pieknie rosnie [emoji173]️ Ja tez bardzo sie boje niedotlenienia, tyle teraz o tym sie slyszy w tv. Ja jestem za cc ;)

Wiecie co..... Dalybyscie juz spokoj z tym niedotlenieniem... Chcecie cc wasza brocha ale to ciagle pisanie o komplikacjach SN jest juz moim zdaniem nie na miejscu.
Słyszy sie o tym bo złe historie świetnie sie sprzedaja i każdy o tym trąbi. Ale zdążają sie również powikłania po cc i to częstsze...
Pierwszy lepszy artykuł

Link do: Negatywne skutki cesarskiego cięcia: powikłania po cesarce - Strona: 1 - Poród - m.mjakmama.pl

Chcecie o tym cały czas na forum czytać? Bo mojej koleżanki kolezanka miala sepsę.... a kuzyna kolegi dziecko ma astmę i alergie.....

Ja sie nastawiam na SN, moim zdaniem jest to najlepsze dla dziecka- primo,a pózniej dla mnie.

Dokladnie 37 i 6 [emoji6] No mówią,ze nisko [emoji51]

Cudownie, jeszcze raz gratulacje !!
Zwalniam Ci brzuchacza [emoji6]

Wiecie co..... Dalybyscie juz spokoj z tym niedotlenieniem... Chcecie cc wasza brocha ale to ciagle pisanie o komplikacjach SN jest juz moim zdaniem nie na miejscu.
Słyszy sie o tym bo złe historie świetnie sie sprzedaja i każdy o tym trąbi. Ale zdążają sie również powikłania po cc i to częstsze...
Pierwszy lepszy artykuł

Link do: Negatywne skutki cesarskiego cięcia: powikłania po cesarce - Strona: 1 - Poród - m.mjakmama.pl

Chcecie o tym cały czas na forum czytać? Bo mojej koleżanki kolezanka miala sepsę.... a kuzyna kolegi dziecko ma astmę i alergie.....

Ja sie nastawiam na SN, moim zdaniem jest to najlepsze dla dziecka- primo,a pózniej dla mnie.
No dokładnie miałam to samo napisać, ale skasował mi się post [emoji58] Dziewczyny dajmy sobie spokój z tymi różnymi historiami w trakcie porodów. Inaczej to się czyta gdy poród ma się już za sobą lub do terminu porodu jeszcze daleko. Sama mam mieć cc, ale mam gęsią skórkę gdy to czytam. A co dopiero czują dziewczyny, które będą próbowały sn. Różne komplikacje mogą być zarówno po cc jak i po sn. Zaufajmy lekarzom i bądźmy dobrej myśli, bo na pewno wszystko będzie dobrze.

reklama
U mnie polozna myli sie z waga o ok 300g. Wiem, bo czesto wypada mi usg w podobnym terminie ;) Ja obstawiam, ze Bianka ma juz 3000g. U Ciebie porod juz lada chwila, wiec nie nazekaj :p
Ja mialam prac juz od 30tc, zaczal sie 33tc a ja jeszcze nic nie zrobilam :p Jutro zamierzam sprzatnac generalnie pokoik i w koncu ruszyc z praniem, bo troche tego jest. Ja piore kompletnie wszystko, łącznie z wózkiem i maskotkami, a Wy?
No ja też właśnie obstawiałam 3 kg, ale do porodu niedaleko, więc mam nadzieję, że do 4 nie dobije :) No na pranie to już zdecydowanie czas. Ja prałam wszystko oprócz wózka. O nim nawet nie pomyślałam, ale chyba muszę. I ciuszki też nie wszystkie. Na początek tylko te małe rozmiary. Reszta jest w torbach.

Do góry