reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

U mnie też raczej będzie cc. Rozmawiałam z położną, powiedziała mi, że jestem pierwszą osobą po in vitro, która w ogóle rozważa sn. Zdecydowanie to odradziła. I chyba jej posłucham.

Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej :)
A dlaczego odradziła ? Nie rozumiem co ma ivf wspólnego z rodzajem porodu ? Ja po ivf rodziłam naturalnie . Teraz tez nawet nikt mi nie da wyboru .

reklama
A tutaj uwazaja mnie i ciaze jak kazda inna ,bo czy sn czy cc to ta sama ciaza i moze trafic sie kazdej cc czy to naturalnie zaplodnionej czy poprzez ivf
W necie tez nic nie pisze ze ciaza po ivf to inna .....
Bardzo chcialam sn no Ale trudno

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie masz czego żałować :) wierz mi . Ja rodziłam naturalnie i teraz gdyby lekarz zaproponował mi cc to bym z radością to uczyniła . Niestety szanse zerowe na cc.

Nie masz czego żałować :) wierz mi . Ja rodziłam naturalnie i teraz gdyby lekarz zaproponował mi cc to bym z radością to uczyniła . Niestety szanse zerowe na cc.

Chcialam naturalnie bo sadze ze to pierwsza I ostatnia ciaza i chcialam rodzic w bolach ,nie zmienia faktu ze bede probowac Po porodzie :) jesli ivf gora dwa razy i stop damy
Tu mAm wybor wode sn ,lozko sn lub cc jednak Lozysko JuZ zadecydowalo za wszystkich o cc i trudno ..
Zdaje Sue ze znajoma z londynu tez ma wybor ... ostatnio gadalysmy o poridzie ....

1487572298-aaaaaa.png

Wogóle tego nie czuje.. Już chce mieć synka przy sobie a on nie wychodzi... Chyba zaczyna mnie zmęczenie lapac ... Czuje ze będą wywoływać poród .. Będę próbować SN no chyba ze lis inaczej zdecyduje..

Jestm juz zniecierpliwiony. Sorki że tak wam tu marudze ale mam tak potrzebę dziś .

Mavi jak się czujesz jak u Ciebie sytulacja postępuje ??

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

1487572298-aaaaaa.png

Wogóle tego nie czuje.. Już chce mieć synka przy sobie a on nie wychodzi... Chyba zaczyna mnie zmęczenie lapac ... Czuje ze będą wywoływać poród .. Będę próbować SN no chyba ze lis inaczej zdecyduje..

Jestm juz zniecierpliwiony. Sorki że tak wam tu marudze ale mam tak potrzebę dziś .

Kochana będzie dobrze :) Juz za chwilę utulisz synka :)
Myślę, że każda z nas już na koniec czuje zmęczenie i nie może się doczekać bobaska.
Marudz ile chcesz :)

1487572298-aaaaaa.png

Nic dziwnego ze czujesz zmęczenie i zniecierpliwienie ale to już tak blisko [emoji3] jeszcze troszkę wytrzymaj i nagroda będzie cudowna [emoji8]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

A dlaczego odradziła ? Nie rozumiem co ma ivf wspólnego z rodzajem porodu ? Ja po ivf rodziłam naturalnie . Teraz tez nawet nikt mi nie da wyboru .
Polskie Towarzystwo Ginekologicznie sugeruje cesarkę po in vitro. Położna powiedziała, że nawet jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to odradza sn (chociaż jest zwolennikiem tej metody), ponieważ cc jest bezpieczniejsze dla dziecka. Eliminujesz możliwość jakichkolwiek komplikacji dla dziecka, a co za tym idzie stresu dla siebie.

Polskie Towarzystwo Ginekologicznie sugeruje cesarkę po in vitro. Położna powiedziała, że nawet jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to odradza sn (chociaż jest zwolennikiem tej metody), ponieważ cc jest bezpieczniejsze dla dziecka. Eliminujesz możliwość jakichkolwiek komplikacji dla dziecka, a co za tym idzie stresu dla siebie.

Motylku to nieprawda, ze eliminujesz mozliwosc komplikacji. Zmniejszasz ich prawdopodobienstwo, ale nie eliminujesz. Czytalam post mamyginekolog na temat cesarki, gdzie wyjasnia dosc dosadnie, jak wielkim mitem jest, ze to jest takie bezpieczne i cudne. Podkresla tez, ze najczesciej ratuje zycie i ze nie jest jej przeciwniczka, ale na pewno nie na zyczenie, tylko wtedy, kiedy to jest pp prostu najlepsze rozwiazanie.

reklama
1487572298-aaaaaa.png

Ooo jaaa, samo takie awizo na apce by mnie chyba zestresowalo :) No to bierz sie za okna albo za spcery po schodach. Moze uda Ci sie to troche przyspieszyc i nie przenosic :)
3mam kciuki [emoji16]

Do góry