reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
My po szczepieniu. Poszlo 6 w 1, pneumokoki 13 i rotawirus. Mąż nie patrzył na kłucie a mi łzy poszły. Ale mus to mus. Mała ma 4kg. Tylko nie zmierzyli jaka długa. Pytałam o karmienie. Bo na mleku którym karmie jest na ten wiek 6 dawek po 120 a mała je 7 razy po 130. Doktorka powiedziała, że dobrze karmie bo każde dziecko jest inne i książka to jedno a zycie pokazuje co innego.
Teraz musze poczytac o meningokokach bo pielegniarka tyle sie nagadała a ja nic nie zaczaiłam. Tyle tylko że za 2-3 tygodnie trzeba wystartowac. Doktorka mówiła ze szkoda ze nie ma wpisu że wcześniak bo byłaby podkładka pod refundacje szczepień.
Aż sprawdziłam jak u nas w rozpisce, ale też na 1 rok nie mamy meningokoków. Dziwne, że tak wcześnie Wam chce dać.

My ostatecznie zdecydowaliśmy się na 5w1 + WZW, a osobno w innym terminie pneumokoki, ale kupujemy sami Prevenar 13, bo ta refundowana jest kiepska.. Co do rota, to jeszcze nie wiem czy będziemy odraczać, czy zaczniemy od razu.

Ciężka sprawa :( co 1,5h chce wtedy jeść a teraz aż tak zanosil się płaczem, że musiałam dać mm. U mnie strasznie krótko ssie cycka. W sumie może 20min je i wypluwa. Chyba u mnie to nie wyjdzie :(

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Co to za czarne myśli?
Cierpliwości:) to dopiero pierwszy dzień
Przez cały dzień nie podawałaś mm?to ogromny sukces!!! Ja też dałam 70ml mm bo Alan już był zmęczony po całym dniu,rehabilitacji a i ja chciałam by pospał trochę dłużej żebym miała choć chwilę oddechu:)
Wierzę że nam się uda:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Co to za czarne myśli?
Cierpliwości:) to dopiero pierwszy dzień
Przez cały dzień nie podawałaś mm?to ogromny sukces!!! Ja też dałam 70ml mm bo Alan już był zmęczony po całym dniu,rehabilitacji a i ja chciałam by pospał trochę dłużej żebym miała choć chwilę oddechu:)
Wierzę że nam się uda:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Dawalam ale mniej niż zawsze i nawet nie wszystko zjadł. Bo jednak przyzwyczajony jest do butli. Zobaczymy jutro

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry