reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hmmmm no to teraz daliscie do myslenia
Czyli wy wszystkie kupujecie tylko maxi così wozki ? Ten atest gdzie rizpoznac ? Musza mi dac kartke jakas czy na siedzonku i wozku jest nalepka??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli wy wszystkie kupujecie tylko maxi così wozki ? Ten atest gdzie rizpoznac ? Musza mi dac kartke jakas czy na siedzonku i wozku jest nalepka??

Peugotko co do testow to najczesciej chyba maja oznaczenia gwiazdek adac - to sa testy przede wszystkim zderzeniowe dla fotelikow... Najlatwiej zapytac sprzedawce albo poszukac modelu fotelika w jakims rankingu adac w necie...
Ja ogolnie kupowalam wozek firmy tako jako 2 w 1 i do niego mozna bylo dokupic adaptery zeby wpinac w rame fotelik innej marki.
My akurat wybralismy fotelik recaro na poczatek...

Wszystko zalezy od tego jaki macie styl zycia... My mieszkamy przez prace meza oddzielnie przez wiekszosc czasu - odleglosc jest prawie 300km i wiedzialam ze bede z maluchem podrozowac sporo... Ponadto tesciowie tez 150km dalej...
Mam znajomych ktorzy z dzieckiem poza droga ze szpitala to ze 3 razy autem do lekarza jechali - oni kupili niemarkowy fotelik bez testow bo przejazd przez 2 dzielnice miasta nie wydawal im sie niebezpieczny az tak zeby siegac po fotelik z nie ukrywajmy, ale wyzszej polki cenowej...
Kazdy sam musi wiedziec co jest mu niezbedne...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

A jeszcze dodatkowo jak juz sie rozpisalam... Sa tez foteliki polskich firm ktore nie przechodza testow bo nie ma u nas takich - trzeba wysylac za granice, ale patrzac na zabezpieczenia zastosowane w budowie spelniaja wg mnie warunki bezpieczenstwa... Tak zdecydowalismy kupujac kolejny fotelik Jankowi... Kupilismy avionauta, zabudowany z bokow i w zaglowku porownywalnie do recaro, rowniez mocowany isofixem a w korzystniejszej cenie i jestesmy bardzo zadowoleni.

Najwazniejsze sa pasy - najlepiej 5 punktowe i budowa taka zeby dziecko dosc sztywno siedzialo - nie mialo luzu po bokach... Szczegolnie przy glowce...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Peugeotka sprawdź sobie w google listę fotelików z aktualnymi testami adac. Wiele wózków ma opcję adapterów do fotelików typu maxi cosi, cybex i inne, więc to że podoba Ci się inny wózek nie jest problemem. Tylko ważne, żeby dopasowany fotelik miał pozytywne testy (min. zdaje się ocena 3 powinna być)

reklama

Ja kupuję oddzielnie fotelik maxi cosi i oddzielnie wózek 2 w 1. Wolę mieć tańszy wózek ale fotelik najlepszy ;)

Do góry