reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Miał problem z uchwyceniem brodawki a poza tym moje brodawki są wklęsłe więc pobudzalam je laktatorem też chwilę possie i chowały albo sam puszczał i się denerwował strasznie,więc przeszłam po paru dniach na butelkę,ściągam czasem 5 razy czasem wiecej jak czuje że piersi mnie bolą i puchną lub sutki i leci z nich mleko,a nieraz jest tak ze mało co leci zależy nam zjada do 700 ml czasem mniej ja go budzę co 2-3h lub sam się wcześniej budzi.Dopajam go jeszcze woda i też chętnie pije.
A ile ma Wasz Synuś? Od kiedy dajesz wodę?

reklama
Mi nic nie leciało ale szału z laktacją teraz nie mam także myślę że u Ciebie to dobry znak i będziesz 'mleczna' [emoji106] [emoji41]

Chyba nie ma to takiego przełożenia. Ropuszka pisała,ze miała siare a kp im nie poszło.

Ale to chodzi o to zeby przy nierownosciach terenu/chodznikach dziecku nie latala glowka na bok. Ja tez myslalam ze to zbedne a praktyka mowi swoje. No vhyba ze masz swietne chodniki wokol i nie bedziesz nigdzie po wyboistej drodze jezdzic

Wiem o co chodzi, ale po kamieniach nie zamierzam jeździć a tyle co na chodniku główka sie ruszy to chyba normalne. A jeśli bedzie tak latać na boki jak piszesz to będę sie wtedy ratować, moze pielucha a moze ta poduszka.

A ile ma Wasz Synuś? Od kiedy dajesz wodę?
7 tygodni ma ,a wodę daję mu od około tygodnia, rodzinna jak była na wizycie patronażowej to mowiła że można zacząć dawać i położna też,niektórzy dają cukru bo dzieci nie chca pic zwykłej wody wtedy, ja daję bez cukru i piję normalnie,moze nie piję jej dużo ale przy upałach to więcej wiadomo i oczywiście mleczko.

7 tygodni ma ,a wodę daję mu od około tygodnia, rodzinna jak była na wizycie patronażowej to mowiła że można zacząć dawać i położna też,niektórzy dają cukru bo dzieci nie chca pic zwykłej wody wtedy, ja daję bez cukru i piję normalnie,moze nie piję jej dużo ale przy upałach to więcej wiadomo i oczywiście mleczko.
Ja pamietam jak chrzesnica M miala 2 tygodnie i byla w domu z tata-mama ciagle w szpitalu bo byly cyrki i dostała udar w 8mc,od razu cesarka i ona dłużej byla w szpitalu. Szwagier mial pierwszy raz stycznosc sam na sam z małym dzieckiem i przyszła kiedys "cudowna" położna. Szwagier mial malej dawac wlasnie mleko a ta kazala mu dac wode i powiem wam.ze potem gdzies dobry tydzień byla masakra bo przez ta wode mala tak zaczal boleć brzuszek ze non stop plakala.

Chyba nie ma to takiego przełożenia. Ropuszka pisała,ze miała siare a kp im nie poszło.

Wiem o co chodzi, ale po kamieniach nie zamierzam jeździć a tyle co na chodniku główka sie ruszy to chyba normalne. A jeśli bedzie tak latać na boki jak piszesz to będę sie wtedy ratować, moze pielucha a moze ta poduszka.
Peeno. Najlepiej jak zaczniesz spacerowac i zobaczysz. U nas niektore wjazdy na chodnik to jakas masakra czasem wiec w zaleznosci od trasy bede uzywac

reklama
Do góry