reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Nawet nie strasz, jak się dowiedziałam, że dziewczynka, to już nakupiłam trochę babskich ciuszków, więc mam nadzieję, że niunia nie zmieni zdania na razie trwają pertraktacje imieniowe z mężem
Ja mam już dwie reklamówki ciuszkow dla dziewczynki, więc też mam nadzieję, że Bianka nie okaże się być Dominikiem bo ze szpitala wyjdzie w bodziakach w falbanki... A Gaja bardzo ładne imię. Też kiedyś o nim myślałam, ale mężowi nie przypadło do gustu. A co do pieluszek tetrowych to napiszę na priv jak coś już ogarnę :)

reklama
Ja mam już dwie reklamówki ciuszkow dla dziewczynki, więc też mam nadzieję, że Bianka nie okaże się być Dominikiem bo ze szpitala wyjdzie w bodziakach w falbanki... A Gaja bardzo ładne imię. Też kiedyś o nim myślałam, ale mężowi nie przypadło do gustu. A co do pieluszek tetrowych to napiszę na priv jak coś już ogarnę :)
Ja też początkowo chciałam Gaje ale i mój mąż kręcił nosem. Chyba mężczyznom nie widzi się te imie[emoji6]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Ogladalam wczoraj. Na początku brałam pod uwagę tylko joolza, ale że tutaj dziewczyny pisały o cybexie pomyślałam że i ten wózek wezmę pod uwagę. Ostatecznie chyba jednak zdecydujemy się na Cybex. Sama nie wierzę, że to piszę, bo joolz bardzo mi się podobał, ale: ma krótszą budkę, jest cięższy i mieliśmy z mężem wrażenie, że lżej prowadzi się cybex. Wizualnie może i joolz ma ładniejsze kolorki, ale tu nie o wygląd głównie chodzi (wg mnie). I tak cybex ma dłuższą budkę, jest lżejszy i mieliśmy wrażenie, że lżej się prowadzi (potwierdził to sprzedawca), łatwiej się składa od joolza i ma opcje tryb dwukolowy, czyli np. łatwiej pokonywać schody, krawężniki, czy na plaży. To dziwne, ale stojąc przy joolzie miałam wrażenie, że to taka wózek-zabawka. Nie wiem dlaczego, bo też jest wykonany z dobrych i solidnych materiałów. Może jednak ten design nie dla mnie, bo zawsze uważałam, że w prostocie jest największy urok. Na plus cybexa jeszcze to, że jest tańszy o ok. 300 zł, bo joolz nie ma w zestawie folii od deszczu i adapterów, a cybex tak. Dodatkowo ma smycz asjekuracyjna. Polecali nam cybex z kołami na każdy teren i z siedziskiem spacerówki w wersji light, bo podobno kubełkowa lepsza/bezpieczniejsza dla rosnącego kręgosłupa. A klasyczna spacerówka w wersji lux podobno mniej komfortowa, szczególnie dla takiego małego dziecka gdy przechodzi się z gondoli na spacerówkę - dzidziuś się zsuwa, "lata" w wózku (jest to duże obciążenie dla kręgosłupa) i przez to trzeba maluszka często poprawiać. Czytałam też o tym, ale myślałam, że sprzedawca poleci z siedziskiem klasycznym lux, bo trochę droższe jednak podpowiedział żeby brać kubełkowe. Zobaczymy co jeszcze powiedzą w innym sklepie.
A zastanawiałaś się na silver corssem?

Dalas mi do myslenia z tym dominikiem gdyby jednak psikus byl i dziewczynka okazala sie chlopcem..
Ja do szpitala biore neutralne kolory co by z dziecka wariata nie robic od malego[emoji23] jak bedzie chlopak to w roze i falbanki bede go w domu ubierac[emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
1517490721-60a5c181d1a63f3b-aaaaaa.jpeg

Dziś piękne słoneczko wiec poszłyśmy na spacerek a nasz okruszek taki malusi że jej w tym wózku nie widać [emoji6][emoji274]
1517490816-099522b4211f3477-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super i jak po spacerku? [emoji4] podobało się? [emoji7]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry