reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Martka 83 prosze Cie nic nie kombinuj z szalwia, mnie ginekologdzy w klinice uczulali od samego poczatku ciazy by unikac szalwi jak ognia, w kazdym razie mialam zabronione picie herbatek z dodatkim szalwii bo to zle wplywa na plody i oni tu twierdza w szwajcarii ze moze byc przyczyna poronienia.
Ale ja jej nie pije, tylko do płukania. Kobieta w aptece tez powiedziała, ze mogę stosować

reklama
Liście szałwii zawierają : olejki eteryczne w skład, których wchodzi cyneol, pimen, tujon i kamfora oraz garbniki, pikrosalwinę, trójterpeny oraz witaminę B1. Szum dotyczący zakazu spożywania zioła wywołał tujon, który występuje w każdej odmianie szałwii. W odmianie lekarskiej – ogólnodostępnej jest go jednak najmniej.

Tujon w nadmiernych ilościach ma działanie naskurczowe oraz pobudzające ośrodkowy układ nerwowy. Dlatego do jednorazowego zaparzania nie należy przekraczać 15 g surowca. Ważną informacją jest też fakt, że tujon jest bardzo słabo rozpuszczalny w wodzie, dlatego wypicie naparu z 1-2 g liści szałwii co kilka dni nie stanowi zagrożenia dla ciąży. Bezpieczne są również wszelkiego rodzaju pastylki do ssania na gardło zawierające wyciąg z szałwii

Takie coś znalazłam. Pić nie zamierzam :)

Skurcze ustały dlatego szyjki nie sprawdzają żeby nie podrażniać. Przenieśli mnie z porodowki na patologie ciąży także chyba nie jest źle.

reklama
Do góry