reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
eee tam, szyjka dluga 3,85 zamknieta na cztery spusty, nie wi skad te plamienia bo u niego było czysto. stwierdził ze może to oznaczac zblizajacy się porod, ale tez niekoniecznie. w razie jakbym dalej plamiła to mam jechać do szpitala, czy jakbym poczula jakiekolwiek skurcze. w poniedziałek mam kolejne KTG. pytal dziś jak chce rodzic bo po in vitro mogę sobie wybrać, jak na razie do poniedziałku rodze naturalnie ;) jak się nie ruszy to poproszę go o skierowanie na cesarkę bo nie chc żeby nas meczyli za wszelka cene ze naturalnie, u kuzynki tak było az w końcu wody zielone dziecko niedotlenione i ledwo odratowali, miesiąc w szpitalu był, dlaego tak się boje przenoszenia. teraz czysto, w kulki sobie leci ten mój maly :)
U mnie byly zielone wody jak przebili a bylam dzien przed terminem i jak podpieli glowke dziecka to cos bylo nie tak i pobierali jej krew z glowki 4 razy! Bo cos im maszyna do odczytu nie dzialala... jak zadzialala to byla szybka akcja i za chwile bylam juz na sali operacyjnej... mala trafila do inkubatora i 1 dobe byla pod kopulke z tlenem.

Osobiscie jak bede drugi raz rodzic to na pewno przez cc. Szkoda ze ja nie mialam wyboru bo bym sie na pewno na cc zdecydowala. Ale to tylko moje zdanie i moja opinia [emoji6]

U mnie byly zielone wody jak przebili a bylam dzien przed terminem i jak podpieli glowke dziecka to cos bylo nie tak i pobierali jej krew z glowki 4 razy! Bo cos im maszyna do odczytu nie dzialala... jak zadzialala to byla szybka akcja i za chwile bylam juz na sali operacyjnej... mala trafila do inkubatora i 1 dobe byla pod kopulke z tlenem.

Osobiscie jak bede drugi raz rodzic to na pewno przez cc. Szkoda ze ja nie mialam wyboru bo bym sie na pewno na cc zdecydowala. Ale to tylko moje zdanie i moja opinia [emoji6]
i wlasnie tego się boje, dlatego w poniedziałek jak nic się nie zadzieje to będę chciała skierowanie na cc

A jednak :) Pamiętam jak mi kiedyś pisałaś żebym jeszcze zastanowiła się nad tym cc [emoji14]

A jednak :) Pamiętam jak mi kiedyś pisałaś żebym jeszcze zastanowiła się nad tym cc [emoji14]
Powiem Ci ze po tym co przeszlam przy porodzie i tyle dni skurczy to kazdy by wymiekl... drugi raz bym nie ryzykowala i od razu cc[emoji6] a co do rany to moja tak pieknie sie zagoila i bardzo szybko i teoretycznie po 10h od cc jak mnie pionizowali to juz jakos funkcjonowalam a na drugi dzien juz o 6 rano poszlam sama na nogach na neonatologie do malej. Wiec jak widac sila woli robi cuda [emoji6]

Dziewczyny, warto przepchać się tam na dole!;) Na pewno po długiej przerwie pierwszy raz może nie być idealny ale i warto porozciągać to i owo;) Proszę zbałamucić swoich facetów, robicie to dla lepszego komfortu porodu;)

Kochana a jak to jest z lewatywa? Jak w szpitalu nie robią to zrobić sobie w domu?
Te co SN rodziły jak to u Was było?

reklama
Kochana a jak to jest z lewatywa? Jak w szpitalu nie robią to zrobić sobie w domu?
Te co SN rodziły jak to u Was było?
Obecnie panuje pogląd,że organizm samoistnie oczyszcza się przed porodem (czasem górą, czasem dołem;)). W szpitalu gdzie chcę rodzić zaznaczam w ankiecie czy życzę sobie lewatywę (na razie zostawiłam puste pole). Kupiłam zestaw do zrobienia sobie w domu zanim pojade do szpitala. Wolę mieć taką możliwość ale trudno mi przewidzieć czy ją wykonam;)

Do góry