reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jeśli chcesz kupić kosz mojżesza polecam shnuggle, jest dużo większy od innych koszy i spokojnie dziecko do 6-7m życia w nim pospi a później łóżeczko ale nadal w pokoju rodziców, ja myślę że osobny pokój to nie wcześniej niż 3 rok życia malucha,wcześniej to tylko trzeba będzie biegać od pokoju do pokoju i tak pół nocy ;)
Powiem tak...
Moj Janek spi w swoim pokoju - ktory jest na drugim koncu mieszkania wlasciwie od czasu kiedy skonczyl pol roku...
Wszystko zalezy od dziecka. I od karmienia...
Do pol roku byl na piersi... I oczywiscie z nami w sypialni... Nie wyobrazam sobie malucha takiego samego zostawic...
Potem niestety zaczelam miec problemy z karmieniem - jakos nagle zaczelo mleka brakowac i powoli zaczelam go dolarmiac mm. Zaczelo sie od jednej butli w ciagu dnia ale dosc szybko doszlo do przewagi mm i wtedy postanowilam i jego o siebie nie meczyc i trudno ale przeszlismy na samo mm...
Jak juz dostawal mm na noc to po krotkim czasie zaczal przesypiac cala noc - gdzies od 20 do 6 rano...
I atad byla decyzja ze kupujemy niabie elektroniczna i robimy próbę: )
Ogolnie ze spaniem jakos nam sie tak udalo dosc szybko wypracowac metode ze usypial sam w swoim lozeczku co tez wszystko ulatwilo...
I do dzis - ma 2 lata i miesiac grzecznie nam wszystko wychodzi. Idzie do lozeczka nadal kolo 20, zamykamy pokoj... Troche co prawda sobie pomruczy poopowiada cos po swojemu ale bez żadnych placzy sam usypia...a w nocy uchylamy mu drzwi I przybiega do nas jak sie rano obudzi.
Wiadomo sa i byly od poczatku noce kiedy trzeba kilka razy pojsc podac smoczek, poglaskac, kolderka przykryc...
Ale chyba jednak jest wiecej takich nocy kiedy spimy spokojnie do rana:)
Ale zauwazam wsrod znajomych ze im pozniej tym chyba trudniej malucha wyprowadzic z sypialni:)
Ale sie rozpisalam:)
Ja nie wyobrazam sobie nie miec lozeczka przy swoim łóżku. Każde mrukniecie, krzyk i ja widzę małą. Dodatkowo ulewa jej się co tez muszę kontrolować. W drugim pokoju musiałabym siedzieć non stop chyba a tak tylko podnosze głowę i wszystko widzę

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiem tak...
Moj Janek spi w swoim pokoju - ktory jest na drugim koncu mieszkania wlasciwie od czasu kiedy skonczyl pol roku...
Do pol roku byl na piersi... I oczywiscie z nami w sypialni... Nie wyobrazam sobie malucha takiego samego zostawic...
Potem niestety zaczelam miec problemy z karmieniem - jakos nagle zaczelo mleka brakowac i powoli zaczelam go dolarmiac mm. Zaczelo sie od jednej butli w ciagu dnia ale dosc szybko doszlo do przewagi mm i wtedy postanowilam i jego o siebie nie meczyc i trudno ale przeszlismy na samo mm...
Jak juz dostawal mm na noc to po krotkim czasie zaczal przesypiac cala noc - gdzies od 20 do 6 rano...
Ogolnie ze spaniem jakos nam sie tak udalo dosc szybko wypracowac metode ze usypial sam w swoim lozeczku co tez wszystko ulatwilo...
I do dzis - ma 2 lata i miesiac grzecznie nam wszystko wychodzi. Idzie do lozeczka nadal kolo 20, zamykamy pokoj... Troche co prawda sobie pomruczy poopowiada cos po swojemu ale bez żadnych placzy sam usypia...a w nocy uchylamy mu drzwi I przybiega do nas jak sie rano obudzi.
Wiadomo sa i byly od poczatku noce kiedy trzeba kilka razy pojsc podac smoczek, poglaskac, kolderka przykryc...
Ale zauwazam wsrod znajomych ze im pozniej tym chyba trudniej malucha wyprowadzic z sypialni:)

Podziwiam i mam nadzieje, ze bede miec na tyle samozaparcia, zeby tez tak zrobic [emoji4] Super, ze spi sam. Lepiej i dla Was i dla niego :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem tak...

Chciałabym to podobnie przeprowadzić, tylko po roku. Do tego czasu maluch będzie z nami w pokoju, bo mamy teraz małe mieszkanie (sypialnia + salon). A że nie chcemy tu już inwestować pieniędzy, to nie przerabiamy niczego.
Byliśmy ostatnio u znajomych, mają rocznego synka. O godz. 18:30 mały stanął przed łazienką, bo przyszła pora kąpieli, potem nam pomachał i poszedł do łóżeczka. Sam zasypia, nie mają z tym żadnego problemu. Tak go nauczyli, mają wieczorne rytuały - zasypia po kolacji i kąpieli ok. 18:30 i śpi do 6:30. Też spróbuję to zastosować :)

Nie wiem czy lezaczek z tiny love nadaje sie zamiast lozeczka - kosz tak, ale bujaczek, nawet na plasko.. ja bym nie ryzykowala. Fajna opcja jest lozeczko dostawne, tzw coosleeper.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny od 14 mam skurcze. Regularnie co 16 minut. Nic więcej się nie dzieje. Ale bolesne to czasem jak cholera. Idę do wanny i tak muszę głowę umyć. Gdyby się rozkręciło to wiecie jak to potem jest z kąpielami [emoji4]
Będę informować.

Dziewczyny od 14 mam skurcze. Regularnie co 16 minut. Nic więcej się nie dzieje. Ale bolesne to czasem jak cholera. Idę do wanny i tak muszę głowę umyć. Gdyby się rozkręciło to wiecie jak to potem jest z kąpielami [emoji4]
Będę informować.

Więc chyba się doczekalas: ) trzymam kciuki informuj jak tylko bedziesz mogła. Powodzenia i śle uściski ty silna kobieto. Pamiętaj ze na sali porodowej myślami jesteśmy wszystkie z tobą ;*

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Będę informować.

Powodzenia [emoji1307]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Będę informować.

No pięknie :-) w końcu się doczekałaś :-) trzymaj się cieplutko i informuj na bieżąco w miarę możliwości :-) i pamiętaj... Duchem i sercem jesteśmy wszystkie z tobą i maleństwem :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry