gooossia17
Fanka BB :)
Zobacz załącznik 850402 Dzień dobry
No jak Gwiazda ma dobrze[emoji7] pamper czysty, pięknie ubrana, pewnie nakarmiona i jeszcze ja wiozą! Sam relaks [emoji173]️[emoji7]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zobacz załącznik 850402 Dzień dobry
U nas wszystkie szczepienia przeszły gładko nic się nie działo . Franio ma 9 miesięcy .I Jak zniosło malenstwo wszystko ok było ?
Pytanka do Mam które rozszerzały dietę , bo internet i wytyczne swoje a życie swoje wiec jak to było u was :
- czy maluszek już siedział bo czytałam ze do póki dziecko nie siada samodzielnie nie powinno się rozszerzać diety
- czy pierwsze próby były na słoiczkach czy przygotowywałyscie same
- ile tygodni miało wasze dziecko
- jakie produktu były pierwsze
Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi i wskazówki [emoji8][emoji8]
Ja pierwsza marchew dałam jak Franio miał 5 miesięcy ale tylko po to aby zobaczyć czy ogarnie to . I ku mojemu zaskoczeniu poszło sprawnie nawet nic nie wypluł. Więc stwierdziłam że jest gotowy i za około 2 tyg zaczęliśmy na dobre rozszerzanie diety . Nie diedział samodzielnie .Pytanka do Mam które rozszerzały dietę , bo internet i wytyczne swoje a życie swoje wiec jak to było u was :
- czy maluszek już siedział bo czytałam ze do póki dziecko nie siada samodzielnie nie powinno się rozszerzać diety
- czy pierwsze próby były na słoiczkach czy przygotowywałyscie same
- ile tygodni miało wasze dziecko
- jakie produktu były pierwsze
Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi i wskazówki [emoji8][emoji8]
Oo kurcze! Sara już bedzie poznawała nowe smaki a dopiero co się urodziła [emoji7] wiem na pewno tyle, ze najpierw warzywa, a 2 tyg później owoce. Bo warzywka są mdłe a owoce słodkie i żeby taki brzdąc chciał jeść później warzywa [emoji6]
Sama szczepionka nie powoduje tych chorób, ale w połączeniu z jakąś infekcją już tak. Dlatego powinno się szczepić tylko i wyłącznie dzieci w 100% zdrowe. Mam sąsiada, którego syn właśnie po szczepionce zaczął się jakby cofać w rozwoju. Teraz ma 11 lat i ledwo mówi, chodzi do szkoły specjalnej i nie można go z oka spuścić.Jesli zechcesz w internecie znajdziesz wiadomosci ze szczepionki powoduja autyzm i inne ....... sa zwolennicy i przeciwnicy jak zawsze . Ja szczepie na wszystko ! Mimo ze meningokoki to zachorowalność 300 osob na rok .... to jeśli sie trafi to ta choroba jest smiertelna by zostawi po sobie duuuzy ślad .
Teraz coraz wieksza moda na nieszczepienie .....
Ja pierwsza marchew dałam jak Franio miał 5 miesięcy ale tylko po to aby zobaczyć czy ogarnie to . I ku mojemu zaskoczeniu poszło sprawnie nawet nic nie wypluł. Więc stwierdziłam że jest gotowy i za około 2 tyg zaczęliśmy na dobre rozszerzanie diety . Nie diedział samodzielnie .
I dawałam gotowe słoiczki . Np.2 dni marchew aby zobaczyć czy nie uczula później kolejny produkt i następnie te dwa razem i później kolejne tak wprowadzałam
Przy rozszerzaniu diety polecam stronę osesek.pl jest tam rozpisane dla każdego miesiąca żywienie dziecka jakie produkty wprowadzać i kiedy
Link do: Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 5 miesiąc życia i jest karmione sztucznie.
Czekam do pobiedzialkowej wizyty :-) Ty miałaś za wysoki jeden i drugi??A tu nie jest tak, ze Twój organizm bardzo szybko metabolizuje cukry? Ja bym się tak nie przejmowała, bo według mnie tez jest Ok [emoji2]
Czułam się normalnie,poza tym że glodna byłam bardzo.Ten wynik po dwóch godzinach nie jest za dobry. Jest zdecydowanie za niski. Nie czułaś się jakoś słabiej? Może to być początek hipoglikemii, która też jest uznawana jako cukrzyca.
No i właśnie to może oznaczać hipoglikemię. Niestety w tym przypadku też prawdopodobnie będziesz musiała stosować dietę.Czułam się normalnie,poza tym że glodna byłam bardzo.