reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny Wy już piszecie o choinkach i ozdobach, że aż sama nabralam ochoty na świąteczne dekoracje :) Tyle, że u mnie choinkę ubieramy max kilka dni przed świętami, więc muszę jeszcze trochę poczekać ;) Mąż wysmial mnie gdy właśnie powiedziałam, że już choinkę chcę ubierać... Za karę dziś zagonie go do sprzątania! :p i najwyżej tylko ustawie kilka ozdób świątecznych :D Dziewczyny a jest u Was w rodzinie tradycja wysyłania kartek świątecznych? U mnie ta tradycja nadal obowiązuje :) Chociaż wiadomo, że teraz większość to wysyła smsy itp, ale dla mnie to nie to samo. Już wczoraj wypisałam wszystkie kartki i czekają na wysłanie ;)

reklama
Dziewczyny Wy już piszecie o choinkach i ozdobach, że aż sama nabralam ochoty na świąteczne dekoracje :) Tyle, że u mnie choinkę ubieramy max kilka dni przed świętami, więc muszę jeszcze trochę poczekać ;) Mąż wysmial mnie gdy właśnie powiedziałam, że już choinkę chcę ubierać... Za karę dziś zagonie go do sprzątania! :p i najwyżej tylko ustawie kilka ozdób świątecznych :D Dziewczyny a jest u Was w rodzinie tradycja wysyłania kartek świątecznych? U mnie ta tradycja nadal obowiązuje :) Chociaż wiadomo, że teraz większość to wysyła smsy itp, ale dla mnie to nie to samo. Już wczoraj wypisałam wszystkie kartki i czekają na wysłanie ;)
Ja też parę dni przed muszę mieć żywa jakbym ja teraz ubranka do świąt by padla

A moze byc z niepasteryzowanego?
Ja też nie wiem czy może być czy nie. Ja zawsze wybieram mozzarelle, która na etykiecie ma zaznaczone, że z mleka pasteryzowanego. Bez problemu taką można dostać, więc bez sensu wg mnie kupować inną i później myśleć, czy aby na pewno mleko użyte do produkcji tego sera było pasteryzowane. Mi lekarz mówił, żeby patrzeć na etykiety, więc tak robię. Chociaż podobno wg polskich norm wszystkie sery wyprodukowane w Polsce muszą być z mleka pasteryzowanego. No ale jak mam na etykiecie czarno na białym, że tak jest, jestem spokojniejsza ;)

Ja wysylam kartki z racji odleglosci jaka mnie dzieli od rodziny. A nie jest to latwe, bo znalezienie ladnych kartek tutaj graniczy z cudem [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a macie takie specjalne majtki pod brzuch dla kobiet w ciąży? Zauważyłam, że moje dotychczasowe majtki zaczęły się tak śmiesznie pod brzuchem zawijac, jakby w rulonik :p więc zamówiłam sobie w smyku takie specjalne bardziej wycięte pod brzuchem. Na razie tylko dwie pary żeby przetestować ;) ale opinie moją dobre, więc mam nadzieję, że się sprawdzą.

Dziewczyny a macie takie specjalne majtki pod brzuch dla kobiet w ciąży? Zauważyłam, że moje dotychczasowe majtki zaczęły się tak śmiesznie pod brzuchem zawijac, jakby w rulonik [emoji14] więc zamówiłam sobie w smyku takie specjalne bardziej wycięte pod brzuchem. Na razie tylko dwie pary żeby przetestować ;) ale opinie moją dobre, więc mam nadzieję, że się sprawdzą.
Ja jedne takie mam, u babki na ryneczku kupilam i super wygoda to jest... Reszta przy moim bebzolu tez sie zwija, ale juz końcówka ciąży to nie będę inwestować a wcześniejsze miesiące jakoś dawałam radę

A moze byc z niepasteryzowanego?

W sumie to nie ma jak pogadac o zarciu w nocy[emoji23][emoji23]
Chociaz u mnie 5.26 teraz... od 4 maluch urzadza impreze w brzuchu[emoji7]
Bylismy wieczorem w kinie i zjadlam popcorn ktory popilam cola eiec chyba mu babelki uderzyly[emoji1]
He moja mała zrobiła mi party urodzinowe o 1:00 i tańcowala przez godzine[emoji7] W brzuszkach mamy małych imprezowiczow[emoji13]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a macie takie specjalne majtki pod brzuch dla kobiet w ciąży? Zauważyłam, że moje dotychczasowe majtki zaczęły się tak śmiesznie pod brzuchem zawijac, jakby w rulonik :p więc zamówiłam sobie w smyku takie specjalne bardziej wycięte pod brzuchem. Na razie tylko dwie pary żeby przetestować ;) ale opinie moją dobre, więc mam nadzieję, że się sprawdzą.
ja miałam majtki ciążowe z canpolu, byłam zadowolona, zwłaszcza na końcówce ciąży. Nie są zbyt rozciągliwe.Tak mniej więcej do 25-26 tc chodziłam w swojej codziennej bieliźnie. Później też się mieściłam, ale było mniej wygodnie.

Do góry