reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
eee tam, szyjka dluga 3,85 zamknieta na cztery spusty, nie wi skad te plamienia bo u niego było czysto. stwierdził ze może to oznaczac zblizajacy się porod, ale tez niekoniecznie. w razie jakbym dalej plamiła to mam jechać do szpitala, czy jakbym poczula jakiekolwiek skurcze. w poniedziałek mam kolejne KTG. pytal dziś jak chce rodzic bo po in vitro mogę sobie wybrać, jak na razie do poniedziałku rodze naturalnie ;) jak się nie ruszy to poproszę go o skierowanie na cesarkę bo nie chc żeby nas meczyli za wszelka cene ze naturalnie, u kuzynki tak było az w końcu wody zielone dziecko niedotlenione i ledwo odratowali, miesiąc w szpitalu był, dlaego tak się boje przenoszenia. teraz czysto, w kulki sobie leci ten mój maly :)
U mnie byly zielone wody jak przebili a bylam dzien przed terminem i jak podpieli glowke dziecka to cos bylo nie tak i pobierali jej krew z glowki 4 razy! Bo cos im maszyna do odczytu nie dzialala... jak zadzialala to byla szybka akcja i za chwile bylam juz na sali operacyjnej... mala trafila do inkubatora i 1 dobe byla pod kopulke z tlenem.

Osobiscie jak bede drugi raz rodzic to na pewno przez cc. Szkoda ze ja nie mialam wyboru bo bym sie na pewno na cc zdecydowala. Ale to tylko moje zdanie i moja opinia [emoji6]

U mnie byly zielone wody jak przebili a bylam dzien przed terminem i jak podpieli glowke dziecka to cos bylo nie tak i pobierali jej krew z glowki 4 razy! Bo cos im maszyna do odczytu nie dzialala... jak zadzialala to byla szybka akcja i za chwile bylam juz na sali operacyjnej... mala trafila do inkubatora i 1 dobe byla pod kopulke z tlenem.

Osobiscie jak bede drugi raz rodzic to na pewno przez cc. Szkoda ze ja nie mialam wyboru bo bym sie na pewno na cc zdecydowala. Ale to tylko moje zdanie i moja opinia [emoji6]
i wlasnie tego się boje, dlatego w poniedziałek jak nic się nie zadzieje to będę chciała skierowanie na cc

A jednak :) Pamiętam jak mi kiedyś pisałaś żebym jeszcze zastanowiła się nad tym cc [emoji14]

A jednak :) Pamiętam jak mi kiedyś pisałaś żebym jeszcze zastanowiła się nad tym cc [emoji14]
Powiem Ci ze po tym co przeszlam przy porodzie i tyle dni skurczy to kazdy by wymiekl... drugi raz bym nie ryzykowala i od razu cc[emoji6] a co do rany to moja tak pieknie sie zagoila i bardzo szybko i teoretycznie po 10h od cc jak mnie pionizowali to juz jakos funkcjonowalam a na drugi dzien juz o 6 rano poszlam sama na nogach na neonatologie do malej. Wiec jak widac sila woli robi cuda [emoji6]

Dziewczyny, warto przepchać się tam na dole!;) Na pewno po długiej przerwie pierwszy raz może nie być idealny ale i warto porozciągać to i owo;) Proszę zbałamucić swoich facetów, robicie to dla lepszego komfortu porodu;)

Kochana a jak to jest z lewatywa? Jak w szpitalu nie robią to zrobić sobie w domu?
Te co SN rodziły jak to u Was było?

reklama
Kochana a jak to jest z lewatywa? Jak w szpitalu nie robią to zrobić sobie w domu?
Te co SN rodziły jak to u Was było?
Obecnie panuje pogląd,że organizm samoistnie oczyszcza się przed porodem (czasem górą, czasem dołem;)). W szpitalu gdzie chcę rodzić zaznaczam w ankiecie czy życzę sobie lewatywę (na razie zostawiłam puste pole). Kupiłam zestaw do zrobienia sobie w domu zanim pojade do szpitala. Wolę mieć taką możliwość ale trudno mi przewidzieć czy ją wykonam;)

Do góry