reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Też już nie. Chyba z 5 dni minelo już jak zmęczylam się czekać jak w końcu zalapie z tą piersią i będzie porządnie jadła. Daję moje ściągnięte i modyfikowane. Trochę więcej niż 1/3 na dobę wychodzi tego drugiego. A ja ściągam koło 450 ml na dobę ale ściągam 6-7 razy dziennie. Doradca laktacyjny mówila nawet 8 razy. Właśnie nie wiem jak długo tak często się ściąga...a kiedy już można rzadziej ale żeby też mleka nie stracić.
Córcia też ma coraz większy apetyt. Dobowo zjada koło 700 ml także mimo że mam mleka więcej niż na samym początku to i tak nigdy nie nadążam żeby dawać tylko moje mleko [emoji51]

A czemu przeszliście na butlę? Ile razy dziennie ściagasz mleko?
Miał problem z uchwyceniem brodawki a poza tym moje brodawki są wklęsłe więc pobudzalam je laktatorem też chwilę possie i chowały albo sam puszczał i się denerwował strasznie,więc przeszłam po paru dniach na butelkę,ściągam czasem 5 razy czasem wiecej jak czuje że piersi mnie bolą i puchną lub sutki i leci z nich mleko,a nieraz jest tak ze mało co leci zależy nam zjada do 700 ml czasem mniej ja go budzę co 2-3h lub sam się wcześniej budzi.Dopajam go jeszcze woda i też chętnie pije.

Ostatnia edycja:
reklama
To i tak duzo odciagacie. Ja to na raz z obu piersi max 60ml i chocbym nie wiem co robila nie jest wiecej

Kochane zastanawiam się nad jedną rzeczą czy zrobiłam źle że wzięłam dodatkami tabl luteiny przy tym brudzeniu i plamienie czy nie zaszkodzi babelowi naszemu?

Kochane zastanawiam się nad jedną rzeczą czy zrobiłam źle że wzięłam dodatkami tabl luteiny przy tym brudzeniu i plamienie czy nie zaszkodzi babelowi naszemu?
Jeżeli nadal plamisz to oznacza, że krwiak się oczyszcza. Powodem nie jest spadek progesteronu, wiec moim zdaniem nie ma potrzeby brać dodatkowej luteiny. Poza tym jak plamisz lub krwawisz to wchłanianie leku jest mniejsze. Chyba, że bierzesz podjęzykowo.

Dziewczyny zauważyłam, ze dzisiaj wypada ze mnie taka przezroczysta lekko żółtawa galaretka. W bardzo niewielkich ilościach. Tez tak macie?

Dziewczyny zauważyłam, ze dzisiaj wypada ze mnie taka przezroczysta lekko żółtawa galaretka. W bardzo niewielkich ilościach. Tez tak macie?
Gosia a czy to nie jest właśnie ten osławiony ostatnio czop? Po Twoich ostatnich przejściach to może to być to. Ale oczywiście nie musi.

reklama
Do góry