reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Bobisia ostatnio czytałam, ze Ty się zastanawiasz nad cybexem wózkiem? Oglądałas? Jakie masz wrażenia?
Ogladalam wczoraj. Na początku brałam pod uwagę tylko joolza, ale że tutaj dziewczyny pisały o cybexie pomyślałam że i ten wózek wezmę pod uwagę. Ostatecznie chyba jednak zdecydujemy się na Cybex. Sama nie wierzę, że to piszę, bo joolz bardzo mi się podobał, ale: ma krótszą budkę, jest cięższy i mieliśmy z mężem wrażenie, że lżej prowadzi się cybex. Wizualnie może i joolz ma ładniejsze kolorki, ale tu nie o wygląd głównie chodzi (wg mnie). I tak cybex ma dłuższą budkę, jest lżejszy i mieliśmy wrażenie, że lżej się prowadzi (potwierdził to sprzedawca), łatwiej się składa od joolza i ma opcje tryb dwukolowy, czyli np. łatwiej pokonywać schody, krawężniki, czy na plaży. To dziwne, ale stojąc przy joolzie miałam wrażenie, że to taka wózek-zabawka. Nie wiem dlaczego, bo też jest wykonany z dobrych i solidnych materiałów. Może jednak ten design nie dla mnie, bo zawsze uważałam, że w prostocie jest największy urok. Na plus cybexa jeszcze to, że jest tańszy o ok. 300 zł, bo joolz nie ma w zestawie folii od deszczu i adapterów, a cybex tak. Dodatkowo ma smycz asjekuracyjna. Polecali nam cybex z kołami na każdy teren i z siedziskiem spacerówki w wersji light, bo podobno kubełkowa lepsza/bezpieczniejsza dla rosnącego kręgosłupa. A klasyczna spacerówka w wersji lux podobno mniej komfortowa, szczególnie dla takiego małego dziecka gdy przechodzi się z gondoli na spacerówkę - dzidziuś się zsuwa, "lata" w wózku (jest to duże obciążenie dla kręgosłupa) i przez to trzeba maluszka często poprawiać. Czytałam też o tym, ale myślałam, że sprzedawca poleci z siedziskiem klasycznym lux, bo trochę droższe jednak podpowiedział żeby brać kubełkowe. Zobaczymy co jeszcze powiedzą w innym sklepie.

reklama
A powiem mi jak z jakoscia tych kocykow? Sa takie "miesiste"? Zastanawiam sie nad zakupem tego z rozmiaru xl ale cena dosyc wysoka jak dla mnie. Na allegro widzialam tansze z organicznej bawełny, tkane za ok 130zl i zastanawiam sie czy nie lepiej zainwestowac w ten drozszy :)

Dzień dobry
received_10213073041134078.jpeg

Załączniki

• received_10213073041134078.jpeg
    received_10213073041134078.jpeg
    132,3 KB · Wyświetleń: 459
Bobisia zrobisz jak uwazasz ale dla mnie te siedzenia kubelkowe to porazka. Widzialam w tym dziecko i ono jakby wisialo na szelkach w tym wozku. Poza tym nie rozklada sie na plasko bo jest "kubelek" wiec zalezy od Ciebie jak bedziesz uzytkowac. W normalnym siedzeniu masz pasy wiec dziecko nie bedzie latac po calym wozku

Dziewczyny mam zapisane usg połówkowe na 27 lutego,wypada mi wtedy 22 tydzień ciąży,dokładnie 21+4)to nie bedzie za pózno ?
Czytalam na blogu mamy ginekolog, ze najlepiej tak od 20tc nie wczesniej, bo dziecko jak jest wieksze to lepiej ocenic wszystkie narzady itp. 22tc to chyba taki ostatni "dzwonek" na takie badanie. Miescisz sie w terminie, wiec chyba nie ma powodow do niepokoju :) A nie masz mozliwosci wczesniejszej wizyty?

reklama
Do góry