reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Powiem tak. Ja pytałam ostatnio mojego gina jak będę rodzic. Zapytał czy jestem po in vitro. Powiedziałam że tak i od razu powiedział że cc. Teraz na wizycie tez pytał i tez potwierdził cc. Wiec w dużej mierze zależy też to lekarza.

Każdy szanujący się lekarz ciążę po in vitro będzie prowadził i traktował z większą troską bo wie jaki trud rodzice musieli włożyć w to by do niej doszło i gdybym trafiła na lekarza czy szpital który ma na ten temat inne zdanie to uciekałabym gdzie pieprz rośnie

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie po to przez lata ktoś się stara i żyły wypruwa by doszło do ciąży żeby inny traktował ją jak zwykłą tym bardziej że jak widać na przykładzie wielu z nas ciąża po in vitro obarczona jest powikłaniami od samego początku tak naprawdę

Nie po to przez lata ktoś się stara i żyły wypruwa by doszło do ciąży żeby inny traktował ją jak zwykłą tym bardziej że jak widać na przykładzie wielu z nas ciąża po in vitro obarczona jest powikłaniami od samego początku tak naprawdę

Ja się starałm 9 lat i to co napisałaś powyżej trochę mnie zabolało...Rozumiem, że jeśli ciąża przebiega z jakimiś problemami to można się skupić na cc ale nie wtedy gdy ciąża przebiega prawidłowo tak jak moja!Straciłam już jedną ciąże, więc uwierz mi, zalezy mi, żeby z moja dzidzią wszystko było o.k!!!
I to, że mój lekarz nie namawia mnie na cc wcale nie znaczy, że nie jest szanujacym się lekarzem!

Dlatego czy ma być cc czy sn po ivf to tylko i wyłącznie decyzja lekarza...niestety
I nie ma się co przepychac na forum bo nawet mój lekarz pytał mnie czy chce spróbować sn przy ciazy blizniaczej w wawie to samo ...nie jest to prawnie podszyte prócz tow gin które podobno można potłuc o kant dupy

Każdy szanujący się lekarz ciążę po in vitro będzie prowadził i traktował z większą troską bo wie jaki trud rodzice musieli włożyć w to by do niej doszło i gdybym trafiła na lekarza czy szpital który ma na ten temat inne zdanie to uciekałabym gdzie pieprz rośnie

Z tym sie akurat zgadzam. Ale co do CC zdania sa bardzo podzielone i nie ma jednoznacznej opinii, ze tak jest lepiej, zdrowiej, bezpieczniej i pewnie stad brak jednoznacznych wytycznych. Co nie zmienia faktu, ze matka powinna moc sama zdecydowac i jesli woli CC to niech tak bedzie :)
Ale nie dlatego, ze invitro jest wskazaniem, tylko dlatego, ze taka jest jej wola.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie napisałam że ciąża musi się zakończyć cc bo inaczej lekarz jest zły tylko że musi traktować ją ze zwiększoną troską bo jest to ciąża wysokiego ryzyka i tyle! Ciąża "naturalna " przebiegająca bez powikłań napewno nie wymaga tyle samo uwagi co ciąża po in vitro z samego tylko faktu że taką jest
Takie jest moje zdanie i go nie zmienię
A to że lekarz nie chce wykonać cc w takim przypadku powinno być zgłoszone bo nie jest to jego dobra wola tylko nie stosowanie się do zaleceń PTG

Do góry