reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Gizas - badanie dokladnie wygląda tak jak opisała sykatnka- zero ruchu po wypiciu glukozy, wiec weź książkę, gazetę bądź krzyżówkę czy co tam lubisz :-)
Pierwsze badanie obciążeniem jest chyba tylko po 1h, po dwóch już nie pobierają - to jest chyba tylko w przypadku jak źle wyniki wychodzą i robią kolejne badanie - ale może mi się coś pomyliło.
Ja nie mialam jazd z glukozą, źle tego jakoś nie wspominam - nie jest rewelacyjne w smaku, ale da się przeżyć. Z tymże ja miałam dość często to badanie, więc może się przyzwyczaiłam :-) mialam cukrzycę ciążową w pierwszej ciąży niestety... ciekawe jak to będzie teraz :sorry:

sykatynka-
jak opisałaś swoje objawy to dokładnie jakbyś opisała moje - mi tylko ok 12tc doszły jeszcze zaroty glowy i ciemno przed oczmi jak za szybko wstałam. Także wszystko jest ok, nie każda musi wymiotować, ja tam się cieszę, że nie wymiotowałam ani w pierwszej ciąży, ani teraz :-)

Szkrabek ja miałam pobrana krew 3 razy i u nas lekarka powiedziała ze to ostatnie jest najważniejsze. Ale jak widać w każdym mieście jest inaczej.
Kate chciałam ci pogratulować antenki:-)
Ja oficjalnie za pół h wchodzę w III trymestr:-) cieszę się jak głupia;-)
Wózek odebrany i złożony przykryty kocem:-) część ubranek już mamy teraz rozgladamy się za lozeczkiem jak na razie żadne mi się nie podoba.

Dziewczyny które już mają dzieciaki powiedzcie mi jakie kosmetyki będą mi potrzebne dla malucha od początku? Słyszałam ze jak się używa np oliatum to ze nic innego już nie trzeba stosować.

Bunieczek co do emolientow to zdania sa podzielone. Niektorzy twierdza, ze powinno sie je uzywac dopiero jak dziecko ma problemy skorne. My stosowalismy od poczatku Oilatum, teraz Emolium bo dostalismy w prezencie i jest ok. Rzeczywiscie nie musimy stosowac przy tym juz kremow czy oliwek do ciala. Tylko nie kupuj Oilum czy jakos tak bo ma duzo gorszy sklad, tak mi powiedziala bratowa dermatolog. Z pozostalych kosmetykow to my uzywamy maki ziemniaczanej ;) przy kazdym przewijaniu i Junior jeszcze nigdy nie mial odparzonej pupci :) Krem na twarz stosujemy Dermedic bo bratowa dala mi chyba ze 100 probek. Nic wiecej nie uzywamy a kupilam niepotrzebnie wielkie opakowanie sudokremu, oliwki, kremy itp ;)

My emolient stosowalismy krotko jak Hania miala wysypke niewiadomego pochodzenia. Tak pediatra mowi zeby nie uzywac. Do pupy od poczatku linomag zielony. Oliwka jak byla malutka teraz juz dawno nie. A tak to babydreem do kapieli i do smarowania. Super jest emolium krem specjalny cikolwiek wyskoczy na skorze to odrazu smaruje i znika.

bunieczek - ja na codzień stosowałam linomag - jak się coś działo na skórze (rzadko) stosowałam sudokrem. Miałam też jakiś talk ale dla mnie to było nieporozumienie - mój syn urodził się pod koniec lipca w mega upały i talk się po prostu mieszał z potem i wychodziła taka nieprzyjemna maź na skórze, którą musiałam zmywać i smarować od nowa kremem... i przy kremie zostałam, bo był bardzo wygodny.

Do kąpieli stosowałam zwykłe mydełko rumiankowe Kajtek, a do smarowanie ciałka zwyką oliwkę dla dzieci. Dopiero jak porósł (nie pamiętam czy miał z pół roku czy więcej) przeszłam na jakiś krem dla niemowlaków - ale nie pamiętam już niestety jaki - wiem, że mi dermatolog poleciła jak byłam przy okazji na wizycie.
No i przed spacerem krem z filtrem dla niemowląt 50-tkę - bezwzględnie nawet w pochmurne dni.

Dla niemowlaków do 6 M życia krem musi byc na bazie filtrów mineralnych jesli juz musimy smarować . Nie moze miec filtrów chemicznych.
Do kapania uzywam weledy bardzo naturalna , zawiera delikatne mydełko. W szkole rodzenia nam mówili zeby w pierwszych miesiącach kapac nawet w samej wodzie jak najmniej kosmetyków używać. Pediatra mówił ze można co drugi dzien a nawet trzeba nawilżać skore . Ja mam wszystkie kosmetyki z Weledy . Tylko szampon z musteli, raz na tydzien uzywam
Ed. Jeszcze płyn z ziajki mamy i jest całkiem fajny:)

Ostatnia edycja:
Dziękuje wam dziewczyny[emoji23]
Byłam dziś na pobraniu krwi i po wycieczce znowu- kamień w brzuchu. W piątek mam jechać na drugie badanie. Jeśli będzie wzrastać to będę się upierać żeby mi pomogli utrzymać ciąże. Jutro zadzwonię o wynik.
Sama sobie zwiększyłam dawkę Lutinusa do 400/dobę. Oni tu maja dziwne podejście w NO, selekcja naturalna...
No nic pozostaje mi leżeć, w poniedziałek do pracy, moze wszystko się naprawi do tego czasu.
Pozdrawiam [emoji259]

Hej laski [emoji3][emoji4][emoji175]
Dawno tu nie zaglądałam no i chce wam powiedzieć ze wszystko dobrze u mnie.
Termin porodu 24. Styczeń [emoji323][emoji322][emoji175][emoji323][emoji322][emoji8][emoji307]
Ciąża po drugiej próbie i podaniu dwóch zamrozonych embrionów w Norwegi - zadomowił sie tylko jeden.

Z początkiem 10. Tygodnia wszystkie leki odstawione.

Pozdrawiam i życzę szczęścia dla starających sie i tych co juz maja ze sobą kawałeczek najpiękniejszego szczęścia na świecie !![emoji182][emoji182][emoji182] ImageUploadedByForum BabyBoom1435455703.411567.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435455703.411567.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435455703.411567.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Do góry