reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Zalatwilam glukometr i 10 paskow[emoji4] jutro wieczorem bede miala od kolezanki pielegniarki. Wiec w sobote moge sprawdzac tylko powiedzcie mi jesxcze jak?
Dziewczyny dobrze radzą:) Na początek zrób pomiar na czczo i 1godz.po śniadaniu. Możesz zastosować lekką dietę chociażby wyeliminować słodycze.
Żebyś od razu miała rozeznanie w swoich wynikach:
Na czczo i przed posiłkami: 70-90mg/dl
Maksymalna glikemia w 1 godzinę po rozpoczęciu posiłķu: <140mg/dl
Warto raz zmierzyć cukier między 2:00-4:00 nad ranem. Prawidłowy pomiar powinien wynieść między 70-90mg/dl
Jeden pomiar jest niemiarodajny więc nie panikuj proszę zbyt szybko;)
Zaskoczona jestem,że krzywej cukrowej u Ciebie nie robią! Rozwiązałaby wszystkie Twoje wątpliwości.

reklama
Dziewczyny wczoraj wieczorem twardnial mi brzuch i miałam skurcze tak może raz na godzinę. Tak dwa trzy razy. Rano leciała mi krew z nosa. Wizyta w środę czy mam się martwić? Dzis mam 27 tc i urodziny.
Rok temu w urodziny dowiedzialam sie o cp więc to Noe jest dla mnie dobry dzień

Ja mam termin koniec marca/pocz kwietnia i mam next2me, bujaczek, fotel bujany do karmienia, nianie, kocyk sensoryczny, troche pieluszek muslinowych w tym te duze, i ubranek tez troche. Z cala reszta jestem daleko w lesie
Wczoraj kupilam wanienke ale ja oddam bo kupilam ta profilowanaco ma jeszcze materialowy lezaczek na gore ale jednak stwierdzilam ze to na krotko bedzie wiec pojde w minimalizm i kupie zwykla w ikea a m zrobi stojak na wanne lub na konidzie bede kapac.
Z cala reszta jestem do tylu.

Wlasnoe moalam Ci pisac ze ja chyba kupuje ta do karmienia z motherhood ale widze ze juz je znasz bo masz ta do spania.

U mnie sprawdza sie od dawna poduszka z lidla ta dluga (chyba 120cm) prosta i upycham ja pod brzuch i miedzy nogi daje
Ja tez mam taka poduche ale z tchibo...dluga i prosta...nie dosc ze spalam cala ciaze...to spor do dzis i nozke na nia zarzucam...kregoslup mi lepiej przy niej odpoczywa po dniu noszenia malej...

Polecam miec 2 rozki. Wystarczy, ze maluszkowi sie uleje i dasz do prania i zostajesz bez. Ja mimo ze corcia z konca marca i mieszkamy w cieplych krajach to jednak przez 2 pierwsze miesiace uzywalam rozka ciagle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram. Tez mialam 2. Moja corka z maja a i tak pierwszy miesiac spala tylko w rozku bo byla otulona jak w brzuszku...potem je rozkladalam na kanapie i sobie na nich lezala

@meg86 wszystkiego najlepszego! przede wszystkim spokoju :) jesteś w takim okresie ciąży, że skurcze przepowiadające mogą się zaczynać, jeśli są silne możesz wziąć nospę, w razie gdyby nie działała jedź na IP. aczkolwiek myślę, że to organizm zaczyna się do porodu przygotowywać ;) jeśli lekarz zbada szyjkę w środę i nie będzie skrócona to znaczy, że jest ok

Zalatwilam glukometr i 10 paskow[emoji4] jutro wieczorem bede miala od kolezanki pielegniarki. Wiec w sobote moge sprawdzac tylko powiedzcie mi jesxcze jak?
Na czczo. Pasek wkladasz do wlaczonego glukometru. Nakluwasz opuszek palca. Kropli nie wyciskaj tylko niech sama wyplynie i dostawiasz pasek tym miejscem gdzie ma wplynac ktew. Sprawdz tez po godzinie i po dwoch

reklama
Kurcze nie czytałam o tym. Chcę zdecydować się na łóżeczko dostawne właśnie ze względu na bezpieczeństwo (klasyczne drewniane też kupimy). A teraz już sama nie wiem co najlepsze. Czytałam o bezpiecznym śnie i noworodek powinien spać na płasko, bez poduszki, materacyk im twardszy tym bezpiecznej, najlepiej w śpiworku a kocyk/kołderka, ochraniacze na szczebelki nie są wskazane. Teraz już sama nie wiem. To łóżeczko Chicco next 2 me ma regulowaną wysokość i niby bezpieczne (tak piszą) i rodzice też zachwalaja. Sama już nie wiem co najlepsze będzie...
Dziewczyny a decydujecie się na monitor oddechu? Jeśli tak to jakiś konkretny polecacie?
Ja mam babysense 5

Do góry