reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :) a zapytam jeszcze co lepsze: poród naturalny czy cesarka? Czy in vitro = cesarka? Czy na cesarkę trzeba mieć jakieś skierowanie?Jeśli tak to jak załatwić? Mam jeszcze trochę czasu wiem ale z tego co się ogólnie słyszy to cesarka jest lepsza? Prawda to? Pomóżcie;)
Ja bardzo chciałam sn, a wyszła cesarka. Uważam, że cc to tylko w wyjątkowych przypadkach, a nie na życzenie.
Z tym, że wiele kobiet chwali sobie cc, ja chyba jestem jedną z niewielu co uważa, że to nic przyjemnego. Mnie było ciężko dojść do siebie. [emoji25]

A co do szkoły rodzenia. Nie chodziłam i nie żałuję. Wszystko robię instynktownie. Hehe

reklama
Mialam jutro iść na to niby obracanie dzidzi(I tak bym odmowila)zadzwonili do mnie że za tydzień będzie nowe usg jeśli do tej pory mały się nie obroci zobaczymy.Wtedy powiem mojej pani doktor co sadze na ten temat.Ulzylo mi bo to skierowanie odrazu bez mojej zgody i zrobienia jakiegokolwiek usg to byla przesada.
No a teraz pytanie znacie jakieś sposoby co by robić żeby dzidzia ułożyła się główka w dół ?

Rozumiem, a skierowanie do CC na życzenie to wystarczy poprosić lekarza? Nie wiem, hm... opowiedzieć że mam obawy przed naturalnym? Czy takie skierowanie daje ginekolog prowadzący czy już w szpitalu?
Musisz spytać swojego ginekologa. CC na życzenie często w pl kasa na lewo około 3 tysiące. Nie wiem jak w prywatnym szpitalu czy bez wskazania robią.

Mialam jutro iść na to niby obracanie dzidzi(I tak bym odmowila)zadzwonili do mnie że za tydzień będzie nowe usg jeśli do tej pory mały się nie obroci zobaczymy.Wtedy powiem mojej pani doktor co sadze na ten temat.Ulzylo mi bo to skierowanie odrazu bez mojej zgody i zrobienia jakiegokolwiek usg to byla przesada.
No a teraz pytanie znacie jakieś sposoby co by robić żeby dzidzia ułożyła się główka w dół ?

W mojej aplikacji ciążowej właśnie dziś przeczytałam o tym, ale nie wiem na ile to wiarygodne ...
IMG_6973.JPG

Załączniki

• IMG_6973.JPG
    IMG_6973.JPG
    274,7 KB · Wyświetleń: 452
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :) a zapytam jeszcze co lepsze: poród naturalny czy cesarka? Czy in vitro = cesarka? Czy na cesarkę trzeba mieć jakieś skierowanie?Jeśli tak to jak załatwić? Mam jeszcze trochę czasu wiem ale z tego co się ogólnie słyszy to cesarka jest lepsza? Prawda to? Pomóżcie;)

Na cesarke trzeba mieć skierowanie (chyba, że w czasie porodu sn występują nieprzewidziane sytuacje to wtedy oczywiście na bieżąco zapada decyzja). Jeśli masz problemy np.z kręgosłupem czy wzrokiem odpowiedni lekarz może dać zaświadczenie dla ginekologa. Sam strach przed sn nie dla każdego ginekologa bedzie podstawa do skierowania na CC.
Ja chciałabym rodzic sn,bo boję się zrostow (a one przy kolejnym podejściu mogą utrudniać implantacje zarodka). Jeśli jednak nie będzie innej opcji to oczywiście zdrowie Maluszka będzie najważniejsze.

Ja chodziłam do szkoly rodzenia z mezem i bylo fajnie . Kilka ciekawych rzeczy sie dowiedziałam.
Cc za życzenie bede prosic zawsze i wszędzie - jest to wieksze obciążenie dla matki a i owszem ale .... nie ja tu jestem najważniejsza.
Zaswiadczenie od psychiatry np. Ze panicznie boisz się porodu jest wskazaniem.
Ale in vitro absolutnie nie rowna sie cc.
To normalna ciaza tylko zapłodnienie inne .

reklama
Ja zawsze uważałam, że poród sn jest o wiele lepszy przede wszystkim dla dziecka i dla matki również bo szybciej dochodzi do siebie. Aczkolwiek nie będę się przy tym upierać bo jeszcze nie rodziłam i różne rzeczy w trakcie mogą się pojawić. Osmielę się tutaj nawet wtrącić, że większość lekarzy jest za porodem sn a cesarka tylko w ostateczności. Przynajmniej u mnie tak jest w szpitalu. Nigdy nie słyszałam, żeby cesarka była lepsza od sn.

Do góry