reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja kosza nie chcę, ale szumiś jest na mojej liście :)
Co do pokoju, my będziemy spać z małym w jednym pokoju- też sobie nie wyobrażam, żeby na początku było inaczej. Potem w moim przekonaniu dziecko powinno mieć własny pokój- u nas to powinno wyjść po około roku, bo tak chcielibyśmy skończyć budowę.

reklama
Ja
Moje dwie przyajciolki - swieze mamy maja bardzo podobne zdanie. Zamiast kosza maja bujak tiny love 3w1 - zachwycone sa wiec tez sie juz zaopatrzylam :) I mis szumis tez skradl ich serca, bo dzieci przepadaja wiec to kolejna rzecz na mojej liscie [emoji16]
Ja plec poznalam w 16tygodniu, a usg z bajerami bedzie w 29tygodniu, specjalnie bo slyszlalam, ze tak jak pisze Lile - wtedy najlepiej.
A co do pokoiku to ja urzadzam powoli malej swoj, ale na poczatku lozeczko bedzie w sypialni.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez jestem nastawiona na tiny love 3 w 1...

Moje dwie przyajciolki - swieze mamy maja bardzo podobne zdanie. Zamiast kosza maja bujak tiny love 3w1 - zachwycone sa wiec tez sie juz zaopatrzylam :) I mis szumis tez skradl ich serca, bo dzieci przepadaja wiec to kolejna rzecz na mojej liscie [emoji16]
Ja plec poznalam w 16tygodniu, a usg z bajerami bedzie w 29tygodniu, specjalnie bo slyszlalam, ze tak jak pisze Lile - wtedy najlepiej.
A co do pokoiku to ja urzadzam powoli malej swoj, ale na poczatku lozeczko bedzie w sypialni.

Też mam ten bujak :-) udało mi się kupić używany w idealnym stanie za 200. Kosze Mojżesza jak oglądałam używane to nie byłam przekonana czy są w dobrym stanie, a nowy jest drogi. Ale funkcja podobna, tyle że tutaj jest jeszcze ten leżaczek.

Też mam ten bujak :-) udało mi się kupić używany w idealnym stanie za 200. Kosze Mojżesza jak oglądałam używane to nie byłam przekonana czy są w dobrym stanie, a nowy jest drogi. Ale funkcja podobna, tyle że tutaj jest jeszcze ten leżaczek.
Dla mnie jedynym minusem tych leżaczków pomijając wygląd bo shnuggle skradł moje serce i już nic innego mi się nie podobało to wysokość, kosz jest sporo wyższy co dla mnie jest ogromnym plusem bo dziecko nie leży tuż nad ziemią i dostęp do niego jest łatwiejszy, szczególnie ważne po cc, nie dałabym rady schylić się tak nisko po dziecko

Ahhh no niewiem bo to pierwsza ciaza upragniona

Ktos kiedys tutaj pisal ze najlepsze 3 d pozniej robic niz 22 Tydz .....wiec ce sadzilam czym pozniej tym lepiej ;)

A co do plci usg to chyva tutaj wszyscy lekarze nie chca mowic ze pewnosc na bank bo kolezanka miala corke cale 9 mscy a uridzila syna;)), byla w szoku ,wiec ja tez pod tym kontem usg plci to chyva poki nie urodze to pokoiku nie robie

A wlasnie mamusie ci wy na ten temat sadzucie? Lepszy swoj pokoik od samego poczatku czy te pierwsze msce lepszy jest kacik w sypialni dla malenstwa!??

Ja nie wyobrazam sobie nie miec lozeczka przy swoim łóżku. Każde mrukniecie, krzyk i ja widzę małą. Dodatkowo ulewa jej się co tez muszę kontrolować. W drugim pokoju musiałabym siedzieć non stop chyba a tak tylko podnosze głowę i wszystko widzę

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie wyobrazam sobie nie miec lozeczka przy swoim łóżku. Każde mrukniecie, krzyk i ja widzę małą. Dodatkowo ulewa jej się co tez muszę kontrolować. W drugim pokoju musiałabym siedzieć non stop chyba a tak tylko podnosze głowę i wszystko widzę

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie, ja dodatkowo mam całą noc zapaloną mała lampkę, zostało mi po szpitalu :p

Dziekuje za wszy odp;), tak zrobie pierwsze msce ten tiny love 3w1 lub koszyk,jeszxze zdecydujemy ,tez mi Sue tak wydawalo ze nie bede spac i lepiej miec bedzie ja przy sobie.....

reklama
Do ktorego msca malenstwo musi spac razem? Pisze ze koszyki do gora 4 msca ? Czyli potem JuZ przyzwyczajac samej spac czy jak ?

Jeśli chcesz kupić kosz mojżesza polecam shnuggle, jest dużo większy od innych koszy i spokojnie dziecko do 6-7m życia w nim pospi a później łóżeczko ale nadal w pokoju rodziców, ja myślę że osobny pokój to nie wcześniej niż 3 rok życia malucha,wcześniej to tylko trzeba będzie biegać od pokoju do pokoju i tak pół nocy ;)

Do góry