reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
I tak powinno być nawet w publicznych - nie masz szczepien nie ma przedszkola

Zgadzam się. Nie wiem dlaczego z racji czyjejś fanaberii moje dzieci mają być zagrożone

Dokladnie.
Ja przed zapisem musialam dostarczyc karte szczepien. Przynajmniej wiem, ze dzieci z ktorymi corka spedza dzien sa szczepione i nie przyniosa jakiegos ksztusca czy innego syfu.

Dokladnie.
Ja przed zapisem musialam dostarczyc karte szczepien. Przynajmniej wiem, ze dzieci z ktorymi corka spedza dzien sa szczepione i nie przyniosa jakiegos ksztusca czy innego syfu.
Z tym krztuscem to teraz jest masakra. Wogole powracaja stare choroby o ktorych sie już nie pamieta. A co do krztusca to nie jest tak ze dziecko szczepione na nia nie zachoruje. Może zachorować a znam z ostatnich 12 miesięcy dwa takie przypadki w tym jest chcesnica mojego m. Dlugo nie mogli ja zdiagnozowac bo przez dzien dziecku nic nie ma a na noc dziecko dostaje strasznych napadow kaszlu az w koncu wyszlo ze to krztusiec i szwagier pytal lekarza jak to mozliwe. Dzieki szczepieniu dziecko przechodzi to lagodniej choc z nia sie i tak podobno dziwy działy, a gdyby byla niezaszczepiona to moglaby umrzec

Nie wiem może i mój szpital zacofany pod tym względem. W każdym razie to nie chodzi o to że trzeba być nie ogolonym do cc, tylko mają taką procedurę i wolą żeby zrobiła to położna tuż przed operacją. A ten okres bez golenia 2 tygodnie przed cc po to żeby nie narobić sobie ranek, stanów zapalnych. Tak tłumaczyła mi znajoma. Zapytam jeszcze o to położną przed najbliższą wizytą i zrobię tak jak mi powiedzą. W każdym razie ten szpital to nie taki jak np. w serialu Daleko od noszy... bo po niektórych komentarzach można stwierdzić, że niektórzy tak mogą uważać [emoji14] A jest to jeden ze szpitali, który zajmuje się najtrudniejszymi przypadkami w naszym kraju. Może też właśnie dlatego mają takie dziwne wytyczne. I niestety czasami zdarza się tak, że muszą odsyłać kobiety z izby przyjęć do innych szpitali z braku miejsc, bo jest więcej chętnych niż szpital jest w stanie przyjąć. Nie wiem dlaczego tak jest, bo w okolicy są też inne dobre szpitale. Czy to chodzi o specjalistów i sprzęt, czy może jedynie o to, że bardziej przypomina hotel niż szpital. Nie wiem. W każdym razie nie jest to szpital jak za czasów PRL [emoji12]
W moim szpitalu nikt nie pytał czy jestem ogolona, też nie byłam i nikt mnie nie dogolil do zera. Przeżyłam poród i wszystko w porządku. Także nawet bez golenia można urodzić [emoji12]

Z tym krztuscem to teraz jest masakra. Wogole powracaja stare choroby o ktorych sie już nie pamieta. A co do krztusca to nie jest tak ze dziecko szczepione na nia nie zachoruje. Może zachorować a znam z ostatnich 12 miesięcy dwa takie przypadki w tym jest chcesnica mojego m. Dlugo nie mogli ja zdiagnozowac bo przez dzien dziecku nic nie ma a na noc dziecko dostaje strasznych napadow kaszlu az w koncu wyszlo ze to krztusiec i szwagier pytal lekarza jak to mozliwe. Dzieki szczepieniu dziecko przechodzi to lagodniej choc z nia sie i tak podobno dziwy działy, a gdyby byla niezaszczepiona to moglaby umrzec

Tak, wiem ze moze zachorowac tak jak i ma rota, ale przebieg choroby jest nieporownywalnie lagodniejszy.
Kiedys czytalam wypowiedz lekarki, krora przestala przyjmowac nieszczepione dzieci po tym jak w poczekalni spotakly sie nieszczepiony 3latek (z pozniej zdiagnozowanym krztusciem) i 6tyg niemowle, jeszcze na to nie zaszczepione. Zachorowalo, ledwo je uratowali [emoji52]

Tak, wiem ze moze zachorowac tak jak i ma rota, ale przebieg choroby jest nieporownywalnie lagodniejszy.
Kiedys czytalam wypowiedz lekarki, krora przestala przyjmowac nieszczepione dzieci po tym jak w poczekalni spotakly sie nieszczepiony 3latek (z pozniej zdiagnozowanym krztusciem) i 6tyg niemowle, jeszcze na to nie zaszczepione. Zachorowalo, ledwo je uratowali [emoji52]
Ja mam w rodzinie taka jedna parke geniuszow antyszczepieniowcow-masakra. Jak tylko sie moj syn urodzi a Ci zaczna nas odwiedzac to bede od razu ucinac z nimi kontakty-moze to byc dla nie mile ale mam to w 4literach.

reklama
Dziewczyny przy bólach podbrzusza i plamienie lepiej leżeć na plecach czy na boku?i najgorsze jest to że cały czas jeżdżą mi gazy po jelitach:/

Ostatnia edycja:
Do góry