reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madziu jaka kruszynka malutka [emoji846] i te usteczka cudna jest! Kurczę tylko się nie zniechecaj może potrzebuje troszkę więcej czasu . A położna była ?coś mówiła doradziła ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak... ze w piwrwszej dobie moze nie chciec jeść, ale kurde, piewsza doba minęła a ona nadal sie nie dostawia. Boje sie ze za bardzo schudnie... urodzila sie z waga tylko 2880, a po porodzie zawsze dziecko troszke traci. Ale boje sie, ze straci za duzo...
Moze schizuje?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A wy czemu jeszcze/juz nie spicie?

Ja już tak Kochana od jakiegoś czasu. Zasypiam 5-6 rano jak padam już z sił . Moja córa chce mi dać w kość na końcówce i niestety uciska mi tym razem na nerw i mam taka zaj.... rwę kulszowa ze nie śpię nie chodzę dosłownie masakra a jeszcze 7 tyg nie wiem jak Ja dam radę [emoji853]

Ja już tak Kochana od jakiegoś czasu. Zasypiam 5-6 rano jak padam już z sił . Moja córa chce mi dać w kość na końcówce i niestety uciska mi tym razem na nerw i mam taka zaj.... rwę kulszowa ze nie śpię nie chodzę dosłownie masakra a jeszcze 7 tyg nie wiem jak Ja dam radę [emoji853]

Ja wlasciwie 2 dzien nie spie. Tak sobie drzyme, ale co jakis czas sprawdzam czy mala sie rusza... oddycha... a do tego musze siedziec, bo Żywka wiecej jest w tym wysokim łóżeczku szpitalnym ala kuwetce ze wzgledu na moja bolaca rane. Ciezko mi ja dlugo trzymac na rekach, a jeszcze ona nie chce jesc...

Ja wlasciwie 2 dzien nie spie. Tak sobie drzyme, ale co jakis czas sprawdzam czy mala sie rusza... oddycha... a do tego musze siedziec, bo Żywka wiecej jest w tym wysokim łóżeczku szpitalnym ala kuwetce ze wzgledu na moja bolaca rane. Ciezko mi ja dlugo trzymac na rekach, a jeszcze ona nie chce jesc...

No i oczywiscie musze dodac, ze siadanie i kladzenie sie... boli...

Tak... ze w piwrwszej dobie moze nie chciec jeść, ale kurde, piewsza doba minęła a ona nadal sie nie dostawia. Boje sie ze za bardzo schudnie... urodzila sie z waga tylko 2880, a po porodzie zawsze dziecko troszke traci. Ale boje sie, ze straci za duzo...
Moze schizuje?

Nie schizujesz Ja pewnie już bym sama była obsrana i panikowała bo to nasze pierwsze i wszystko nowe i nieznane a im zawsze się łatwo mówi . Średnio dziecko gubi 250g w szpitalu wiec będzie jeszcze bardziej malusia . Wiem ze kolezanka mowila ze jak jej Mały zasypiał przy cycku pierwsze doby do go budziła mokrym wacikiem czy coś takiego ale ciemna magia to dla mnie . Zabierają Ci ja na noc ?

Nie schizujesz Ja pewnie już bym sama była obsrana i panikowała bo to nasze pierwsze i wszystko nowe i nieznane a im zawsze się łatwo mówi . Średnio dziecko gubi 250g w szpitalu wiec będzie jeszcze bardziej malusia . Wiem ze kolezanka mowila ze jak jej Mały zasypiał przy cycku pierwsze doby do go budziła mokrym wacikiem czy coś takiego ale ciemna magia to dla mnie . Zabierają Ci ja na noc ?

Wczoraj zabrali, od dzis rana juz jest ze mna.

No i oczywiscie musze dodac, ze siadanie i kladzenie sie... boli...

Nie zazdroszczę ale tez mnie to czeka niestety ... a na przeciwbólowych jestes pewnie jeszcze to chociaż troszkę mniej boli . Musisz się nakręcić pozytywnie ze będziesz karmić ze Żywia będzie ciągła cyca i że ból szybko minie jak sam poród .Ja to i tak w szoku jestem jak Cie ta córa zaskoczyła tak szybkim wyjściem na świat . A miała być taki klocuszek w terminie a tu drobniutka dziewczynka .

Nie zazdroszczę ale tez mnie to czeka niestety ... a na przeciwbólowych jestes pewnie jeszcze to chociaż troszkę mniej boli . Musisz się nakręcić pozytywnie ze będziesz karmić ze Żywia będzie ciągła cyca i że ból szybko minie jak sam poród .Ja to i tak w szoku jestem jak Cie ta córa zaskoczyła tak szybkim wyjściem na świat . A miała być taki klocuszek w terminie a tu drobniutka dziewczynka .

No wlasnie. Mozesz mi wierzyc, mnie teaz zaskoczyla. A co do wagi to poki co jestem.w stanie ja utrzymac, ale jakby 4kg wazyla mogloby byc ciezko.
Nie nastawiam sie zle, ale nie wiem co robic...

reklama
Dzieki za mile slowa. Poki co walcze z corka zeby jadla, bo albo jak rusza usteczkami, ale nieblapie sutka, albo lapie sutka i zaraz przy nim zasypia...
Za to jest bardzo grzeczna, szczegolnie w porownaniu do niektorych dzieciakow na sali (a jestem w 4ce).
A oto Żywia:
1511922418-759dd5173a00aba6-aaaaaa.jpeg

Śliczna [emoji7][emoji8]

Madzia a spróbuj jak złapie sutka ruszać pod jej brudka. Miałam identycznie i właśnie tak zaczął mały jeść z piersi. Tylko obserwować czy połyka

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry