reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Chyba mogłam to łóżeczko zamówić wcześniej, byłoby spokojniej.

Jeszcze jedno pytanie- czy któraś z Was kąpie Malucha w wanience na stojaku? Nie mam jej gdzie postawić i zdecydowaliśmy się na stojak. Szukam czegoś polecanego, co będzie stabilne, bo podobno różnie z tym jest.
Nie strasz...ja jeszcze nie zamowilam lozeczka...u mnie wanienka bedzie stac na pralce...idealna dla nas wysokosc...

reklama
Powiedzcie mi proszę, jak grube macie materace do łóżeczek? Przejrzałam tego tyle, że już jestem głupia :-\

Nieagatka, jak długo czekałaś na łóżeczko? Moje niby ma być za 3 tygodnie, ale pokazałam je koleżance, zamówiła i czeka już 5 tyg. Trochę mnie to stresuje.
Mój ma 10cm

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tequila moja te ssac chce dalej jak ją odstawiam bo to jest ssak terrorysta ;) i mogłaby tak caly dzien. Ale dostaje smoczka na chwile i pozniej juz jest ok bo tak to potrafilaby jesc wymiotowac i dalej jesc a teraz przynajmniej tak nie ulewa jak dawniej
A jak śpi to rusza buzią tak jakby ssała pierś?
Właśnie zauważyłam to u Alana i prawie się popłakałam że biedny jest głodny i nawet śni mu się że je:(

Jeszcze jedno pytanie- czy któraś z Was kąpie Malucha w wanience na stojaku? Nie mam jej gdzie postawić i zdecydowaliśmy się na stojak. Szukam czegoś polecanego, co będzie stabilne, bo podobno różnie z tym jest.
Ja mam komodę kąpielową chicco
Jest stabilna nic się nie chwieje nie rusza
Ma dodatkowo przewijak i organizery na kosmetyki
No i kółeczka dzięki czemu można z nią jeździć do łazienki itd
Polecam:)

My kąpiemy w wanience na stojaku. Kupiłam Beaba wanienkę ze stojakiem używaną na olx :) sprawdza się super, jest stabilna i duża. Dodatkowo dla nas pomocne to że ma korek i można wypuszczać wodę a nie dźwigać wannę całą (stawiamy ją w prysznicu naszym i my się jeszcze spokojnie mieścimy żeby kąpać maluchy).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A jak śpi to rusza buzią tak jakby ssała pierś?
Właśnie zauważyłam to u Alana i prawie się popłakałam że biedny jest głodny i nawet śni mu się że je:(

Jak spi to tak nie robi. Ale moja jak jest glodna to nie zaśnie bo jest ryk. Właśnie to przerabialam ja ją do spania a ona marudzi i za chwilę płacz a to głupia matka dopiero spojrzała na zegarek ze minely prawie 3 godziny od ostatniego karmienia. Teraz dopiero sobie smacznie śpi. Mi położna mówiła ze dziecko sobie nie da krzywdy zrobic bo nie da żyć jak będzie glodne.

Ja upatrzylam sobie lateks pianka kokos 12cm z pokrowcem z fiki miki...kumpeli dziala przy nim baby sense 5...pochwal sie jeszcze raz jakie lozeczko wybralas...
Ja znalazłam lateks-pianka 10 cm i drugi- lateksowy też 10 cm.

Łóżeczko zamówiłam to samo, co Nieagatka. Zdecydowaliśmy się na model z szufladami. Wrzucę zdjęcie, gdy przyjdzie.

Wanienki niestety nie postawię na pralce, bo mam ją w rogu między ścianą a kabiną prysznicową. Mój mąż miał pomysł kąpieli na sedesie- jego pomysły mnie czasem zwalają z nóg ;)

Ja mam komodę kąpielową chicco
Jest stabilna nic się nie chwieje nie rusza
Ma dodatkowo przewijak i organizery na kosmetyki
No i kółeczka dzięki czemu można z nią jeździć do łazienki itd
Polecam:)

Oglądałam to, fajne, ale znów mi nie wejdzie :(

Mlaskaniem się nie martw- moja bratanica też tak robi przez sen. Ma 5 miesięcy i jest małym pulpecikiem, waży już koło 7,5-8 kg- na pewno nie głodna ;)

Motylku a jak kupowalas wanienke to nie bylo do niej stojaka? Bo jesli producent nie ma w komplecie to cos mi sie wydaje, ze moze byc ciezko kupic osobno, bo te stojaki sa do konkretnych modeli.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dlatego właśnie jeszcze jej nie kupiłam, bo się bałam, że gdy kupimy sąma wanienkę, to potem nie znajdziemy stojaka. Na razie się rozglądam :)

Do góry