reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kurcze nie czytałam o tym. Chcę zdecydować się na łóżeczko dostawne właśnie ze względu na bezpieczeństwo (klasyczne drewniane też kupimy). A teraz już sama nie wiem co najlepsze. Czytałam o bezpiecznym śnie i noworodek powinien spać na płasko, bez poduszki, materacyk im twardszy tym bezpiecznej, najlepiej w śpiworku a kocyk/kołderka, ochraniacze na szczebelki nie są wskazane. Teraz już sama nie wiem. To łóżeczko Chicco next 2 me ma regulowaną wysokość i niby bezpieczne (tak piszą) i rodzice też zachwalaja. Sama już nie wiem co najlepsze będzie...
Dziewczyny a decydujecie się na monitor oddechu? Jeśli tak to jakiś konkretny polecacie?

Moje łozeczko jestem wstanie rownowlegle dostawić do łóżka . Osobiście dla
Mnie chicco w rzeczywistości bardzo chwiejne i niestabilne a bardzo drogie . Zrezygnowałam i kupiłam zwykle za 200 zł nówkę z drewna sosnowego . Monitor mam przenośny Snuze Hero
1515098951-d1a4eb60041d9c65-aaaaaa.jpeg
ale myśle jeszcze o stacjonarnym babysense 7

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze nie czytałam o tym. Chcę zdecydować się na łóżeczko dostawne właśnie ze względu na bezpieczeństwo (klasyczne drewniane też kupimy). A teraz już sama nie wiem co najlepsze. Czytałam o bezpiecznym śnie i noworodek powinien spać na płasko, bez poduszki, materacyk im twardszy tym bezpiecznej, najlepiej w śpiworku a kocyk/kołderka, ochraniacze na szczebelki nie są wskazane. Teraz już sama nie wiem. To łóżeczko Chicco next 2 me ma regulowaną wysokość i niby bezpieczne (tak piszą) i rodzice też zachwalaja. Sama już nie wiem co najlepsze będzie...
Dziewczyny a decydujecie się na monitor oddechu? Jeśli tak to jakiś konkretny polecacie?

W next2me mozna np podniesc jedna strone zeby zrobic skos. Dziecko w nim spi tylko na poczatku wiec nie jest takie ruchliwe i nie przewraca sie z latwoscia na brzuch. Poza tym bedzie spalo albo w rozku albo spiworku.

A monitor oddechu kupuje babysense 7

Na początek zrób rano na czczo jak zaraz wstaniesz i np godzinę po śniadaniu . Kolejnego dnia zrób po obiedzie i kolejnego po kolacji . Masz ograniczona ilość wiec testuj po posiłkach o rożnej porze . Ważne ! igła musi być nowa nie po kimś , drugie jedz normalnie jak jadłaś i trzecie zapisuj co jadłaś żeby można było zobaczyć co ewentualnie podnosi ci cukier .

No w zyciu bym uzywanej igly nie uzyla!
Tak zrobie z tymi pomiarami. Evulek tez mi tak doradzila

Moje łozeczko jestem wstanie rownowlegle dostawić do łóżka . Osobiście dla
Mnie chicco w rzeczywistości bardzo chwiejne i niestabilne a bardzo drogie . Zrezygnowałam i kupiłam zwykle za 200 zł nówkę z drewna sosnowego . Monitor mam przenośny Snuze Hero
1515098951-d1a4eb60041d9c65-aaaaaa.jpeg
ale myśle jeszcze o stacjonarnym babysense 7

Gdzie kupiłaś to drewniane łóżeczko? A ten kokon jest bezpieczny? Jeju chciałabym dla maleństwa jak najlepiej, ale czasami tak trudno dokonać dobrego wyboru, bo nie ma jednoznacznych opinii.
A co myślicie o koszu Mojżesza?

@Bobisia ja mam kosz mojżesza, myślę, że fajna sprawa, ale tam materacyk jest dosyć cienki i miękki (ja akurat taki mam, bo kosz używany kupowałam), więc nie jest to rozwiązanie na wiele godzin

Gdzie kupiłaś to drewniane łóżeczko? A ten kokon jest bezpieczny? Jeju chciałabym dla maleństwa jak najlepiej, ale czasami tak trudno dokonać dobrego wyboru, bo nie ma jednoznacznych opinii.
A co myślicie o koszu Mojżesza?

Łóżeczko dostawne, kołyska 3w1 FILIP 3 + MATERAC!!Link do: Łóżeczko dostawne, kołyska 3w1 FILIP 3 + MATERAC!!

Jakbym nie znalazła tego to następny byłby kosz Mojżesza . Za miesiąc się wypowiem jak będę po pierwszych testach co się sprawdziło [emoji16]

reklama
Do góry