reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Właśnie na odwrocie nie jest napisane czy to mleko pasteryzowane.

Mozzarella
Mozzarella, czyli kolejny włoski klasyk, jest wytwarzana z pasteryzowanego mleka, dlatego w ciąży możesz ją jeść bez obaw. Biały, miękki ser jest niezwykle popularny we Włoszech i nadaje się do dań inspirowanych kuchnią śródziemnomorską
Im twardszy ser, tym mniejsze ryzyko występowania bakterii listerii, dlatego zarówno parmezan, jak i pecorino można jeść w ciąży.



Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
 
Pytalyscie wczoraj o pomysly na przekaski. Ja wlasnie czesto jadlam pomidory z mozarella, bazylia i oliwa z oliwek. Lekkie, zdrowe, a ja sie tym najadalam. Oprocz tego robilam sobie hummus i jadlam go z surowa marchewka pokrojona w slupki (na zasadzie dippu). Lubilam tez zrobic sobie guacamole (avocado, pomidor, cebula, odrobinka papryczki pikantnej, kolendra i sok z limonki). To z takich zdrowszych rzeczy, bo oprocz tego pochlanialam tony czekolady [emoji12][emoji23]


Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom
 
No zniknelas a widzisz jak pamietam;)

U nas to cud inny naturals 7 mscy Po cc ;)
Kiedy mozesz zagladaj Ja to rozumiem ze nie wszyscy moga udzielac sie , masz taki typ dzidzi no i wkoncu chlopczyk slyszalam ze sa bardziej ruchliwi?


Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wow to gratuluje ! To teraz worek sie rozwiązał :) spokojnej ciazy życzę .
 
Mozzarella
Mozzarella, czyli kolejny włoski klasyk, jest wytwarzana z pasteryzowanego mleka, dlatego w ciąży możesz ją jeść bez obaw. Biały, miękki ser jest niezwykle popularny we Włoszech i nadaje się do dań inspirowanych kuchnią śródziemnomorską
Im twardszy ser, tym mniejsze ryzyko występowania bakterii listerii, dlatego zarówno parmezan, jak i pecorino można jeść w ciąży.



Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mozarelli nie sprawdzam czy pisze pasteryzowane bo wydawalo mi sie ze wlasnie musi byc ale na wszystkich parmezanach jakie sprawdzalam w roznych sklepach pisze ze mleko niepasteryzowane wiec nie wiem czy moza..
 
Mozarelli nie sprawdzam czy pisze pasteryzowane bo wydawalo mi sie ze wlasnie musi byc ale na wszystkich parmezanach jakie sprawdzalam w roznych sklepach pisze ze mleko niepasteryzowane wiec nie wiem czy moza..

Ja parmezanu nie sprawdzalam, bo nie lubie, ale mozarella, ktora ja kupuje jest z pasteryzowanego na bank.


Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
 
reklama
Ja parmezanu nie sprawdzalam, bo nie lubie, ale mozarella, ktora ja kupuje jest z pasteryzowanego na bank.


Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A moze byc z niepasteryzowanego?

W sumie to nie ma jak pogadac o zarciu w nocy[emoji23][emoji23]
Chociaz u mnie 5.26 teraz... od 4 maluch urzadza impreze w brzuchu[emoji7]
Bylismy wieczorem w kinie i zjadlam popcorn ktory popilam cola eiec chyba mu babelki uderzyly[emoji1]
 
Do góry