reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tylko czy nie powinnam mieć większego brzucha? 14 mam wizytę u lekarki to mi zrobi szybkie usg żeby zobaczyć co i jak a genetyczne na 22 mam umówione....

reklama
sykatynka - nie świruj :-) moja sąsiadka do 6 miesiąca dopinała się w swoje dżinsy. Jeżeli to Twoja pierwsza ciąża, to brzuszek możesz mieć malutki. Rozmiar brzucha nie świadczy o zdrowiu malucha, tak więc spokojnie - brzuszek będziesz na pewno miała :-)

Sykatynka w pierwszym trymestrze nie było śladu u mnie brzuszka ciążowego. Zaczęło się uwypuklac chyba w 17-18 tyg. W biodrowki tez wejde ale M nie pozwala mi gniesc juniora;) dlatego mam pokupowane spodnie ciążowe. Odebrałam dzis wyniki i sa bardzo dobre. Hemoglobona 14,5. Mocz ok. Tsh niecałe 2. Glukoza na czczo 82 a po 2 godzinach i pysznym drinku 87

sykatynka ja tez nie miałam wystającego brzucha, to zależy jeszcze jak mocne masz mięśnie brzucha bo one będą wpychać macice do środka i tak jak pisała szkrabek od więzadeł. U mnie brzuchjest widoczny od jakiś 2 tygodni, pani mi ustąpiła miejsca z 2tyg w tramwaju. Jednak przez większość czasu nie było go widać i nawet teraz założę szerszą bluzkę i nie widać brzuszka. Poza tym to jeszcze zależy jak brzuch rośnie czy nisko czy wysoko, ja mam bardzo "rozlany" i od początku nie mogłam nosić biodrówek, ale moja koleżanka z wielkim brzuchem tak, bo jej ten brzuch wyżej rósł jakoś:-p A co do rozmiarów brzucha to myślę że my tez wydziwiamy. Np. zamówiłam sobie ostatnio jeansy 38 ciążowe w nogach dobre ale w brzuchu za małe, regulacja była ustawiona na maksa i były ciasne. Zatem nawet mam większy brzuch niż mi się wydawało. Poza tym od 2 tygodni rośnie ten brzuchal w takim tępię, ze zaczynam chodzić jak kaczka. Moja bratowa miała malutki brzuszek do 7 miesiąca, a przy drugim dziecku w 5 miesiącu już było widać co nieco...Tylko ona trenowała akrobatykę od 7 r.ż nie widziałam jeszcze faceta z takim kaloryferem! A ty ćwiczysz wiec brzuszek będzie pewnie koło 18tc widoczny:-) ja myślę że wszystko jest dobrze, chociaż sama tez się stresowałam że mam mały brzuszek:-)

kate- no zostały mi jeszcze prawie 3 miesiace. ale przede mna jest jeszcze bunieczek . ma starsza ciaze o tydzien.
termin mam na 26.09 wiec jeszcze duuzo czasu.

bunieczek- wow to duzo masz juz pokupowane. a moge wiedziec jaki wózek kupiłas?? ja mam tylko kupione wkładki laktacyjne i tyle. chce wszystko pozamawiac na allegro jak bedzie moja mama.

sykatynka- nie sugeruj sie wogole brzuszkiem. roznie bywa, jedne maja duze inne mały, najwazniejsze ze dzidzia sie rozwija

jestem po wizycie. szyjka na szczescie trzyma. nie otwiera sie. mam juz dosc bolesne skurcze ale dr kazała sie do nich przyzwyczaic i uprzedziła ze beda nabierac na sile. nic mam nadzieje ze Łucja nie zechce wyjsc za szybko.

He he Kate no niby ja ćwiczę (cwiczylam) ale oponki się nigdy nie pozbylam, moze tez dlatego ciężko odróżnić brzuchol ciążowy od oponki :p
Kiki no mam nadzieje ze się rozwija ale wiesz, minęło już półtora tygodnia od ostatniego usg więc wkręcam się ze wszystko mogło się stać....

sykatynka wiem przez co przechodzisz ja tez świrowałam. Ale jesteś pod dobrą opieką lekarzy, więc wszystko będzie piknie:-) a jak masz mieć koszmary i się zamartwiać do 14.07 to idź prywatnie na usg:-p ja tez się martwię jak połówkowe czy człowiek się dobrze rozwija, wiem ze teraz to tylko coś tam powiedzą a reszta cudownych chorób to do 3 r.ż i stres będzie cały czas ale taka nasza droga:-)

Kate jakiś wytrzymam... Jakbym poszła teraz to już by było przegięcie, przecież nie mogę całą ciążę co tydzień na usg latać.... Martwię się i myślę ale nie jest tak strasznie :) może to też fakt że na dzisiaj miałam termin porodu poprzedniej ciąży, jednak to na psyche działa....

reklama
Sakatynka mnie brzuchol wywaliło dopiero w II trymestrze. A teraz z dnia na dzień rośnie jak najęty :) ogólnie przez te 6 miesięcy przytyłam 6 kg teraz 10 lipca jedziemy na 30 tydzień :)

Kiki fakt mamy juz sporo rzeczy ale zrobiłam dzisiaj listę i sporo jeszcze brakuje wiec kupujemy póki kasę mamy. Wózek kupiliśmy tani bo daliśmy za 3 w 1 daliśmy 1700 zl. Nazwa wózka to camarelo figaro. Ciągle myślę o tych kosmetykach dla bobasa co osoba to ma inne zdanie co do tego.

Do góry