reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
I tak powinno być nawet w publicznych - nie masz szczepien nie ma przedszkola

Zgadzam się. Nie wiem dlaczego z racji czyjejś fanaberii moje dzieci mają być zagrożone

Dokladnie.
Ja przed zapisem musialam dostarczyc karte szczepien. Przynajmniej wiem, ze dzieci z ktorymi corka spedza dzien sa szczepione i nie przyniosa jakiegos ksztusca czy innego syfu.

Dokladnie.
Ja przed zapisem musialam dostarczyc karte szczepien. Przynajmniej wiem, ze dzieci z ktorymi corka spedza dzien sa szczepione i nie przyniosa jakiegos ksztusca czy innego syfu.
Z tym krztuscem to teraz jest masakra. Wogole powracaja stare choroby o ktorych sie już nie pamieta. A co do krztusca to nie jest tak ze dziecko szczepione na nia nie zachoruje. Może zachorować a znam z ostatnich 12 miesięcy dwa takie przypadki w tym jest chcesnica mojego m. Dlugo nie mogli ja zdiagnozowac bo przez dzien dziecku nic nie ma a na noc dziecko dostaje strasznych napadow kaszlu az w koncu wyszlo ze to krztusiec i szwagier pytal lekarza jak to mozliwe. Dzieki szczepieniu dziecko przechodzi to lagodniej choc z nia sie i tak podobno dziwy działy, a gdyby byla niezaszczepiona to moglaby umrzec

Nie wiem może i mój szpital zacofany pod tym względem. W każdym razie to nie chodzi o to że trzeba być nie ogolonym do cc, tylko mają taką procedurę i wolą żeby zrobiła to położna tuż przed operacją. A ten okres bez golenia 2 tygodnie przed cc po to żeby nie narobić sobie ranek, stanów zapalnych. Tak tłumaczyła mi znajoma. Zapytam jeszcze o to położną przed najbliższą wizytą i zrobię tak jak mi powiedzą. W każdym razie ten szpital to nie taki jak np. w serialu Daleko od noszy... bo po niektórych komentarzach można stwierdzić, że niektórzy tak mogą uważać [emoji14] A jest to jeden ze szpitali, który zajmuje się najtrudniejszymi przypadkami w naszym kraju. Może też właśnie dlatego mają takie dziwne wytyczne. I niestety czasami zdarza się tak, że muszą odsyłać kobiety z izby przyjęć do innych szpitali z braku miejsc, bo jest więcej chętnych niż szpital jest w stanie przyjąć. Nie wiem dlaczego tak jest, bo w okolicy są też inne dobre szpitale. Czy to chodzi o specjalistów i sprzęt, czy może jedynie o to, że bardziej przypomina hotel niż szpital. Nie wiem. W każdym razie nie jest to szpital jak za czasów PRL [emoji12]
W moim szpitalu nikt nie pytał czy jestem ogolona, też nie byłam i nikt mnie nie dogolil do zera. Przeżyłam poród i wszystko w porządku. Także nawet bez golenia można urodzić [emoji12]

Z tym krztuscem to teraz jest masakra. Wogole powracaja stare choroby o ktorych sie już nie pamieta. A co do krztusca to nie jest tak ze dziecko szczepione na nia nie zachoruje. Może zachorować a znam z ostatnich 12 miesięcy dwa takie przypadki w tym jest chcesnica mojego m. Dlugo nie mogli ja zdiagnozowac bo przez dzien dziecku nic nie ma a na noc dziecko dostaje strasznych napadow kaszlu az w koncu wyszlo ze to krztusiec i szwagier pytal lekarza jak to mozliwe. Dzieki szczepieniu dziecko przechodzi to lagodniej choc z nia sie i tak podobno dziwy działy, a gdyby byla niezaszczepiona to moglaby umrzec

Tak, wiem ze moze zachorowac tak jak i ma rota, ale przebieg choroby jest nieporownywalnie lagodniejszy.
Kiedys czytalam wypowiedz lekarki, krora przestala przyjmowac nieszczepione dzieci po tym jak w poczekalni spotakly sie nieszczepiony 3latek (z pozniej zdiagnozowanym krztusciem) i 6tyg niemowle, jeszcze na to nie zaszczepione. Zachorowalo, ledwo je uratowali [emoji52]

Tak, wiem ze moze zachorowac tak jak i ma rota, ale przebieg choroby jest nieporownywalnie lagodniejszy.
Kiedys czytalam wypowiedz lekarki, krora przestala przyjmowac nieszczepione dzieci po tym jak w poczekalni spotakly sie nieszczepiony 3latek (z pozniej zdiagnozowanym krztusciem) i 6tyg niemowle, jeszcze na to nie zaszczepione. Zachorowalo, ledwo je uratowali [emoji52]
Ja mam w rodzinie taka jedna parke geniuszow antyszczepieniowcow-masakra. Jak tylko sie moj syn urodzi a Ci zaczna nas odwiedzac to bede od razu ucinac z nimi kontakty-moze to byc dla nie mile ale mam to w 4literach.

reklama
Dziewczyny przy bólach podbrzusza i plamienie lepiej leżeć na plecach czy na boku?i najgorsze jest to że cały czas jeżdżą mi gazy po jelitach:/

Ostatnia edycja:
Do góry