reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Genna ale piekne zdjęcie! Cudo!

Anulla &&&&&& za szybki powrót w zdrowiu do domku. Zaciskaj nogi... Hehehe...

a ja byłam na ktg - zero skórczy, serce pieknie bije, ruchy sa. Na wizycie dr zbadał na samolocie i szyjka skrócona, ale szczelnie zamknięta. Nic nie wskazuje na porod. I uwaga! Mały ma 3700g! Trzy tygodnie temu miał 2400g, az jeszcze raz mierzyliśmy go, bo troche za duzo mu sie urosło. No i z główki i kości udowej wyglada na mniejszego, ale brzucho mu straszny urósł. Jestem w szoku. Jak ja takiego kluska urodze? Dr sie śmiał, ze na 9 marca następna wizyte umawia.... Kurczę martwię sie, ze bedziemy musieli wywoływać po terminie.

genna Franuś do schrupania ;-)cudownie wygląda, taka maleńka istotka
jeśli chodzi o laktator to ja też jestem za medeli
MEDELA Laktator SWING + Calma - Laktatory i części zamienne - Mleko modyfikowane, mleko następne
opinie wśród znajomych ma bardzo dobre, cena wysoka ale można znaleźć trochę tańszy, szwagierka miała ręczny to po 4 dniach myślała że zwariuje i kupiła medeli elektryczny, to strasznie zachwalała mówiła że przy nim odżyła.
aisa ja jakieś 2 tyg temu też trafiłam do szpitala :-( z powodu bólu brzucha na dole i twardnienia.
kasik dzięki za wiadomość o anulli28
anulla28 pewnie magnez na te bóle dostaniesz w pompie i przynajmniej przestanie boleć brzuch, a jednak w szpitalu zajmą się tobą i maleństwem- trzymaj się i szybkiego powrotu do domu,
jak będziesz miała chwile to napisz jak się czujecie.

Anulla kurczę przykro mi ze trafiliście do szpitala, mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze z łóżyskiem, trzymajcie sie z malutką dzielnie.

Genna ojejuniu zakochalam sie w tym zdjęciu, cudo!!!!!!

Agawaa no to faktycznie duzy synuś sie zapowiada hihi, najważniejze ze wszystko jest w porządeczku. Mi jak wyszlo w srode z USG 3400g to lekarka powiedziala ze troche USG zawyza i wg niej dzieciatko na tamta chwile wazylo 3100- 3200g. Bo tez tylko z brzuszka wyszlo tak duzo, bo z główki i kończyn wyszlo mniej. Albo takie żarłoczki mamy hihi.

Smerfeta ja tak samo jak ty zarazilam sie troszku od Infinity czytaniem skladów kosmetyków, super jest ta strona srokao.pl, powiem Ci ze super opinie mają kosmetyki rossmanowe Babydream, ja kupilam cala serię i tam tez jest taki plyn do kąpieli, pachnie cudownie tak dzidziusiowo, wiec mysle ze na początek bedzie OK ;-)

A ja jak pisalam ze wczoraj na wieczor podczaszalatwiania sie mialam śluz ale przezroczysty wygladający jak na owulacje i dziś od godziny 15 jak chodze do toalety siusiu to tez jest tego śluzu za kazdym razem. Nie wiem czy sie mam martwić, czy moze to odchodzący czop śluzowy. Jak myślicie?

Anulla trzymam kciuki za Ciebie. Niech wszystko szybciutko wróci do normy byś mogła wrócić do domku:tak:

Aisa ja biore 3x1 magnez, nospe i 2x1 aspargin...:tak:

Genna, cudowne zdjęcie! Super! ;-)

Agawaa no to faktycznie duzy synuś sie zapowiada:tak: na pewno dasz rade

montana no no kto wie.. moze to jakis zwiastun?;-)

Mnie sie koszmary snia w nocy, spac nie moge, jakas masakra... !! chyba juz mam treme przez cc i w ogole....:szok:

A my dzis po wizycie: Wiec ja po wizycie pojechalam do mamy na obiad, potem do sklepu na zakupy i nie dawno weszlam do domu...malutka jest ulozona glowa w dol a chlopczyk w miednicowo, malutka wazy ok 1725 a chlopczyk 1650.. serduszka ladnie bija...wstepna ustalona data ciecia jest na 2 razy bo nie wiadomo czy lekarz nie bedzie mial wolnego a wiec: na 21 albo 28 marca... no chyba ze sie bedzie cos dzialo to wiadomo ze wczesniej....szyjka 25mm wiec znow mi sie ciut skrocila, zamknieta...:tak:nastepna wizyta 27 lutego

Agawa rzeczywiście klusek ta twoja dziecina !!!!!! Jak ty wyplujesz takiego ?!?!?!?!

Ja w tej chwili mam pożyczony laktator medela swing maxi i jest super :)

Ostatnia edycja:
Genna zdjecie przeslodkie, zawsze sie zastanawiam czy dziecko po takiej sesji nie jest wymeczone. Franus taki malutki, chudziutki i juz musial pozowac ;) Fotograf przyjechal do Was do domu czy wy byliscie u niego?

Agaawa mnie tez czeka taki wielkolud, dlatego nastawiam sie na cesarke. Dla mnie te pomiary brzuszka nie sa do konca miarodajne wiec moze sie okazac, ze dziecko bedzie duzo lzejsze.

Olusia super, ze z maluchami wszystko ok no i mozesz juz odliczac czas. Mi z usg wychodzi termin 28 marca a przeciez mialysmy punkcje tego samego dnia. Wydaje mi sie, ze Ty przy ciazy blizniaczej powinnas miec szybszy termin cc.

W szkole rodzenia spotkalismy znajomych, nie dosyc, ze chlopak mieszkal 3 domy od nas to na dodatek mamy ten sam tp ;) Dzisiaj zajecia organizacyjne wiec za duzo sie nie nauczylismy. Byla pani z banku komorek macierzystych, zostawila namiary. Chyba sie zdecydujemy ale nie u nich bo w pbkm pobieraja tez sznur pepowinowy, nie tylko krew.

Ostatnia edycja:
Aisa79, w prawym biodrze. Boli mnie najczesciej w nocy jak dlugo chodze w ciagu dnia.

Anulla28, szybkiego powrotu do domku.

Odnośnie kosmetyków dla dzieci to ja polecam welede baby , bardZo naturalny skład i cała seria jest świetna . Płyn do kąpieli lub żel, krem do pupci i krem na buziaka .

Jesteśmy po wizycie. Nic mi się nie skraca ani nie obniża termin z usg jak był. Mały waży 2100.
Byłam kupić stanik z alles. Miałyscie rację są prześliczne. Nie kupiłam bo babeczka odradzala że trochę za wcześnie. może i racja. Mam się zgłosić do niej za miesiąc. Miejmy nadzieje że mały nie zrobi psikusa. Nie lubię zostawiać spraw na ostatnią chwilę ale stanik zostawię. Sklep jest koło szpitala to najwyżej mąż skoczy i przyniesie dwa rozmiary i jeden sie zwroci ale to w ostateczności. W sumie fajnie że babka tak na siłę nie wciska tylko fajnie doradza i wymierza. Na razie wyszło że mam 75D zawsze nosiłam B :)

reklama
Do góry