reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hmmmm no to teraz daliscie do myslenia
Czyli wy wszystkie kupujecie tylko maxi così wozki ? Ten atest gdzie rizpoznac ? Musza mi dac kartke jakas czy na siedzonku i wozku jest nalepka??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli wy wszystkie kupujecie tylko maxi così wozki ? Ten atest gdzie rizpoznac ? Musza mi dac kartke jakas czy na siedzonku i wozku jest nalepka??

Peugotko co do testow to najczesciej chyba maja oznaczenia gwiazdek adac - to sa testy przede wszystkim zderzeniowe dla fotelikow... Najlatwiej zapytac sprzedawce albo poszukac modelu fotelika w jakims rankingu adac w necie...
Ja ogolnie kupowalam wozek firmy tako jako 2 w 1 i do niego mozna bylo dokupic adaptery zeby wpinac w rame fotelik innej marki.
My akurat wybralismy fotelik recaro na poczatek...

Wszystko zalezy od tego jaki macie styl zycia... My mieszkamy przez prace meza oddzielnie przez wiekszosc czasu - odleglosc jest prawie 300km i wiedzialam ze bede z maluchem podrozowac sporo... Ponadto tesciowie tez 150km dalej...
Mam znajomych ktorzy z dzieckiem poza droga ze szpitala to ze 3 razy autem do lekarza jechali - oni kupili niemarkowy fotelik bez testow bo przejazd przez 2 dzielnice miasta nie wydawal im sie niebezpieczny az tak zeby siegac po fotelik z nie ukrywajmy, ale wyzszej polki cenowej...
Kazdy sam musi wiedziec co jest mu niezbedne...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

A jeszcze dodatkowo jak juz sie rozpisalam... Sa tez foteliki polskich firm ktore nie przechodza testow bo nie ma u nas takich - trzeba wysylac za granice, ale patrzac na zabezpieczenia zastosowane w budowie spelniaja wg mnie warunki bezpieczenstwa... Tak zdecydowalismy kupujac kolejny fotelik Jankowi... Kupilismy avionauta, zabudowany z bokow i w zaglowku porownywalnie do recaro, rowniez mocowany isofixem a w korzystniejszej cenie i jestesmy bardzo zadowoleni.

Najwazniejsze sa pasy - najlepiej 5 punktowe i budowa taka zeby dziecko dosc sztywno siedzialo - nie mialo luzu po bokach... Szczegolnie przy glowce...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Peugeotka sprawdź sobie w google listę fotelików z aktualnymi testami adac. Wiele wózków ma opcję adapterów do fotelików typu maxi cosi, cybex i inne, więc to że podoba Ci się inny wózek nie jest problemem. Tylko ważne, żeby dopasowany fotelik miał pozytywne testy (min. zdaje się ocena 3 powinna być)

reklama

Ja kupuję oddzielnie fotelik maxi cosi i oddzielnie wózek 2 w 1. Wolę mieć tańszy wózek ale fotelik najlepszy ;)

Do góry