reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Z tym prawem do cc to kwestia szpitala. Warszawskie w wiekszosci maja to gdzies :) mysle ze sn z dobra polozna jest do przezycia. Ja rodzilam sn bez znieczulenia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Prawda jest taka że żaden lekarz nie ma prawa odmówić cc po in vitro i gdybym to ja trafiła na odmowę to zgłosiłabym to w każde możliwe miejsce

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
In vitro nie jest wskazaniem do cc! !! Skąd Wy dziewczyny bierzecie takie wiadomości? ? Każda z Nas ma prawo wyboru,to fakt ale kto Wam sprzedaje takie newsy?
Nie masz racji niestety!
In vitro jest wskazaniem jeśli taka jest wola pacjentki i mówi o tym PTG
A o tym dowiedziałam się od swojego lekarza prowadzącego który chyba wie co mówi :-)

In vitro nie jest wskazaniem do cc! !! Skąd Wy dziewczyny bierzecie takie wiadomości? ? Każda z Nas ma prawo wyboru,to fakt ale kto Wam sprzedaje takie newsy?
ma_rta no w Polsce jest, zgodnie z wytycznymi PTG, mnie o tym poinformował lekarz, który nas prowadził przez całą procedurę

Dziewczyny przy dzisiejszym obiedzie ręce mi opadły :-( patrzcie jakie pyszności
1480083125704.jpg

Załączniki

• 1480083125704.jpg
    1480083125704.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 329
Dokładnie, in vitro jest wskazaniem i każdy lekarz powinien uszanować wolę pacjentki o cc ale jak już zdążyliśmy się przekonać na przykładzie Martini nie każdy lekarz stosuje się do zaleceń ptg

Tequila moze w PL tak jest, choc jak widac zalezy jaki szpital/lekarz. U mnie (Hiszpania) ciaza po in vitro jesy traktowana jak kazda inna. Znieczulenie jest standardem, z tego co wiem z cesarkami problemow nie ma, ale z zalozenia porod jest naturalny jesli nie ma przeciwskazan.

Tequila moze w PL tak jest, choc jak widac zalezy jaki szpital/lekarz. U mnie (Hiszpania) ciaza po in vitro jesy traktowana jak kazda inna. Znieczulenie jest standardem, z tego co wiem z cesarkami problemow nie ma, ale z zalozenia porod jest naturalny jesli nie ma przeciwskazan.

W Uk I wloszech tez bo rozwazam porod tam ale to bez sensu latac i tylko na stres sie narazac ....

Na zelaznej tez nie ma czegoś takiego jak ciąża po in vitro wskazaniem do cc. rozmawiałam z ordynatorem i się zdziwil ze coś takiego wogole mówiłam. w pulawach u mnie też przy ciąży pojedynczej rodziła bym sn w lublinie to samo. wiec to raczej zależy od lekarzy i nie jest to odgornie stwierdzone ze invitro to cc a odnośnie polskiego towarzystwa gin to podobno potrafią wyśmiać lekarze ze ktoś się na to powołuje. także ja bym się nie nastawia la na cc :)

reklama
Ostatnio przy usg byl inny lekarz i zamiast czytac w kompie moja historie to Sue pyta kiedy ost miesiacZka a ja ze to ivf ciaza a on to co czyki taka jak kazda inna prosze pania ,zaplodnilo sie insczej Ale teraz to JuZ ciaza jak ciaza zapl naturalnie ;)) postanowilam mniej myslec o ivf choc oczywiscie mojemu dziecku kiedys powiem

Do góry