Flandi
Fanka BB :)
Dziewczyny czy Wasze dzieci śpią na brzuchu? W dzień, w nocy?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Flandi, ja slyszalam, ze na brzuchu dzieci nie moga spac, tylko moga sobie polezec jak ktos z rodzicow caly czas patrzy. Ale nie wiem ile w tym prawdy. Tymek nie spi na brzuchu.Dziewczyny czy Wasze dzieci śpią na brzuchu? W dzień, w nocy?
Alan nie lubi tej pozycjiDziewczyny czy Wasze dzieci śpią na brzuchu? W dzień, w nocy?
Chodzi o to że taki maluch nie da rady podnieść główki i jak przysłoni sobie nosek to się udusiNo a moje się uspokajają i zasypiają tak.. Ostatnie dwie noce tez tak spali. Niby mają monitory na brzuszkach więc jakby coś się działo, to zaalarmują, ale poczytałam i teraz się boję. A z drugiej strony Leon jak byliśmy w szpitalu to pod lampą leżał też na brzuszku i było ok. W dzień mi tez tak lubią spać, mam wrażenie, że na brzuszki im to dobrze działa..
No ale jak wszyscy mówią żeby nie, to może faktycznie wrócimy do leżenia na boczkach.
My po szczepieniu. Poszlo 6 w 1, pneumokoki 13 i rotawirus. Mąż nie patrzył na kłucie a mi łzy poszły. Ale mus to mus. Mała ma 4kg. Tylko nie zmierzyli jaka długa. Pytałam o karmienie. Bo na mleku którym karmie jest na ten wiek 6 dawek po 120 a mała je 7 razy po 130. Doktorka powiedziała, że dobrze karmie bo każde dziecko jest inne i książka to jedno a zycie pokazuje co innego.
Teraz musze poczytac o meningokokach bo pielegniarka tyle sie nagadała a ja nic nie zaczaiłam. Tyle tylko że za 2-3 tygodnie trzeba wystartowac. Doktorka mówiła ze szkoda ze nie ma wpisu że wcześniak bo byłaby podkładka pod refundacje szczepień.
Też miałam o to pytać. Bo doktorka nam nie proponowała teraz tylko po roku jak u MartkiFiołek czemu tak wcześnie szczepisz na meningokoki? My będziemy dopiero po ukończeniu 1 roku.