reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A dla mnie każda ciąża jest tak samo ważna, bez względu na to czy naturalna czy po ivf, bo to w końcu nasze dziecko. Może być naturalna z komplikacjami i po ivf bezproblemowa - to nie powinno być jakimkolwiek wyznacznikiem tego, czy jest lepsza, gorsza, ważniejsza, itp.
I pewnie jakbym była w pojedynczej ciąży, to wolałabym rodzić sn, przy bliźniakach się boję o dzieci i tyle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam się nie udzielać, ale ... No właśnie.
Jeśli chodzi o rekomendacje. jest to tylko rekomendacja, a ostateczna decyzje podejmuje położnik. I towarzystwo nie ma tu wpływu. Niestety w Polsce nie istnieje "cesarka na życzenie" i jest to prawnie uregulowane. Oczywiście można załatwić sobie papierek i nie jest to większym problemem. Psycholog, ortopeda itp.
Pamiętać trzeba, że cięcie to jednak operacja i nie dziwic się, że któryś lekarz nie chce wziąć za to odpowiedzialności.
Jeśli któraś kobieta uprze się na cc to da się to załatwić.
Tequilla podziwiam Cie za wolę walki z instytucjami medycznymi.
Obyś jednak nigdy nie musiała walczyć. Bo niestety nie wygląda to tak pięknie jak piszesz. W momencie kryzysowej sytuacji, gdy personel będzie miał w nosie Twoje obiekcje nie będziesz szukać innego szpitala gdzie Ci pomogą. A stawianie się nie wiele wniesie.
Ogólnie temat rzeka. I niech każda rodzi jak chce. Nikogo zmuszać się nie powinno.

reklama
Ja w 2 tyg po transferze poszlam do lekarza z bolem brzucha (wiecie obawy,1cuaza Po ivf )... mowi to normalne ,jesli pani nie plami przy tym czerwina krwia i nie ma za duzo lejacych sud wod to nic powaznego

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No więc ja spanikowana tym podejrzeniem stanu zapalnego. ....i zwiększoną ilością tej wydzieliny raz białej raz przezroczystejeszcze. ...pobiegłam do poradni k.i co się okazało . ....grzybki się wkradł, dziady jedne.Dostałam czopki na 6 dni i ma być dobrze . My to się mamy;)

Do góry