reklama
ema51
Fanka BB :)
Straw - co do ukladania... Zalezy z kim rozmawiasz... Mi na poporodowej pierwsza polozna mowila zeby klasc na boku bo jeszcze ulewal nam janek wodami troche, po czym po jakims czasie przyszla kolejna i ze nie no co ja wymyslam - na plecki a glowka w bok...
Po jakims czasie w domu to nawet na boki sie nie udawalo bo sie wiercil po swojemu. ..
Na brzuszku uwielbial jan lezec i tez juz go w powietrzu przekladalam i na brzuch kladlam... Bardzo duzo czasu na brzuchu spedzal bo mu tak bylo chyba wygodniej...
A po jakims czasie beda sie te wasze bable male juz same ukladac tak jak lubia
Tylko zmiana strony jest wazna co do odksztalcania glowki... My musielismy nawet po jakims czasie malego odwrotnie w lozeczku klasc bo jak spal to odwracal sie zawsze twarza do sciany i prawie zawsze na ten sam bok glowa ladowala...
Jak ulewaja maluchy to mozna klin podlozyc pod materacyk zeby glowka byla wyzej niz cialko... Albo ksiazki pod dwie nogi lozeczka
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Po jakims czasie w domu to nawet na boki sie nie udawalo bo sie wiercil po swojemu. ..
Na brzuszku uwielbial jan lezec i tez juz go w powietrzu przekladalam i na brzuch kladlam... Bardzo duzo czasu na brzuchu spedzal bo mu tak bylo chyba wygodniej...
A po jakims czasie beda sie te wasze bable male juz same ukladac tak jak lubia
Tylko zmiana strony jest wazna co do odksztalcania glowki... My musielismy nawet po jakims czasie malego odwrotnie w lozeczku klasc bo jak spal to odwracal sie zawsze twarza do sciany i prawie zawsze na ten sam bok glowa ladowala...
Jak ulewaja maluchy to mozna klin podlozyc pod materacyk zeby glowka byla wyzej niz cialko... Albo ksiazki pod dwie nogi lozeczka
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Martini pisalam jak porod. O malo nie skonczylo sie tragicznie. Lekarz mnie wzial wczesniej do szpitala bo prosilam, mowilam ze sie boje bo mieszkam daleko od szpitala. No i lekarz tez sie bal.Straw czy to Ty dawna strawbelka ? jak tak to pisz jak porod i jaka duza dzidzia [emoji14] bardzo rzadko tu zagladam wiec nie jestem w temacie
W piatek poszlam do szpitala, w czwartek miala byc cesarka. Codziennie robili ktg i bylo ok. Szyjke mialam wtedy 1-1,5cm i przepuszczala juz 1 palec. Skurczy nie bylo.
We wtorek rano zrobili ktg i maly bardzo sie wiercil i nie moglu go namierzyc. Powtorzyli ktg i wyszla zanizona oscylacja. Przyszedl jakis mlody lekarz i zrobil usg i mowi ze wszystko super. Wieczorem powtorzyli 3 raz ktg i znow zanizona oscylacja. Pol godz. pozniej przyszlu lekarze na obchod i mowia ze trzeba natychmiast ciac. Za 1,5 godz maly byl juz na swiecie. Wyciagneli go to byl blady, mial sine pazurki i byl owiniety 2 razy pepiwina.
Na drugi dzien przyszedl do mnie moj gin i mowi ze cale szczescie ze bylam te kilka dni w szpitalu.
Ja sobie nawet sprawy nie zdawalam ze cos zlego sie dzieje, czulam ruchy rano, potem myslalam ze spi. Gdybym nie byla w szpitalu to nawet bym na ip nie pojechala bo nic mnie nie niepokoilo.
Moj gin to aniol, do konca zycia bede mu wdzieczna za to co dla nas zrobil. Jak wyszlo zle ktg to polozne do niego dzwonily i to on prosil zeby mnie natychmiast cieli, bo sam byl w innej klinice w pracy.
A cesarka super, za tydzien mowilam ze moge miec kolejna[emoji6]
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
Te plastry sa rewelacyjne, kolezanka miala miesiac przede mna cc i juz jej blizny nie widac po tych plastrach.Moja blizna tez super. Nic nie boli i niczym nie smaruje.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
MartiniM
No to dobrze ze wszystko skonczylo sie dobrze , ale faktycznie uzylas poczatkowo Ja tu wchodze juz rzadko , nie mam czasu a i nie mam po co czasem tylko zerkne co slychac u starej ekipy i tyle
A zniknelas licho przed moim porodem wiec nie wiedzialam co sie z Toba dzieje pozniej moje odwiedziny tu staly sie coraz rzadsze
A zniknelas licho przed moim porodem wiec nie wiedzialam co sie z Toba dzieje pozniej moje odwiedziny tu staly sie coraz rzadsze
Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
Tequila cudowny synus!!!!
Nieagatka super wozek,pokoik wasz sie napelnia lozeczko wozek.....,bujaczek ..,ja badam wlasnie jakie mebelki kupic ,takie najlepiej od 0-5 lat ,mysle o komplecie szafa,szafka na przewijanie i lozeczko
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nieagatka super wozek,pokoik wasz sie napelnia lozeczko wozek.....,bujaczek ..,ja badam wlasnie jakie mebelki kupic ,takie najlepiej od 0-5 lat ,mysle o komplecie szafa,szafka na przewijanie i lozeczko
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
rybka14
Hej ja mam kilka kompletów na 50 i parę rzeczy na 44 reszta 56 i wzwyżHej, witam Mamy bliźniakowe proszę pomóżcie. Jak z ubrankami roz.50? Jak kupowałyście? Bo jestem w strasznej kropce i nie wiem jak ten rozmiar ogarnąć;( kupować? Wstrzymać się?