reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Pytanka do Mam które rozszerzały dietę , bo internet i wytyczne swoje a życie swoje wiec jak to było u was :
- czy maluszek już siedział bo czytałam ze do póki dziecko nie siada samodzielnie nie powinno się rozszerzać diety
- czy pierwsze próby były na słoiczkach czy przygotowywałyscie same
- ile tygodni miało wasze dziecko
- jakie produktu były pierwsze
Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi i wskazówki [emoji8][emoji8]

Oo kurcze! Sara już bedzie poznawała nowe smaki a dopiero co się urodziła [emoji7] wiem na pewno tyle, ze najpierw warzywa, a 2 tyg później owoce. Bo warzywka są mdłe a owoce słodkie i żeby taki brzdąc chciał jeść później warzywa [emoji6]

Pytanka do Mam które rozszerzały dietę , bo internet i wytyczne swoje a życie swoje wiec jak to było u was :
- czy maluszek już siedział bo czytałam ze do póki dziecko nie siada samodzielnie nie powinno się rozszerzać diety
- czy pierwsze próby były na słoiczkach czy przygotowywałyscie same
- ile tygodni miało wasze dziecko
- jakie produktu były pierwsze
Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi i wskazówki [emoji8][emoji8]
Ja pierwsza marchew dałam jak Franio miał 5 miesięcy ale tylko po to aby zobaczyć czy ogarnie to . I ku mojemu zaskoczeniu poszło sprawnie nawet nic nie wypluł. Więc stwierdziłam że jest gotowy i za około 2 tyg zaczęliśmy na dobre rozszerzanie diety . Nie diedział samodzielnie .
I dawałam gotowe słoiczki . Np.2 dni marchew aby zobaczyć czy nie uczula później kolejny produkt i następnie te dwa razem i później kolejne tak wprowadzałam
Przy rozszerzaniu diety polecam stronę osesek.pl jest tam rozpisane dla każdego miesiąca żywienie dziecka jakie produkty wprowadzać i kiedy
Link do: Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 5 miesiąc życia i jest karmione sztucznie.

Oo kurcze! Sara już bedzie poznawała nowe smaki a dopiero co się urodziła [emoji7] wiem na pewno tyle, ze najpierw warzywa, a 2 tyg później owoce. Bo warzywka są mdłe a owoce słodkie i żeby taki brzdąc chciał jeść później warzywa [emoji6]

Byłam u pediatry i średnio mi przybiera i muszę zrobić wyniki jeśli będą niedobory to mówi żeby w 17tyg zacząć wiec jak wrócimy z majówki . Siedzę od dwóch dni na necie i tam jest milion wersji [emoji85][emoji85] czas ucieka strasznie przy dziecku choć przy takiej pogodzie jak dziś się ciągnie bo brak spaceru robi swoje ale może pośpimy dzisiaj więcej [emoji6]
IMG_6295.JPG
IMG_6248.JPG

Załączniki

• IMG_6248.JPG
    IMG_6248.JPG
    304,2 KB · Wyświetleń: 413
  • IMG_6295.JPG
    IMG_6295.JPG
    275 KB · Wyświetleń: 401
Jesli zechcesz w internecie znajdziesz wiadomosci ze szczepionki powoduja autyzm i inne ....... sa zwolennicy i przeciwnicy jak zawsze . Ja szczepie na wszystko ! Mimo ze meningokoki to zachorowalność 300 osob na rok .... to jeśli sie trafi to ta choroba jest smiertelna by zostawi po sobie duuuzy ślad .
Teraz coraz wieksza moda na nieszczepienie .....
Sama szczepionka nie powoduje tych chorób, ale w połączeniu z jakąś infekcją już tak. Dlatego powinno się szczepić tylko i wyłącznie dzieci w 100% zdrowe. Mam sąsiada, którego syn właśnie po szczepionce zaczął się jakby cofać w rozwoju. Teraz ma 11 lat i ledwo mówi, chodzi do szkoły specjalnej i nie można go z oka spuścić.

Ja pierwsza marchew dałam jak Franio miał 5 miesięcy ale tylko po to aby zobaczyć czy ogarnie to . I ku mojemu zaskoczeniu poszło sprawnie nawet nic nie wypluł. Więc stwierdziłam że jest gotowy i za około 2 tyg zaczęliśmy na dobre rozszerzanie diety . Nie diedział samodzielnie .
I dawałam gotowe słoiczki . Np.2 dni marchew aby zobaczyć czy nie uczula później kolejny produkt i następnie te dwa razem i później kolejne tak wprowadzałam
Przy rozszerzaniu diety polecam stronę osesek.pl jest tam rozpisane dla każdego miesiąca żywienie dziecka jakie produkty wprowadzać i kiedy
Link do: Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 5 miesiąc życia i jest karmione sztucznie.

Rustynko to w jakiej pozycji mu to podawałaś? Leżał w leżaczku czy jak ? Ja teraz Sarę karmie na kolanach bo mam takie wskazanie od fizjo i w sumie do tego mogła tez by być tylko ze to taki pół skos . Dzięki za rady i linkaZobacz załącznik 850436

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry