reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czytalam na blogu mamy ginekolog, ze najlepiej tak od 20tc nie wczesniej, bo dziecko jak jest wieksze to lepiej ocenic wszystkie narzady itp. 22tc to chyba taki ostatni "dzwonek" na takie badanie. Miescisz sie w terminie, wiec chyba nie ma powodow do niepokoju :) A nie masz mozliwosci wczesniejszej wizyty?
a nawet nie wiem czy jest taka możliwość,ja po prostu zadzwonie do tej kliniki i podpytam.

reklama
Czytalam na blogu mamy ginekolog, ze najlepiej tak od 20tc nie wczesniej, bo dziecko jak jest wieksze to lepiej ocenic wszystkie narzady itp. 22tc to chyba taki ostatni "dzwonek" na takie badanie. Miescisz sie w terminie, wiec chyba nie ma powodow do niepokoju :) A nie masz mozliwosci wczesniejszej wizyty?
dzwoniłam i powiedzieli że 22 tydzień to bardzo dobry czas. Cała wieczność do 27 lutego :)

Co myślicie o koszu Mojżesza? Zastanawiam sie między nim a chicco next2me. Jakie jest Wasze zdanie?

Ja tez mysle o koszu, ale chce Snuggle. Mam mniej miejsca koło łóżka, a dodatkowo chciałbym moc bezproblemowo przenosić kosz po domu (góra/dół).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A powiem mi jak z jakoscia tych kocykow? Sa takie "miesiste"? Zastanawiam sie nad zakupem tego z rozmiaru xl ale cena dosyc wysoka jak dla mnie. Na allegro widzialam tansze z organicznej bawełny, tkane za ok 130zl i zastanawiam sie czy nie lepiej zainwestowac w ten drozszy :)
Jakość dla mnie extra. Nawet nie spodziewałam się, że będą takie fajne. Bardziej "miesisty" jest bawełniany (żółty). Różowy to bambusowy też super - hipoalergiczny, idealny na lato. Tkanina z atestami. Wg mnie warto. Pooglądaj jeszcze ich instagrama, dużo fajnych zdjęć mają z kocykami podczas użytkowania.

Ostatnia edycja:
Bobisia zrobisz jak uwazasz ale dla mnie te siedzenia kubelkowe to porazka. Widzialam w tym dziecko i ono jakby wisialo na szelkach w tym wozku. Poza tym nie rozklada sie na plasko bo jest "kubelek" wiec zalezy od Ciebie jak bedziesz uzytkowac. W normalnym siedzeniu masz pasy wiec dziecko nie bedzie latac po calym wozku
Jeszcze nie wiem jakie siedzisko wybiorę. Jedziemy jeszcze do innego sklepu i zobaczymy co tam polecają... Ja się nie sugeruje tym co mi się wydaje albo tylko i wyłącznie tym co mi się podoba lub nie. Wolę poczytać opinie, popytać itp., bo przecież nie bierze się to z powietrza szczególnie jeśli pochodzi od użytkowników danej rzeczy.

Nasza córcia jest grzecznym wiecznie głodnym aniołkiem . Karmie na żądanie ale to żądanie jest co 1,5 h a moje baterie już na wyczerpaniu . W dzień jeszcze wyrabiam ale w nocy tak mi się oczy kleją że łapie się że przysypiam . Dziś ma być położna wiec zobaczymy ile poszła na plus. A do tematu kup to szok u nas codziennie obrobi się po pachy ze pod kran trzeba lecieć a ciuchy odrazu do wygotowania .Moje dziecko to cały Tatuś z Matki ma tylko piśkę [emoji23][emoji23]
1517478357-8219e6b0bed0c7af-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Cudowna :-))

A co do zabawek do łóżeczka nie mogę znaleźć nic fajnego. Tak samo jeśli chodzi o zabawki do wózka. Wpisuję w google i wyskakują mi same plastiki kiczowate... Jeśli macie lub widzialyscie coś fajnego będę wdzięczna jeśli się podzielicie :)

reklama
A co do zabawek do łóżeczka nie mogę znaleźć nic fajnego. Tak samo jeśli chodzi o zabawki do wózka. Wpisuję w google i wyskakują mi same plastiki kiczowate... Jeśli macie lub widzialyscie coś fajnego będę wdzięczna jeśli się podzielicie :)

Do łóżeczka jako zabawka i termofor mam mrb i karuzelka z mamasandpapas i nic więcej nie planuje ale pewnie cos dostaniemy [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Do góry