reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tak... ze w piwrwszej dobie moze nie chciec jeść, ale kurde, piewsza doba minęła a ona nadal sie nie dostawia. Boje sie ze za bardzo schudnie... urodzila sie z waga tylko 2880, a po porodzie zawsze dziecko troszke traci. Ale boje sie, ze straci za duzo...
Moze schizuje?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Madziu nie martw się. Daj jej czas. Dziecko jest ważone codziennie. Jeśli będzie trzeba to ja dokarmisz - ale to
już ostateczność. Przystawiaj ile się da, żeby załapała jak lapac

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wlasciwie 2 dzien nie spie. Tak sobie drzyme, ale co jakis czas sprawdzam czy mala sie rusza... oddycha... a do tego musze siedziec, bo Żywka wiecej jest w tym wysokim łóżeczku szpitalnym ala kuwetce ze wzgledu na moja bolaca rane. Ciezko mi ja dlugo trzymac na rekach, a jeszcze ona nie chce jesc...

A nie masz możliwości wymienić na niski wózek dla małej? Mi wymienili jak był dostępny i bylo o niebo lepiej bo był niski i nie trzeba było tak wysoko podnosić rąk

No wlasnie. Mozesz mi wierzyc, mnie teaz zaskoczyla. A co do wagi to poki co jestem.w stanie ja utrzymac, ale jakby 4kg wazyla mogloby byc ciezko.
Nie nastawiam sie zle, ale nie wiem co robic...

Wiem, że jest Ci ciężko. Ale musisz rozchodzić się. Im częściej chodzisz to później jest lepiej

Dzieki za mile slowa. Poki co walcze z corka zeby jadla, bo albo jak rusza usteczkami, ale nieblapie sutka, albo lapie sutka i zaraz przy nim zasypia...
Za to jest bardzo grzeczna, szczegolnie w porownaniu do niektorych dzieciakow na sali (a jestem w 4ce).
A oto Żywia:
1511922418-759dd5173a00aba6-aaaaaa.jpeg

Gratulacje Ma@da dużo zdrówka i cierpliwości.
Malutka cudo [emoji7][emoji7][emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki za mile slowa. Poki co walcze z corka zeby jadla, bo albo jak rusza usteczkami, ale nieblapie sutka, albo lapie sutka i zaraz przy nim zasypia...
Za to jest bardzo grzeczna, szczegolnie w porownaniu do niektorych dzieciakow na sali (a jestem w 4ce).
A oto Żywia:

Cudna [emoji4]
Spokojnie, musi sie nauczyc wiec obie pptrzebujecie duzo cierpliwosci. A jak zasypia to ja budz glaskaniem po policzku albo stopkach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak... ze w piwrwszej dobie moze nie chciec jeść, ale kurde, piewsza doba minęła a ona nadal sie nie dostawia. Boje sie ze za bardzo schudnie... urodzila sie z waga tylko 2880, a po porodzie zawsze dziecko troszke traci. Ale boje sie, ze straci za duzo...
Moze schizuje?

Spokojnie, schizujesz, ale to normalne [emoji4]
Oni ja kontroluja wiec na za duzy spadek nie pozwola. A probowalas karmic na lezaco? Moja na poczatku lubila tak jesc.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A oto Żywia:

Jaka śliczna i grzeczna dziewczynka :) Ogólnie jak widzę śpiące dzieci z rączkami w górze to tak mnie to rozczula :):)
Co do karmienia nie pomogę, ale życzę wytrwałości.

Magda, mała musi przystosować się do nowych warunków, zmęczona jest nowym środowiskiem więc woli spać niż jeść;)Utrata wagi noworodka jest fizjologią i może trwać nawet do 3 doby po porodzie. Ważne by ubytek wagi nie przekroczył 10% wagi urodzeniowej ale to na pewno kontrolują w szpitalu położne i neonatolog. Jedynie możesz często przystawiać ją do piersi by rozkręcić laktację;) Niedługo mała nie będzie chciała oderwać się od cycka, zobaczysz!;) Żywka jest śliczna i niebawem głód się pojawi:)

A oto Żywia:

O matko jaka śliczna...malutka...do schrupania a napewno do wycalowywania non stop...

reklama
Do góry