reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Z tym prawem do cc to kwestia szpitala. Warszawskie w wiekszosci maja to gdzies :) mysle ze sn z dobra polozna jest do przezycia. Ja rodzilam sn bez znieczulenia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Prawda jest taka że żaden lekarz nie ma prawa odmówić cc po in vitro i gdybym to ja trafiła na odmowę to zgłosiłabym to w każde możliwe miejsce

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
In vitro nie jest wskazaniem do cc! !! Skąd Wy dziewczyny bierzecie takie wiadomości? ? Każda z Nas ma prawo wyboru,to fakt ale kto Wam sprzedaje takie newsy?
Nie masz racji niestety!
In vitro jest wskazaniem jeśli taka jest wola pacjentki i mówi o tym PTG
A o tym dowiedziałam się od swojego lekarza prowadzącego który chyba wie co mówi :-)

In vitro nie jest wskazaniem do cc! !! Skąd Wy dziewczyny bierzecie takie wiadomości? ? Każda z Nas ma prawo wyboru,to fakt ale kto Wam sprzedaje takie newsy?
ma_rta no w Polsce jest, zgodnie z wytycznymi PTG, mnie o tym poinformował lekarz, który nas prowadził przez całą procedurę

Dziewczyny przy dzisiejszym obiedzie ręce mi opadły :-( patrzcie jakie pyszności
1480083125704.jpg

Załączniki

• 1480083125704.jpg
    1480083125704.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 326
Dokładnie, in vitro jest wskazaniem i każdy lekarz powinien uszanować wolę pacjentki o cc ale jak już zdążyliśmy się przekonać na przykładzie Martini nie każdy lekarz stosuje się do zaleceń ptg

Tequila moze w PL tak jest, choc jak widac zalezy jaki szpital/lekarz. U mnie (Hiszpania) ciaza po in vitro jesy traktowana jak kazda inna. Znieczulenie jest standardem, z tego co wiem z cesarkami problemow nie ma, ale z zalozenia porod jest naturalny jesli nie ma przeciwskazan.

Tequila moze w PL tak jest, choc jak widac zalezy jaki szpital/lekarz. U mnie (Hiszpania) ciaza po in vitro jesy traktowana jak kazda inna. Znieczulenie jest standardem, z tego co wiem z cesarkami problemow nie ma, ale z zalozenia porod jest naturalny jesli nie ma przeciwskazan.

W Uk I wloszech tez bo rozwazam porod tam ale to bez sensu latac i tylko na stres sie narazac ....

Na zelaznej tez nie ma czegoś takiego jak ciąża po in vitro wskazaniem do cc. rozmawiałam z ordynatorem i się zdziwil ze coś takiego wogole mówiłam. w pulawach u mnie też przy ciąży pojedynczej rodziła bym sn w lublinie to samo. wiec to raczej zależy od lekarzy i nie jest to odgornie stwierdzone ze invitro to cc a odnośnie polskiego towarzystwa gin to podobno potrafią wyśmiać lekarze ze ktoś się na to powołuje. także ja bym się nie nastawia la na cc :)

reklama
Ostatnio przy usg byl inny lekarz i zamiast czytac w kompie moja historie to Sue pyta kiedy ost miesiacZka a ja ze to ivf ciaza a on to co czyki taka jak kazda inna prosze pania ,zaplodnilo sie insczej Ale teraz to JuZ ciaza jak ciaza zapl naturalnie ;)) postanowilam mniej myslec o ivf choc oczywiscie mojemu dziecku kiedys powiem

Do góry