ema51
Fanka BB :)
Powiem tak...Jeśli chcesz kupić kosz mojżesza polecam shnuggle, jest dużo większy od innych koszy i spokojnie dziecko do 6-7m życia w nim pospi a później łóżeczko ale nadal w pokoju rodziców, ja myślę że osobny pokój to nie wcześniej niż 3 rok życia malucha,wcześniej to tylko trzeba będzie biegać od pokoju do pokoju i tak pół nocy
Moj Janek spi w swoim pokoju - ktory jest na drugim koncu mieszkania wlasciwie od czasu kiedy skonczyl pol roku...
Wszystko zalezy od dziecka. I od karmienia...
Do pol roku byl na piersi... I oczywiscie z nami w sypialni... Nie wyobrazam sobie malucha takiego samego zostawic...
Potem niestety zaczelam miec problemy z karmieniem - jakos nagle zaczelo mleka brakowac i powoli zaczelam go dolarmiac mm. Zaczelo sie od jednej butli w ciagu dnia ale dosc szybko doszlo do przewagi mm i wtedy postanowilam i jego o siebie nie meczyc i trudno ale przeszlismy na samo mm...
Jak juz dostawal mm na noc to po krotkim czasie zaczal przesypiac cala noc - gdzies od 20 do 6 rano...
I atad byla decyzja ze kupujemy niabie elektroniczna i robimy próbę: )
Ogolnie ze spaniem jakos nam sie tak udalo dosc szybko wypracowac metode ze usypial sam w swoim lozeczku co tez wszystko ulatwilo...
I do dzis - ma 2 lata i miesiac grzecznie nam wszystko wychodzi. Idzie do lozeczka nadal kolo 20, zamykamy pokoj... Troche co prawda sobie pomruczy poopowiada cos po swojemu ale bez żadnych placzy sam usypia...a w nocy uchylamy mu drzwi I przybiega do nas jak sie rano obudzi.
Wiadomo sa i byly od poczatku noce kiedy trzeba kilka razy pojsc podac smoczek, poglaskac, kolderka przykryc...
Ale chyba jednak jest wiecej takich nocy kiedy spimy spokojnie do rana
Ale zauwazam wsrod znajomych ze im pozniej tym chyba trudniej malucha wyprowadzic z sypialni
Ale sie rozpisalam
Ja nie wyobrazam sobie nie miec lozeczka przy swoim łóżku. Każde mrukniecie, krzyk i ja widzę małą. Dodatkowo ulewa jej się co tez muszę kontrolować. W drugim pokoju musiałabym siedzieć non stop chyba a tak tylko podnosze głowę i wszystko widzę
Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom