reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kolejny dzien zachcianek. Beza w piekarniku a ja jem frytki-Boze to nie do pomyslenia o tak wczesnej porze

Mniaam [emoji4]
A probowalas frytki z batata? Mozesz zrobic jak normalne, albo wersje "light" czyli wrzucasz do piekarnika na papier do pieczenia, polewasz oliwa i pieczesz do miekkosci/chrupkosci [emoji1] A i sam batat ma sporo wartosci odzywczych wiec powiedzmy, ze to takie zdrowe frytki hehe [emoji16] Ja bardzo lubie i ostatnio dalam taka z piekarnika corci i okazalo sie, ze tez jest fanka [emoji1][emoji23]

reklama
Mniaam [emoji4]
A probowalas frytki z batata? Mozesz zrobic jak normalne, albo wersje "light" czyli wrzucasz do piekarnika na papier do pieczenia, polewasz oliwa i pieczesz do miekkosci/chrupkosci [emoji1] A i sam batat ma sporo wartosci odzywczych wiec powiedzmy, ze to takie zdrowe frytki hehe [emoji16] Ja bardzo lubie i ostatnio dalam taka z piekarnika corci i okazalo sie, ze tez jest fanka [emoji1][emoji23]
Probowalam i tez pycha:) ale nie mialsm batata

Mój M od rana przegina stwierdził że się pakuje i wraca na mieszkanie na 3 piętro:/, a od transferu się przenieśliśmy do domku letniskowego rodziców bo jest parter tak zapobiegawczo a teraz mnie szantażuje i stresuje:( gdzie mieliśmy umowę ze jak się uda zostajemy do końca 1 trym:(
Limoncia, mieszkam na piątym piętrze bez windy i cała ciążę chodzilam po schodach często z zakupami. A dziecko urodzilam prawie 4 kg ;) Niedobrze, że mąż nie trzyma słowa ale myślę że nie ma co aż tak bać się schodów. Zawsze możesz iść powoli :)

Ostatnia edycja:
Warto mieć jakaś do porodu, moze być jednorazowa, albo taka jakaś tańsza z odpinanym biustem. Ja planuje taka wyrzucić po porodzie , chyba ,ze sie uda szybko i czysto urodzić [emoji6] a na przebranie po tak 2 chyba wystarcza, bo ponoć bardzo sie poci po. Ja jedna kupiłam w bonprix rozpinana po bokach a resztę takie koperty, zobaczymy co sie sprawdzi [emoji6]

Zobacz załącznik 848935
Zobacz załącznik 848936
Zobacz załącznik 848937
Polecam wziąć nawet 3-4 koszule bo chodzi się w nich non stop i chce się wymienić. U mnie było dwie to mąż codziennie zabierał jedną do prania a czystą ubierałam i tak w kółko. A do porodu lepiej wziąć jakaś starą koszulę z bawełny którą nie szkoda będzie wyrzucić po.

Limoncia, mieszkam na piątym piętrze bez windy i cała ciążę chodzilam po schodach często z zakupami. A dziecko urodzilam prawie 4 kg ;) Niedobrze, że mąż nie trzyma słowa ale myślę że nie co aż tak bać się schodów. Zawsze możesz iść powoli :)
Dokladnie, ja mam dom pietrowy i codziennie po kilkanascie razy tocze sie z gory na dol. Troche ruchu nie zaszkodzi a nie rozumiem dlaczego masz nie wchodzic po schodach? To w ciazy nie wolno? Jak tak to dla mnie to jakas bzdura.

Dokladnie, ja mam dom pietrowy i codziennie po kilkanascie razy tocze sie z gory na dol. Troche ruchu nie zaszkodzi a nie rozumiem dlaczego masz nie wchodzic po schodach? To w ciazy nie wolno? Jak tak to dla mnie to jakas bzdura.
Nie mówię że nie wolno ale po cb że stycznia eile dmuchac i huhac na zimne nie chcę stracić i tej ciąży wiem że może dla niektórych przesadzam ale taka już jestem ostrożności nigdy za wiele, przezorny zawsze ubezpieczony....

reklama
Do góry