reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Miał problem z uchwyceniem brodawki a poza tym moje brodawki są wklęsłe więc pobudzalam je laktatorem też chwilę possie i chowały albo sam puszczał i się denerwował strasznie,więc przeszłam po paru dniach na butelkę,ściągam czasem 5 razy czasem wiecej jak czuje że piersi mnie bolą i puchną lub sutki i leci z nich mleko,a nieraz jest tak ze mało co leci zależy nam zjada do 700 ml czasem mniej ja go budzę co 2-3h lub sam się wcześniej budzi.Dopajam go jeszcze woda i też chętnie pije.
To bardzo podobnie wygląda karmienie u naszych maluchów [emoji6] [emoji480]

reklama
Jasani nic mi nie mów, ja się nerwowo wykończę z ta moja Zosia.
Zaraz poczytam jak ten czop sluzowy ma wyglądać. [emoji23]
Miejmy nadzieję, że to nie to. Tylko po prostu zwiększona ilośc śluzu. Wizytę masz w przyszłym tygodniu to dokładnie wypytaj lekarza.

Jak udalo Ci sie przejsc po miesiacu na kp? Rozbujalas laktacje czy jakis inny problem byl?Ja ostatnio zamowilam i idzie mi wlasnie ale w sumie to z mysla o spacerach w lesie i trudbiejszym terenie gdzie bardziej trzepie
Na początku w ogóle nie miałam mleka i od następnego dnia po cc zaczęłam rozkrecać laktację laktatorem. Po każdym karmieniu po 15 min z każdej piersi. Zosię dokarmiałam mm. Po 3 tygodniach dostałam zastoju i trafilam na ip z początkiem zapalenia piersi. Laktator nie pomagał. Trafiłam na doradcę laktacyjnego, który nakazał mi odstawienie mm i laktatora. Powiedział żeby nie sugerować się ilością odciagniętego przez laktator mleka, bo nie pokazuje ile dziecko zjadło. Nakazała obserwować dziecko i jego wagę. Z wielkimi obawami zaczęłam przechodzic na samo np i po tygodniu odstawiłam mm. Zosia przybierala prawidłowo więc już na tamten moment nie wróciłam do mm.

Dziewczyny, za ile po karmieniu mlekiem swoim można podać modyfikowane? Jak na przykład nie najadło się moim.
Ja daję wtedy odrazu ale rzadko mam że się nie najada moim ew jak mam mało ściągnięte mojego pokarmu i widze że nie straczy to idę do osobnej butelki dorobić mm Mam wcześniej juz zawsze wodę ugotowaną i tylko podgrzewam mu chwilkę i dajemy.Moj się wtedy strasznie denerwuje trzepie rączkami nóżkami i marudził prawie nie płacze a jak zapalacze to tylko na chwilę.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, za ile po karmieniu mlekiem swoim można podać modyfikowane? Jak na przykład nie najadło się moim.
Ja mialam 2 butelki gotowe 1 z moim i 2 z mm . Jak wiedziałam ze mojego mam mało. Lekarz mowil ze jak jestem pewna ze zje wszystko ( zeby nie zmarnowało sie moje) co mam przygotowane to moge zmieszac w 1 butelce ( wtedy jest bardziej gęste i moja troche mnie ulewała )

reklama
Do góry