reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A dla mnie każda ciąża jest tak samo ważna, bez względu na to czy naturalna czy po ivf, bo to w końcu nasze dziecko. Może być naturalna z komplikacjami i po ivf bezproblemowa - to nie powinno być jakimkolwiek wyznacznikiem tego, czy jest lepsza, gorsza, ważniejsza, itp.
I pewnie jakbym była w pojedynczej ciąży, to wolałabym rodzić sn, przy bliźniakach się boję o dzieci i tyle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam się nie udzielać, ale ... No właśnie.
Jeśli chodzi o rekomendacje. jest to tylko rekomendacja, a ostateczna decyzje podejmuje położnik. I towarzystwo nie ma tu wpływu. Niestety w Polsce nie istnieje "cesarka na życzenie" i jest to prawnie uregulowane. Oczywiście można załatwić sobie papierek i nie jest to większym problemem. Psycholog, ortopeda itp.
Pamiętać trzeba, że cięcie to jednak operacja i nie dziwic się, że któryś lekarz nie chce wziąć za to odpowiedzialności.
Jeśli któraś kobieta uprze się na cc to da się to załatwić.
Tequilla podziwiam Cie za wolę walki z instytucjami medycznymi.
Obyś jednak nigdy nie musiała walczyć. Bo niestety nie wygląda to tak pięknie jak piszesz. W momencie kryzysowej sytuacji, gdy personel będzie miał w nosie Twoje obiekcje nie będziesz szukać innego szpitala gdzie Ci pomogą. A stawianie się nie wiele wniesie.
Ogólnie temat rzeka. I niech każda rodzi jak chce. Nikogo zmuszać się nie powinno.

reklama
Ja w 2 tyg po transferze poszlam do lekarza z bolem brzucha (wiecie obawy,1cuaza Po ivf )... mowi to normalne ,jesli pani nie plami przy tym czerwina krwia i nie ma za duzo lejacych sud wod to nic powaznego

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No więc ja spanikowana tym podejrzeniem stanu zapalnego. ....i zwiększoną ilością tej wydzieliny raz białej raz przezroczystejeszcze. ...pobiegłam do poradni k.i co się okazało . ....grzybki się wkradł, dziady jedne.Dostałam czopki na 6 dni i ma być dobrze . My to się mamy;)

Do góry