reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ale teraz już tylko cycek ? Czy zjada 50 z butelki +cycek co półtorej h :szok:
Ja w nocy jak karmię czytam coś w telefonie żeby nie usnąć bo my mi z cycka nie spadła .
Ale dziś była piękna noc .
Zjadła 21 -2.30 I o 8.30 obudziłam bo minęło już 6 h..... :errr:

To jest to ze Ja nie wiem ile ona z tego cycka się napiła i raz jest tak ze ze tylko cyc , później jęczy to do cyca dam ściągnięte i zrobi dwa łyki i najedzona , a czasami do cyca pociągnie jeszcze z 60-80 .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

1517490721-60a5c181d1a63f3b-aaaaaa.jpeg

Dziś piękne słoneczko wiec poszłyśmy na spacerek a nasz okruszek taki malusi że jej w tym wózku nie widać [emoji6][emoji274]
1517490816-099522b4211f3477-aaaaaa.jpeg

Ogladalam wczoraj. Na początku brałam pod uwagę tylko joolza, ale że tutaj dziewczyny pisały o cybexie pomyślałam że i ten wózek wezmę pod uwagę. Ostatecznie chyba jednak zdecydujemy się na Cybex. Sama nie wierzę, że to piszę, bo joolz bardzo mi się podobał, ale: ma krótszą budkę, jest cięższy i mieliśmy z mężem wrażenie, że lżej prowadzi się cybex. Wizualnie może i joolz ma ładniejsze kolorki, ale tu nie o wygląd głównie chodzi (wg mnie). I tak cybex ma dłuższą budkę, jest lżejszy i mieliśmy wrażenie, że lżej się prowadzi (potwierdził to sprzedawca), łatwiej się składa od joolza i ma opcje tryb dwukolowy, czyli np. łatwiej pokonywać schody, krawężniki, czy na plaży. To dziwne, ale stojąc przy joolzie miałam wrażenie, że to taka wózek-zabawka. Nie wiem dlaczego, bo też jest wykonany z dobrych i solidnych materiałów. Może jednak ten design nie dla mnie, bo zawsze uważałam, że w prostocie jest największy urok. Na plus cybexa jeszcze to, że jest tańszy o ok. 300 zł, bo joolz nie ma w zestawie folii od deszczu i adapterów, a cybex tak. Dodatkowo ma smycz asjekuracyjna. Polecali nam cybex z kołami na każdy teren i z siedziskiem spacerówki w wersji light, bo podobno kubełkowa lepsza/bezpieczniejsza dla rosnącego kręgosłupa. A klasyczna spacerówka w wersji lux podobno mniej komfortowa, szczególnie dla takiego małego dziecka gdy przechodzi się z gondoli na spacerówkę - dzidziuś się zsuwa, "lata" w wózku (jest to duże obciążenie dla kręgosłupa) i przez to trzeba maluszka często poprawiać. Czytałam też o tym, ale myślałam, że sprzedawca poleci z siedziskiem klasycznym lux, bo trochę droższe jednak podpowiedział żeby brać kubełkowe. Zobaczymy co jeszcze powiedzą w innym sklepie.

Ja jestem zachwycona tym wózkiem i każdy kto nim jeździ chwile to mówi ze super ale na mieście trzeba pamiętać by go trzymać bo tak leciutko chodzi ze sam jedzie [emoji6][emoji6]

1517490958-ae73409bad79436f-aaaaaa.jpeg
1517490973-2ecd5079d706ece0-aaaaaa.jpeg

Ja jestem zachwycona tym wózkiem i każdy kto nim jeździ chwile to mówi ze super ale na mieście trzeba pamiętać by go trzymać bo tak leciutko chodzi ze sam jedzie [emoji6][emoji6]

1517490958-ae73409bad79436f-aaaaaa.jpeg
1517490973-2ecd5079d706ece0-aaaaaa.jpeg

Ten pierwszy kolor to manhattan grey? My chyba właśnie taki chcemy. Chyba jednak nie bez przyczyny jest to zabezpieczenie na rękę jak tak lekko się prowadzi. A jak sprawdza się ta torba cybex do wózka?

Oh dziewczyny, czy w ostatnim miesiącu ciąży też tak czułyście się wiecznie zmęczone i senne? Tylko udało mi się zjeść :szok:śniadanie, wykąpać się i ogarnąć, a już bym poszła dalej spać.
Mały też ostatnio leniwie się rusza w brzuchu. Czuję go, ale to nie są już takie piękne i mocne kopniaki :p
Mam podobnie ale u mnie dopiero 28tc!:szok:
Brakuje sił i motywacji do czegokolwiek. Wysypiaj się i nabieraj sił na finisz!;););)

Ten pierwszy kolor to manhattan grey? My chyba właśnie taki chcemy. Chyba jednak nie bez przyczyny jest to zabezpieczenie na rękę jak tak lekko się prowadzi. A jak sprawdza się ta torba cybex do wózka?

Tak tylko ze ta szara to z zestawu priam light 2w1 . Torbę mam skip hop bo za Cybexa za dużo chcieli a i tak nie jest tak praktyczna jak te tańsze .

Jakość dla mnie extra. Nawet nie spodziewałam się, że będą takie fajne. Bardziej "miesisty" jest bawełniany (żółty). Różowy to bambusowy też super - hipoalergiczny, idealny na lato. Tkanina z atestami. Wg mnie warto. Pooglądaj jeszcze ich instagrama, dużo fajnych zdjęć mają z kocykami podczas użytkowania.
Ja wlasnie chcialabym ten bawelniany. Zakochalam sie w tych kocykach, sa piękne. Jak wczensiej byl szal na te minki tak teraz podobaja mi sie klasyczne, proste. Narazie sie rozgladam ale po polowkowym juz napewno jakis zamowie :)

reklama
Ja wlasnie chcialabym ten bawelniany. Zakochalam sie w tych kocykach, sa piękne. Jak wczensiej byl szal na te minki tak teraz podobaja mi sie klasyczne, proste. Narazie sie rozgladam ale po polowkowym juz napewno jakis zamowie :)
No ja dokladnie to samo :) na początku chciałam kocyk niemowlaka la millou, ale później pomyślałam, że lepsza klasyka. Do tego ten żółty skradł moje serce, bo sama miałam podobny żółty kocyk gdy byłam niemowlakiem :) Pokazałam mamie a ona na to - przecież to taki kocyk jaki tato kupił Ci w Sandomierzu gdy byłaś malutka :D

Do góry