Mój M od rana przegina stwierdził że się pakuje i wraca na mieszkanie na 3 piętro:/, a od transferu się przenieśliśmy do domku letniskowego rodziców bo jest parter tak zapobiegawczo a teraz mnie szantażuje i stresuje gdzie mieliśmy umowę ze jak się uda zostajemy do końca 1 trym
reklama
Aguleczka29
Fanka BB :)
Witajcie.Przymierzam się do kupna koszul do karmienia i do porodu też by wypadało jakąś mieć.Jakie polecacie ?Do porodu są jakieś specjalne czy to takie jak na karmienie ?
Nie trzeba. 100 % lanolina. Chociaż pewnie i tak będę zmywala[emoji12]U mnie leci 34 tc a jeszcze nic nie prałam i nie spakowała
Ofkors!! Ale smarujemy sutki tez swoim mleczkiem pamiętaj [emoji6] i doczytaj czy nie musisz zmywać swojego kremu przed podaniem dziecku piersi .
To chyba standard w polskich szpitalach z tymi sztućcami [emoji6]
A co do naszych szpitali warunki w nich są bardzo różne... Wiem jak wygląda szpital w moim rodzinnym miescie i nigdy w życiu nie chciałabym tam rodzić... A szpital w którym będę rodzić to podobno jeden z najlepszych szpitali ginekologiczno-polozniczych w Polsce. Pod koniec maja się przekonam czy faktycznie tak jest, bo w sumie w internacie znalazłam też kilka negatywnych opinii [emoji12] w każdym razie na liście rzeczy do porodu nie ma sztućców, ale chyba i tak wezmę, bo przyjemniej mieć swoje [emoji12]
Pixie_Dixie
Witajcie.Przymierzam się do kupna koszul do karmienia i do porodu też by wypadało jakąś mieć.Jakie polecacie ?Do porodu są jakieś specjalne czy to takie jak na karmienie ?
Warto mieć jakaś do porodu, moze być jednorazowa, albo taka jakaś tańsza z odpinanym biustem. Ja planuje taka wyrzucić po porodzie , chyba ,ze sie uda szybko i czysto urodzić [emoji6] a na przebranie po tak 2 chyba wystarcza, bo ponoć bardzo sie poci po. Ja jedna kupiłam w bonprix rozpinana po bokach a resztę takie koperty, zobaczymy co sie sprawdzi [emoji6]
Załączniki
gooossia17
Warto mieć jakaś do porodu, moze być jednorazowa, albo taka jakaś tańsza z odpinanym biustem. Ja planuje taka wyrzucić po porodzie , chyba ,ze sie uda szybko i czysto urodzić [emoji6] a na przebranie po tak 2 chyba wystarcza, bo ponoć bardzo sie poci po. Ja jedna kupiłam w bonprix rozpinana po bokach a resztę takie koperty, zobaczymy co sie sprawdzi [emoji6]
Zobacz załącznik 848935
Zobacz załącznik 848936
Zobacz załącznik 848937
U mnie w szpitalu do porodu dają takie koszule jak do zabiegu, jednorazowe. Z szykownej mamy sobie zamówiłam koszule i szlafrok. Bardzo fajne.
Ja do szpitala kupiłam 3 koszule z Esotiq. Mam jeszcze od nich piżame, ale to już do domu. Z koszula do porodu nie pomogę, bo mi nie będzie potrzebna.Witajcie.Przymierzam się do kupna koszul do karmienia i do porodu też by wypadało jakąś mieć.Jakie polecacie ?Do porodu są jakieś specjalne czy to takie jak na karmienie ?
M@gda
Moderatorka
Do karmienia nadaje sie wszystko z czego szybko cycka wyłuskasz mnie najwygodniej karmic... w dlugim body dla doroslych [emoji33] ma metalowe zapinki i mozna rozpiac az do pepka jednym pociagnieciem nie bawiac sie w odpinanie guziczkow po jednym. Mam tez taka koszule cieta poziomo, co to piers można srodkiem wyjac, ale gorna czesc calyczas mi na dziecko opada i nie lubieWitajcie.Przymierzam się do kupna koszul do karmienia i do porodu też by wypadało jakąś mieć.Jakie polecacie ?Do porodu są jakieś specjalne czy to takie jak na karmienie ?
M@gda
Moderatorka
No ale to juz na nocne karmienia a nie szpitala.Do karmienia nadaje sie wszystko z czego szybko cycka wyłuskasz mnie najwygodniej karmic... w dlugim body dla doroslych [emoji33] ma metalowe zapinki i mozna rozpiac az do pepka jednym pociagnieciem nie bawiac sie w odpinanie guziczkow po jednym. Mam tez taka koszule cieta poziomo, co to piers można srodkiem wyjac, ale gorna czesc calyczas mi na dziecko opada i nie lubie
reklama
Aguleczka29
Ja tam planuje urodzić szybko i bezboleśnie :-) :-) za przeproszeniem pierdnę i już. :-)Warto mieć jakaś do porodu, moze być jednorazowa, albo taka jakaś tańsza z odpinanym biustem. Ja planuje taka wyrzucić po porodzie , chyba ,ze sie uda szybko i czysto urodzić [emoji6] a na przebranie po tak 2 chyba wystarcza, bo ponoć bardzo sie poci po. Ja jedna kupiłam w bonprix rozpinana po bokach a resztę takie koperty, zobaczymy co sie sprawdzi [emoji6]
Zobacz załącznik 848935
Zobacz załącznik 848936
Zobacz załącznik 848937