reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Zalatwilam glukometr i 10 paskow[emoji4] jutro wieczorem bede miala od kolezanki pielegniarki. Wiec w sobote moge sprawdzac tylko powiedzcie mi jesxcze jak?
Dziewczyny dobrze radzą:) Na początek zrób pomiar na czczo i 1godz.po śniadaniu. Możesz zastosować lekką dietę chociażby wyeliminować słodycze.
Żebyś od razu miała rozeznanie w swoich wynikach:
Na czczo i przed posiłkami: 70-90mg/dl
Maksymalna glikemia w 1 godzinę po rozpoczęciu posiłķu: <140mg/dl
Warto raz zmierzyć cukier między 2:00-4:00 nad ranem. Prawidłowy pomiar powinien wynieść między 70-90mg/dl
Jeden pomiar jest niemiarodajny więc nie panikuj proszę zbyt szybko;)
Zaskoczona jestem,że krzywej cukrowej u Ciebie nie robią! Rozwiązałaby wszystkie Twoje wątpliwości.

reklama
Dziewczyny wczoraj wieczorem twardnial mi brzuch i miałam skurcze tak może raz na godzinę. Tak dwa trzy razy. Rano leciała mi krew z nosa. Wizyta w środę czy mam się martwić? Dzis mam 27 tc i urodziny.
Rok temu w urodziny dowiedzialam sie o cp więc to Noe jest dla mnie dobry dzień

Ja mam termin koniec marca/pocz kwietnia i mam next2me, bujaczek, fotel bujany do karmienia, nianie, kocyk sensoryczny, troche pieluszek muslinowych w tym te duze, i ubranek tez troche. Z cala reszta jestem daleko w lesie
Wczoraj kupilam wanienke ale ja oddam bo kupilam ta profilowanaco ma jeszcze materialowy lezaczek na gore ale jednak stwierdzilam ze to na krotko bedzie wiec pojde w minimalizm i kupie zwykla w ikea a m zrobi stojak na wanne lub na konidzie bede kapac.
Z cala reszta jestem do tylu.

Wlasnoe moalam Ci pisac ze ja chyba kupuje ta do karmienia z motherhood ale widze ze juz je znasz bo masz ta do spania.

U mnie sprawdza sie od dawna poduszka z lidla ta dluga (chyba 120cm) prosta i upycham ja pod brzuch i miedzy nogi daje
Ja tez mam taka poduche ale z tchibo...dluga i prosta...nie dosc ze spalam cala ciaze...to spor do dzis i nozke na nia zarzucam...kregoslup mi lepiej przy niej odpoczywa po dniu noszenia malej...

Polecam miec 2 rozki. Wystarczy, ze maluszkowi sie uleje i dasz do prania i zostajesz bez. Ja mimo ze corcia z konca marca i mieszkamy w cieplych krajach to jednak przez 2 pierwsze miesiace uzywalam rozka ciagle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram. Tez mialam 2. Moja corka z maja a i tak pierwszy miesiac spala tylko w rozku bo byla otulona jak w brzuszku...potem je rozkladalam na kanapie i sobie na nich lezala

@meg86 wszystkiego najlepszego! przede wszystkim spokoju :) jesteś w takim okresie ciąży, że skurcze przepowiadające mogą się zaczynać, jeśli są silne możesz wziąć nospę, w razie gdyby nie działała jedź na IP. aczkolwiek myślę, że to organizm zaczyna się do porodu przygotowywać ;) jeśli lekarz zbada szyjkę w środę i nie będzie skrócona to znaczy, że jest ok

Zalatwilam glukometr i 10 paskow[emoji4] jutro wieczorem bede miala od kolezanki pielegniarki. Wiec w sobote moge sprawdzac tylko powiedzcie mi jesxcze jak?
Na czczo. Pasek wkladasz do wlaczonego glukometru. Nakluwasz opuszek palca. Kropli nie wyciskaj tylko niech sama wyplynie i dostawiasz pasek tym miejscem gdzie ma wplynac ktew. Sprawdz tez po godzinie i po dwoch

reklama
Kurcze nie czytałam o tym. Chcę zdecydować się na łóżeczko dostawne właśnie ze względu na bezpieczeństwo (klasyczne drewniane też kupimy). A teraz już sama nie wiem co najlepsze. Czytałam o bezpiecznym śnie i noworodek powinien spać na płasko, bez poduszki, materacyk im twardszy tym bezpiecznej, najlepiej w śpiworku a kocyk/kołderka, ochraniacze na szczebelki nie są wskazane. Teraz już sama nie wiem. To łóżeczko Chicco next 2 me ma regulowaną wysokość i niby bezpieczne (tak piszą) i rodzice też zachwalaja. Sama już nie wiem co najlepsze będzie...
Dziewczyny a decydujecie się na monitor oddechu? Jeśli tak to jakiś konkretny polecacie?
Ja mam babysense 5

Do góry