reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik mysle ze byloby wiecej gdybym nie spadla z wagi wczesniej....to bym pewnie juz miala 15kg na plusie :D:tak:

reklama
Olusia jestem przekonana, ze przy blizniakach schudniesz szybciutko i bedziesz wazyla mniej niz przed ciaza.

Medalikara to mnie uspokoilas z pieluchami. A co do proszku na pepek to mam nadzieje, ze Twoja oferta odsprzedazy jest nadal aktualna?

Kasik tez tak mysle ze spadne z wagi, bedzie roboty i to duzo.. dobrze ze mama bedzie u mnie bo bedzie ciezko... wiadomo moj tez bedzie troche w domu to mi pomoze ale wiesz sama...tesciowa mieszka 10 min wiec na pewno jak cos pomoze...

Ciekawa jestem po ilu ja godzinach poczuje moje nogi po cc... ale ja sie boje znieczulenia w kregoslup.. przeraza mnie to.... i to masakrycznie !!

Dziewczyny boli to ? to znieczulenie? tzn do kregoslupa?

Olusia nawet jezeli boli wkucie znieczulenia w kregoslup to tylko chwile, pomysl jak dlugo i jak mocno bola skurcze porodowe i od razu strach przejdzie ;) Nie ma to jak pomoc mamy, ja mam swoja pietro nizej i tez na nia licze :)

Medalikara dzięki za szczegółowy opis, przynajmniej można się psychicznie choć ciut przygotować. A robiłaś w końcu masaże krocza przed porodem? Nie mogę się za to zabrać, ba nawet nie kupiłam jeszcze olejku :(
Helenka ma piękna buzke, taka delikatna :-) nie dziw się ze jest długa, teraz każde pokolenie coraz wyższe ;-) aż boję się pomyśleć ile cm bedzie miała moją córcia skoro M ma prawie 2 metry ;-)

Agaawa zazdroszcze spacerku, mnie w pachwinach ciągle boli, brzuch twardnieje a pochodzilabym sobie trochę. Daj znaka co lekarz powie, czy widać poród na horyzoncie :)

Olusia znieczulenie przeważnie nie boli, ale różnie to bywa. Moje dwie koleżanki mówiły ze nic nie czuły, moja mama tez nie czuła, a mój mąż mówil ze bolało, ale statystyki jak widać działają na korzyść :-)

Olusia znieczulenie to tylko lekkie uklucie tak jakbys wcisnela sobie palec z paznokciem miedzy kregi jest odruch ze sie od razu z plecami ucieka ale to nie jest nic strasznego. Bolec nie boli w ogole tylko glupie uczucie . Ja to kojarze z tym jakby ktos mi paznokcia wbijal miedxy kregi i tak tez napisalam ;-)

Aisa79, mi sie napina brzuch jak długo chodzę albo stoję ale najgorsze ze zaczynam miec ból w biodrze :( czytałam ze to normalne w ciazy ale bardzo bardzo uciążliwe :/

Medalikara, Helenka jest prze śliczna ! W którym szpitalu rodziłas? W Krakowie ?

Magda7891, słodka Walentynka !:-)

Medalikara Helenka śliczniutka, a jaka włochatka ;-). Dzięki za opis porodu, ja to teraz nastepna, wiec lubię takie historie czytać, aczkolwiek, mam nadzieje ze nie bedzie tak strasznie haha.

Wczoraj wieczorem zauwazylam podczas siusiania śluz taki przezroczysty, zastanawiam sie czy to moze być ten czop śłuzowy, a moze tak pod koniec wyglada śluz, sama nie wiem. Do tego tak malutka wczoraj główka sie rozpychala ze momentami bolalo i myslalam ze juz sie pcha na świat. Jak ja juz bym chciala urodzić :-)

reklama
Co tu taka cisza.Medalikara dzielna z ciebie d dziewczyna. Gratuluję.
Ja jestem po chrzcinach. Umeczylam się caly dzień, brzuch mialam twardy jak kamień. Bylo w miarę ok. Meżulek sprawdził się jako chrzestny a tesc i tesciowka siedli daleko i mnie nie drażnili :)
Nawet trochę pośmialam. Wybieralismy imię dla małego kuzyna(rodzi się w lipcu) i z tego powodu była straszna gupawka. Od zwykłych imion przez jakieś dziwaczne az w końcu przez amerykańskie bo teraz niby można chrzcic te obcobrzmiace. najbardziej smialismy z pomysłu kuzyna. Mówi że najlepsze będzie Tom Jerry. Wszyscy zaczęli śmiać.
Emek rozczulił mnie jak się interesowałal malym. Nosił go a nawet brał lekcje przewijania. Uroczy widok. Wróciłam padnieta a dziś zrobilam sobie wolne. Rano byłam oddać siku do labo a teraz Leżę i drzemie. Na 16:00 mam wizyte a przed wybiorę się za stanikiem do alles i esotiqa bo sklep jest nie daleko labo.

Do góry