reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Nie rozumiem takich lekarzy. Po co dzwoni i daje jakieś strzępki informacji, że coś jest nie tak ale nie do końca wiadomo co. Lepiej poczekać do wizyty i wyłożyć kawę na ławę.
Co Ty masz teraz biedna do czwartku robić? Do mnie nikt nie dzwonił, odebrałam komplet z pełnym opisem.
Tez tak wlasnie mialam poprzednio w ciazy z Jankiem ze vadania krwi dopiero na wizycie u genetyka... Jeszcze wtedy byl sezon urlopowy i 3 tyg czekalam... No coz... Bede czekac i postatam sie nie myslec za duzo...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak... Dlugosz mi robil usg. Teraz ten prof genetyk w czwartek....

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam bardzo podobna sytuacje tylko mi usg robiła dr Mężyk. Do mnie akurat nikt nie dzwonił miałam tylko czekać na wizytę u profesora. Niestety tak to wyglada jak robi się to badanie na NFZ. Ja po trzech dniach rozmawiałam z siostra i się zdziwiła, ze muszę tyle czekać, bo ona wyniki miała prawie od razu (robiła prywatnie), wiec zalogowałam się na stronie brussa i wyniki faktycznie były. Porownalam je z wynikami siostry i się przeraziłam bo moje w porównaniu do niej były bardzo małe. Nigdzie na necie nie znalazłam info co to może oznaczać. Zazwyczaj ludzie pisali o MoM, a ja takich nie znałam, a jak udało mi się znaleźć coś w zwykłych jednostkach to nikt nie miał takiego niskiego wyniku. Przeczytałam chyba wtedy cały internet [emoji6] oczywiście nikt nie chciał mi udzielić informacji bo nie mogą tylko trzeba czekać na wizytę. Na necie znalazłam panią ginekolog, która wrzuciła moje dane do kompa i w programie obliczyła mi ryzyko (zrobiła to za free, wysłałam jej na meila wynik usg i wyniki papa i bety). Jak już znałam MoM to było mi łatwiej coś znaleźć i faktycznie wyczytałam o tym, ze łożysko może być niewydajne, ze dzidzia może gorzej przybierać na wadze. Ja miałam wolne b-hcg 11,8 IU/l co odpowiada 0,280 MoM i PAPP-A 1,100 IU/l co odpowiada 0,712 MoM czyli ta wolna beta była bardzo mała. Profesor o obniżonych wynikach generalnie nic mi nie powiedział (ze mam rozmawiać z lekarzem wykonującym badanie) powiedział, ze ryzyko po usg i pappie jest baaardzo małe i mam się tym nie przejmować. Mój lekarz prowadzący powiedział, ze po ciążach z mrożonych zarodków i po ivf wychodzą zakłamane wyniki, wiec na razie mam o tym nie myśleć i będziemy kontrolować sytuacje. Później powiedziano mi, ze nie powinnam w ogóle zobaczyć wyniku badania przed wizyta, ze nie powinno go być na stronie. Mała rozwija się bardzo dobrze, na III prenatalnych okazało się, ze wyprzedza o 3 dni :) łożysko ok, przepływy tez. Mam nadzieje, ze u Ciebie tez będzie ok :) a wynik będzie wyższy od mojego i nie będziesz się już musiała denerwować :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie coreczka prawdopodobnie;)
Ona zdrowa tylko Ja mam lozysko przodujace i teraz moje pytanie ctzn? Mowil ze jesli Sue nie zmieni do Nast spotkania w lutym 17/02/17 to bedzue cesarka
aec77642c936cc15e387d8a9a0d3164b.jpg
7de38bd346c82e9a108a09ad69229bed.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry