reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mój M od rana przegina stwierdził że się pakuje i wraca na mieszkanie na 3 piętro:/, a od transferu się przenieśliśmy do domku letniskowego rodziców bo jest parter tak zapobiegawczo a teraz mnie szantażuje i stresuje:( gdzie mieliśmy umowę ze jak się uda zostajemy do końca 1 trym:(

reklama
Witajcie.Przymierzam się do kupna koszul do karmienia i do porodu też by wypadało jakąś mieć.Jakie polecacie ?Do porodu są jakieś specjalne czy to takie jak na karmienie ?

U mnie leci 34 tc a jeszcze nic nie prałam i nie spakowała

Ofkors!! Ale smarujemy sutki tez swoim mleczkiem pamiętaj [emoji6] i doczytaj czy nie musisz zmywać swojego kremu przed podaniem dziecku piersi .

To chyba standard w polskich szpitalach z tymi sztućcami [emoji6]
Nie trzeba. 100 % lanolina. Chociaż pewnie i tak będę zmywala[emoji12]
A co do naszych szpitali warunki w nich są bardzo różne... Wiem jak wygląda szpital w moim rodzinnym miescie i nigdy w życiu nie chciałabym tam rodzić... A szpital w którym będę rodzić to podobno jeden z najlepszych szpitali ginekologiczno-polozniczych w Polsce. Pod koniec maja się przekonam czy faktycznie tak jest, bo w sumie w internacie znalazłam też kilka negatywnych opinii [emoji12] w każdym razie na liście rzeczy do porodu nie ma sztućców, ale chyba i tak wezmę, bo przyjemniej mieć swoje [emoji12]

Witajcie.Przymierzam się do kupna koszul do karmienia i do porodu też by wypadało jakąś mieć.Jakie polecacie ?Do porodu są jakieś specjalne czy to takie jak na karmienie ?

Warto mieć jakaś do porodu, moze być jednorazowa, albo taka jakaś tańsza z odpinanym biustem. Ja planuje taka wyrzucić po porodzie , chyba ,ze sie uda szybko i czysto urodzić [emoji6] a na przebranie po tak 2 chyba wystarcza, bo ponoć bardzo sie poci po. Ja jedna kupiłam w bonprix rozpinana po bokach a resztę takie koperty, zobaczymy co sie sprawdzi [emoji6]

IMG_6448.JPG

IMG_6469.JPG

IMG_6128.JPG

Załączniki

• IMG_6448.JPG
    IMG_6448.JPG
    83,6 KB · Wyświetleń: 556
  • IMG_6469.JPG
    IMG_6469.JPG
    185,8 KB · Wyświetleń: 603
  • IMG_6128.JPG
    IMG_6128.JPG
    111,4 KB · Wyświetleń: 556
Warto mieć jakaś do porodu, moze być jednorazowa, albo taka jakaś tańsza z odpinanym biustem. Ja planuje taka wyrzucić po porodzie , chyba ,ze sie uda szybko i czysto urodzić [emoji6] a na przebranie po tak 2 chyba wystarcza, bo ponoć bardzo sie poci po. Ja jedna kupiłam w bonprix rozpinana po bokach a resztę takie koperty, zobaczymy co sie sprawdzi [emoji6]

Zobacz załącznik 848935
Zobacz załącznik 848936
Zobacz załącznik 848937

U mnie w szpitalu do porodu dają takie koszule jak do zabiegu, jednorazowe. Z szykownej mamy sobie zamówiłam koszule i szlafrok. Bardzo fajne.

Ja do szpitala kupiłam 3 koszule z Esotiq. Mam jeszcze od nich piżame, ale to już do domu. Z koszula do porodu nie pomogę, bo mi nie będzie potrzebna.

Do karmienia nadaje sie wszystko z czego szybko cycka wyłuskasz ;) mnie najwygodniej karmic... w dlugim body dla doroslych [emoji33] ma metalowe zapinki i mozna rozpiac az do pepka jednym pociagnieciem nie bawiac sie w odpinanie guziczkow po jednym. Mam tez taka koszule cieta poziomo, co to piers można srodkiem wyjac, ale gorna czesc calyczas mi na dziecko opada i nie lubie ;)

Do karmienia nadaje sie wszystko z czego szybko cycka wyłuskasz ;) mnie najwygodniej karmic... w dlugim body dla doroslych [emoji33] ma metalowe zapinki i mozna rozpiac az do pepka jednym pociagnieciem nie bawiac sie w odpinanie guziczkow po jednym. Mam tez taka koszule cieta poziomo, co to piers można srodkiem wyjac, ale gorna czesc calyczas mi na dziecko opada i nie lubie ;)
No ale to juz na nocne karmienia a nie szpitala.

reklama

Zobacz załącznik 848935
Zobacz załącznik 848936
Zobacz załącznik 848937
Ja tam planuje urodzić szybko i bezboleśnie :-) :-) za przeproszeniem pierdnę i już. :-)

Do góry