Tequila ile trwa usg główki? I jak to w ogole wygląda jak dziecko się rusza. Jutro mamy i jestem ciekawa. A jak wyszło u wqs? Wszystko ok?
Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Samo badanie trwa kilka minutTequila ile trwa usg główki? I jak to w ogole wygląda jak dziecko się rusza. Jutro mamy i jestem ciekawa. A jak wyszło u wqs? Wszystko ok?
Aha bo myslalam ze moze jakos blokują główkę ale jak na rękach można to fajnie [emoji3]Samo badanie trwa kilka minut
Na główkę dziecka w miejscu ciemiączka lekarz nakłada żel i końcówką usg podgląda wnętrze u nas dwoma końcówkami taką normalną i taką jak przy usg dopochwowym ale nie wiem czy tak jest zawsze
U nas wszystko wyszło ok i u was napewno też będzie dobrze
Trzymam kciuki
Alan nie spał i wiercił się ale mąż go trzymał na rękach więc udało się wykonać badanie
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Też ten post czytałam. CC jest bezpieczniejsze dla dziecka, nie dla matki. To jest operacja, co podkreślają lekarze. Nikt nie mówi, że to jest cudne Nie porównywałabym CC na życzenie do CC po in vitro. Moim zdaniem każda z nas decyzję musi podjąć sama.Motylku to nieprawda, ze eliminujesz mozliwosc komplikacji. Zmniejszasz ich prawdopodobienstwo, ale nie eliminujesz. Czytalam post mamyginekolog na temat cesarki, gdzie wyjasnia dosc dosadnie, jak wielkim mitem jest, ze to jest takie bezpieczne i cudne. Podkresla tez, ze najczesciej ratuje zycie i ze nie jest jej przeciwniczka, ale na pewno nie na zyczenie, tylko wtedy, kiedy to jest pp prostu najlepsze rozwiazanie.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U nas tez tak wygladalo to badanie, dwoma koncowkami[emoji6]Samo badanie trwa kilka minut
Na główkę dziecka w miejscu ciemiączka lekarz nakłada żel i końcówką usg podgląda wnętrze u nas dwoma końcówkami taką normalną i taką jak przy usg dopochwowym ale nie wiem czy tak jest zawsze
U nas wszystko wyszło ok i u was napewno też będzie dobrze
Trzymam kciuki
Alan nie spał i wiercił się ale mąż go trzymał na rękach więc udało się wykonać badanie
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez czytalam niektore posty mamyginekolog i nie we welsztstkim sie z nia zgadzam. Trzeba miec tez swoj rozum a nie trzymac sie slepo pogladow jednej osoby i wierzac, ze jest nieomylna. Ile ludzi tyle opinii, ile lekarzy, tyle opinii.Też ten post czytałam. CC jest bezpieczniejsze dla dziecka, nie dla matki. To jest operacja, co podkreślają lekarze. Nikt nie mówi, że to jest cudne Nie porównywałabym CC na życzenie do CC po in vitro. Moim zdaniem każda z nas decyzję musi podjąć sama.
A co do mamaginekolog, to chętnie czytałam jej posty i dużo się tam dowiedziałam, ale ostatnio się zniechęciłam- po poście o odwracaniu dziecka, które jest ułożone pośladkowo lub poprzecznie, żeby koniecznie rodzić sn (czytałam o tym i dlatego się tego nie praktykuje, że robi więcej szkody niż pożytku) i po poście o teczce/organizerze dla ciężarnych za 65 zł- zaczyna się z tego robić biznes, a to już nie jest fajne.
Też ten post czytałam. CC jest bezpieczniejsze dla dziecka, nie dla matki. To jest operacja, co podkreślają lekarze. Nikt nie mówi, że to jest cudne Nie porównywałabym CC na życzenie do CC po in vitro. Moim zdaniem każda z nas decyzję musi podjąć sama.
A co do mamaginekolog, to chętnie czytałam jej posty i dużo się tam dowiedziałam, ale ostatnio się zniechęciłam- po poście o odwracaniu dziecka, które jest ułożone pośladkowo lub poprzecznie, żeby koniecznie rodzić sn (czytałam o tym i dlatego się tego nie praktykuje, że robi więcej szkody niż pożytku) i po poście o teczce/organizerze dla ciężarnych za 65 zł- zaczyna się z tego robić biznes, a to już nie jest fajne.